Самостійна робота за змістом твору М. Гоголя "Тарас Бульба"

Про матеріал
Самостійна робота за змістом твору М. Гоголя "Тарас Бульба". Матеріал можна використовувати на уроках української літератури у 9 класі
Зміст слайдів
Номер слайду 1

М. Гоголь «Тарас Бульба»Самостійна робота

Номер слайду 2

1. Згрупуйте нижче подані слова, пов`язані із побутом і звичаями запорожців, за значеннями: військові звання, зброя, предмети побуту, одяг, їжа (2б.) Кошовий, саламаха, сотник, очкур, черенок, палаш, опанча, пищаль, сулія, алебарда, курінний, кухоль, чапан, кортик, куліш, осавул, сап`янці, жупан.

Номер слайду 3

2. Встановіть відповідність: (по 1б. за кожну відповідність)1. Тарас Бульба 2. Остап Бульба 3. Кирдяга 4. Дмитро Товкач а) кошовий б) осавула в) полковник г)курінний отаман. 1. Суддя 2. Писар 3. Осавула 4. Кошовий а) палиця б)печатка в)жезл г)каламар.

Номер слайду 4

Дайте відповіді на питання(1 бал за кожне питання)1. Хто розповів Тарасу про зраду сина?2. Який епізод з твору викликав у Тараса таку реакцію та слова: Так і оторопів .., не витерпів і закричав: «Як? Своїх? Своїх, чортів сину, своїх б`єш?».3. Які слова сказав Тарас Андрію перед тим, як убити?

Номер слайду 5

Розв*язати кросворд(5 б.)

Номер слайду 6

7*7 (зелені клітинки)1. Національність особи, яка провела Андрія до панночки.2. Головне місто держави.3. Військове звання Потоцького.4. Острів на Дніпрі.5. Ріка на кордоні з Польщею, яку перепливали козаки.6. За жанром «Тарас Бульба»- це….7. Опис зовнішності героя.

Номер слайду 7

6*6 (блакитні клітинки)1. Посада Товкача.2. Цар у Росії, а в Польщі — ….3. Передмова до твору.4. Автор твору «Тарас Бульба».5. Післямова твору.6. Найдовша річка України.

Номер слайду 8

5*5 (блакитні клітинки)1. Старший син Тараса.2. Що означає «вільна людина»?3. До якого роду літератури належить твір «Тарас Бульба»?4. Що колись використовували під час заряджання зброї?5. Місто, яке взяли в облогу козаки.

pptx
Додано
30 березня 2022
Переглядів
499
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку