Самостійна робота з біології на тему:"Харчування та обмін речовин"

Про матеріал

Самостійна робота з теми:"Харчування та обмін речовин" представляє собою перелік завдань, які розбиті на 2 варіанти. Тип завдань- тести. Завдання спрямовані на узагальнення та перевірку знань учнів з теми.

Перегляд файлу

I варіант

1.Процес синтезу складних органічних речовин із більш простих, який здійснюють клітини, називається:

а дисиміляцією; б асиміляцією; в деструкцією; г некрозом.

2.До харчових продуктів належать:

а білки; б хліб і м'ясо; в жири і вуглеводи; г вода і вуглеводи.

3.Харчові продукти тваринного походження переважно є джерелами:

а білків і жирів;  б мікроелементів;  в вуглеводів;  г БАР.

4.Ферменти:

а здійснюють транспорт кисню;

б є основним джерелом енергії;

в є основним продуктом розпаду речовин;

г прискорюють хімічні реакції й мають білкову природу;

5.Розщеплення білків починається:

а у ротовій порожнині;                       б у шлунку;

в у тонкому кишечнику;                     г у печінці.

6.Вуглеводи розпадаються на:

а гліцерин і жирні кислоти;               б глюкозу;

в амінокислоти;                                   г все перераховане.

7.Найбільша добова доза у вітаміну:

а А;                   б В1;                   в В6;               г С.

8.Водорозчинними вітамінами є:

а А і С;             б D і B1;             в C і B12;        г K і H.

9.Рахіт-це прояв гіповітамінозу:

а А;                   б D;                    в E;                 г B1.

10.Під час окиснення 1 г білка і вуглеводу в організмі людини виділяється однакова кількість енергії:

а 10 кДж;        б 39,1 кДж;         в 17,2 кДж;      г 391 кДж.

http://artlife.rv.ua/uploads/Image/statti/belok_food.jpg11.Продукти зображені на малюнку містять:

а білки;               б жири;

в вуглеводи;       г жодного з перерахованих.

 

 

II варіант

1.Процес розпаду складних органічних речовин на більш прості, що відбувається у клітинах, називається:

а дисиміляцією; б асиміляцією; в деструкцією; г некрозом.

2.До поживних речовин належать:

а хліб і м'ясо; б перець і кріп; в білки і вуглеводи; г цитрусові.

3.Харчові продукти рослинного походження переважно є джерелами:

а незамінних амінокислот; б жирів; в вуглеводів; г води.

4.Вітаміни:

а речовини які в мінімальних дозах справляють на організм потужну біологічну дію;

б здійснюють транспорт кисню;

в продукт синтезу білків;

г присутні в організмі людини з народження.

5.Розщеплення вуглеводів починається:

а у ротовій порожнині;                              б у шлунку;

в у тонкому кишечнику;                            г у печінці.

6.Найменша добова доза у вітаміну:

а A;                         б B1;                   в B6;                     г D.

7.Жири розпадаються на:

а глюкозу;                          б гліцерин і жирні кислоти;

в амінокислоти;                 г все перераховане.

8.Жиророзчинними вітамінами є:

а А і С;                  б D і B1;              в C і B12;              г K і E.

9.Цинга-це прояв гіповітамінозу:

а A;                        б D;                     в C;                       г B1 .

10. Під час окиснення 1 г жирів в організмі людини виділяється:

а 10 кДж;       б 17,2 кДж;      в 39,1 кДж;       г 391 кДж енергії.

http://wayoflife.dp.ua/i/1243244407858-x.jpg11.Продукти зображені на малюнку містять:

а жири;           б вуглеводи;

в білки;           г жодного з перерахованих.

docx
Додано
16 травня 2018
Переглядів
2409
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку