Самостійна робота з біології 8 клас з теми "Обмін речовин.Травлення"

Про матеріал

Самостійну роботу розроблено для учнів 8-х класів середніх загальноосвітніх шкіл, що навчаються за типовою програмою з біології для 6-9 класів. 2 години на тиждень. Орієнтовний час виконання роботи учнями - 25-30 хв.

Перегляд файлу

Самостійна робота 8 клас
«Обмін речовин. Травлення»

Варіант 1

  1. Процес синтезу полімерів з мономерів
    а) асиміляція (анаболізм)              в) метаболізм
    б) дисиміляція (катаболізм)          г) обмін речовин
  2. Гіповітаміноз вітаміну А викликає
    а) цингу                                               в) метереоризм
    б) йодизм                                           г) курячу сліпоту
  3. Кількість продуктів харчування необхідних для людині за н.у
    а) харчові недоліки                          в) харчові вимоги
    б) харчові потреби                            г) харчі
  4. Продукти, що містять велику к-ть білків
    а) риба                                                  в) овочі
    б) м’ясо                                                г) фрукти
  5. Найбільша залоза організму людини
    а) нирки                                               в) язик
    б) печінка                                            г) яєчники
  6. Середня оболонка кишечнику
    а) серозна                                            в) м’язова
    б) слизова                                            г) мезодерма
  7. Гіповітаміноз –
  8. Гіпервітаміноз
  9. Які полімери розщеплюються в ротовій порожнині
  10. Ферменти шлункового соку
  11. Регуляція травлення гормонами називається….
  12. Профілактика зараження бичим ціп’яком
  13. Джерела зараження балантідієм

Самостійна робота 8 клас
«Обмін речовин. Травлення»

Варіант 1

  1. Процес розпаду полімерів на мономерів
    а) асиміляція (анаболізм)              в) метаболізм
    б) дисиміляція (катаболізм)          г) обмін речовин
  2. Гіповітаміноз вітаміну С викликає
    а) цингу                                               в) метереоризм
    б) йодизм                                           г) курячу сліпоту
  3. Кількість продуктів харчування необхідних для людині за н.у
    а) харчові недоліки                          в) харчові вимоги
    б) харчові потреби                            г) харчі
  4. Продукти, що містять велику к-ть вуглеводів
    а) риба                                                  в) овочі
    б) м’ясо                                                г) фрукти
  5. М’язистий, що знаходиться в ротовій порожнині
    а) нирки                                               в) язик
    б) печінка                                            г) яєчники
  6. Зовнішня оболонка кишечнику
    а) серозна                                            в) м’язова
    б) слизова                                            г) мезодерма
  7. Гіповітаміноз –
  8. Гіпервітаміноз
  9. Які полімери розщеплюються в шлунку
  10. Ферменти слини
  11. Регуляція травлення за допомогою нервової системи називається….
  12. Профілактика зараження сальмонельозом
  13. Джерела зараження холерою

 

docx
До підручника
Біологія 8 клас (Матяш Н.Ю., Остапченко Л.І., Пасічніченко О.М., Балан П.Г.)
Додано
19 грудня 2018
Переглядів
3916
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку