Самостійна робота "Дієприслівниковий зворот"

Про матеріал
Самостійна робота складається з двох завдань. Кожне завдання складається з 6 речень, що дає можливість легко підрахувати бали. У першому завданні потрібно розставити розділові знаки та підкреслити одиничний дієприслівник або дієприслівниковий зворот. У другому завданні потрібно відредагувати речення, якщо це потрібно. А це потрібно у трьох реченнях .
Перегляд файлу

Дата ______________                       Клас __________                             Оцінка ________

Прізвище та ім’я ___________________________________________________________

Дієприслівниковий зворот

  1. Розставте розділові знаки, підкресліть дієприслівниковий зворот та одиничні дієприслівники.

1. Блимаючи помчали темнії хмари далі. 2. Не знаючи броду не лізь у воду.

3. Додому ми бігли не оглядаючись. 4. Мама забороняє читати мені книги лежачи. 5. Не доходячи до загороди він роздвоювався. 6. Люба підвела голову догори розшукуючи цікавого звірка.

  1. Відредагуйте речення.

1. Посадивши дерева, учні взялися за прибирання двору. 2. Згадуючи про дім, мене охопила тривога. 3. Повернувшись додому, ми одразу почали готувати обід. 4. Спускаючись з гори, у мене зламалась лижа. 5. Відпочиваючи на березі річки, настав вечір. 6. Визнавши свою слабкість, людина стає сильнішою.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Дата ______________                       Клас __________                             Оцінка ________

 

Прізвище та ім’я ___________________________________________________________

 

Дієприслівниковий зворот

 

1. Розставте розділові знаки, підкресліть дієприслівниковий зворот та одиничні дієприслівники.

1. Блимаючи помчали темнії хмари далі. 2. Не знаючи броду не лізь у воду. 3. Додому ми бігли не оглядаючись. 4. Мама забороняє читати мені книги лежачи. 5. Не доходячи до загороди він роздвоювався. 6. Люба підвела голову догори розшукуючи цікавого звірка.

2. Відредагуйте речення.

1. Посадивши дерева, учні взялися за прибирання двору. 2. Згадуючи про дім, мене охопила тривога. 3. Повернувшись додому, ми одразу почали готувати обід.

4. Спускаючись з гори, у мене зламалась лижа. 5. Відпочиваючи на березі річки, настав вечір. 6. Визнавши свою слабкість, людина стає сильнішою.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

docx
Додано
24 січня 2022
Переглядів
2520
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку