Самостійна робота з теми «Розрахунки за хімічними рівняннями маси, об'єму, кількості речовини реагентів та продуктів реакцій».

Про матеріал

Самостійна робота містить 12 варіантів завдань (по дві задачі) на тему " Розрахунки за хімічними рівняннями маси, об'єму, кількості речовини реагентів та продуктів реакцій", які складені відповідно до чинної програми, вікових особливостей учнів.

Перегляд файлу

Розрахункові задачі №10

«Розрахунки за хімічними рівняннями маси, об'єму, кількості речовини реагентів та продуктів реакцій»

 

І варіант

№1.

Обчислити масу осаду, який утвориться при зливанні розчину, що містить купрум (ІІ) сульфат кількістю речовини 2 моль до розчину  калій гідроксиду.

№2.

До  розчину, що містить натрій карбонат масою 212 г додали нітратну кислоту до припинення виділення газу. Обчислити об’єм газу(н.у.), що виділився.

 

ІІ варіант

№1.

Розчин, що містить хлоридну  кислоту масою 365 г повністю нейтралізували кальцій гідроксидом. Обчислити кількість утвореної солі.

№2.

До розчину, що містить натрій сульфіт масою 37,8 г, додали хлоридну кислоту до припинення виділення газу. Обчислити об’єм газу(н.у.), що виділився.

 

ІІІ варіант

№1.

До  розчину, що містить натрій карбонат масою 21,2 г,  додали розчин кальцій нітрату. Обчислити кількість осаду, який утворився.

№2.

Розчин, що містить сульфатної кислоти масою 490 г  повністю нейтралізували натрій гідроксидом. Обчислити масу утвореної солі.

 

IV варіант

№1.

До  розчину, що містить купрум (ІІ) хлорид масою 540 г, додали розчин натрій сульфіду. Обчислити масу осаду, який утворився.

№2.

До  розчину, що містить калій карбонат кількістю речовини 2 моль, додали бромідну кислоту до припинення виділення газу. Обчислити об’єм газу(н.у.), що виділився.

 

V варіант

№1.

На повну нейтралізацію розчину, що містить нітратну кислоту масою 630 г, використали розчин барій гідроксиду. Обчислити кількість утвореної солі.

№2.

До  розчину, що містить натрій карбонат масою 318 г , додали сульфатну кислоту до припинення виділення газу. Обчислити об’єм газу(н.у.), що виділився.

 

VІ варіант

№1.

Обчислити кількість осаду, який утвориться при зливанні розчину, що містить ферум (ІІ) хлорид та 400 г розчину, що містить  натрій гідроксид .

№2.

Розчин, що містить йодидну кислоту масою 256 г, повністю нейтралізували барій гідроксидом. Обчислити кількість утвореної солі.

 

 

Продовження

VІІ варіант

№1.

До розчину , що містить натрій сульфід кількістю речовини 3 моль, додали хлоридну кислоту до припинення виділення газу. Обчислити об’єм газу(н.у.), що виділився.

 

№2.

До  розчину, що містить натрій ортофосфат масою 82г, додали розчин                      ферум (ІІІ) нітрату. Обчислити масу осаду, який утворився.

VІІІ варіант

№1.

Обчислити масу осаду, який утвориться при зливанні розчину, що містить купрум (ІІ) сульфат та розчину, що містить натрій гідроксид  кількістю речовини 4 моль.

№2.

До  розчину, що містить натрій карбонат масою 265 г , додали сульфатну кислоту до припинення виділення газу. Обчислити об’єм газу (н.у.), що виділився.

 

IX варіант

№1.

Обчислити масу осаду, який утвориться при зливанні розчину, що містить барій гідроксид у достатній кількості та розчину, що містить  натрій карбонат масою 212 г .

№2.

Розчин, що містить сульфатну кислоту кількістю речовини 6 моль, повністю нейтралізували калій гідроксидом. Обчислити масу утвореної солі.

 

X варіант

№1.

До розчину, що містить натрій сульфіт масою 378 г, додали нітратну кислоту до припинення виділення газу. Обчислити об’єм газу(н.у.), що виділився.

 

№2.

До  розчину,  що містить натрій ортофосфат масою 41 г, додали розчин арґентум (І) нітрату. Обчислити кількість осаду, який утворився.

XІ варіант

№1.

Розчин, що містить ортофосфатну кислоту масою 490 г  повністю нейтралізували натрій гідроксидом. Обчислити кількість утвореної солі.

 

№2.

До  розчину, що містить магній бромід масою 92 г,  додали розчин арґентум (І) нітрату. Обчислити масу осаду, який утворився.

XІІ варіант

№1.

До  розчину, що містить натрій карбонат кількістю речовини 3 моль, додали нітратну кислоту до припинення виділення газу. Обчислити об’єм газу(н.у.), що виділився.

 

№2.

До  розчину, що містить купрум (ІІ) нітрат масою 94 г , додали розчин натрій сульфіду. Обчислити масу осаду, який утворився.

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Тодоров Леонід
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Паращак Наталія Миколаївна
    Дякую, колего за корисний матеріал до уроку!
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
4 січня 2019
Переглядів
3207
Оцінка розробки
4.9 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку