Самостійна робота до теми ""Арифметична прогресія"

Про матеріал

Самостійна робота на 2 варіанти. Під час самостійної роботи потрібно вникнути в суть задачі, вдуматися в її зміст, з'ясовувати життєву проблематику того чи іншого завдання, щоб правильно визначити математичну модель задачі.

Перегляд файлу

Самостійна робота.

Звертаю вашу увагу на те, що під час самостійної роботи не тільки вникайте в математичну суть задачі, а й вдумуйтесь в її зміст, з’ясовуйте життєву проблематику того чи іншого завдання.

 

 

Варіант І.

І рівень.

Потяг пройшов за першу хвилину 580 м, а за кожну наступну хвилину – на 60 м менше, ніж попередню. Яку відстань пройшов потяг за шосту хвилину; за десяту хвилину?

ІІ рівень.

У пробірці міститься 5 клітин, які розмножуються поділом навпіл. Скільки клітин утвориться після першого поділу, четвертого поділу?

ІІІ рівень.

Уявіть, що ви хочете взяти в банку кредит у розмірі 3000 гривень. За перший день ви будете зобов’язані заплатити банку 1 копійку, за другий – 2 копійки, за третій – 4 копійки і т.д. Чи укладете ви з цим банком договір не менше, ніж на 20 днів?

 

Варіант ІІ.

І рівень.

Учень прочитав книжку за 12 днів. За перший день він прочитав 8 сторінок, а за кожний наступний день він читав на 4 сторінки більше, ніж за попередній. Скільки сторінок прочитав учень за 8, 12 день.

ІІ рівень.

Інфузорії-туфельки розмножуються поділом на дві частини. Скільки утвориться інфузорій з однієї після трьох поділів; шести поділів.

ІІІ рівень.

У амфітеатрі у першому ряді 8 місць, а в кожному наступному – на 4 місця більше, ніж у попередньому. Скільки рядів у амфітеатрі, якщо всього місць 680.

 

docx
До підручника
Алгебра 9 клас (Мерзляк А. Г., Полонський В. Б., Якір М. С)
До уроку
§ 3. Числові послідовності
Додано
1 березня 2018
Переглядів
2528
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку