Самостійна роботи з фізики для 9 класу

Про матеріал
Самостійні роботи з фізики для 9 класу з тем: "Рівномірний рух" "Закони Ньютона" "Дії сил"
Перегляд файлу

Самостійна робота з фізики 9 клас

Тема:»Рівномірний рух»

1.Відомо,що траєкторії центрів двох тел п ересікаються.Чи зіткнутися ці тіла?


2.У суботу до повернення до гаражу  автобус зробив десять рейсів, а у неділю-більше.У який з цих днів автобус проїхав більший шлях?вчинив більше переміщення?

3.Яку форму повинна мати траєкторія точки, щоб пройдений нею шлях міг дорівнювати переміщенню?

4. Досвідчений гравець у бадмінтон, приймаючи волан, що швидко летить, нестримно задкує.Чому в цьому випадку йому вдається точніше парирувати удар?

5. Чи може перемогти у бігу спортсмен, що має стремкий старт, блискавичний фініш, але що поступається суперникам у величині середньої швидкості на розігруваній дистанції?

6. Працюючи над проектом амперметра, конструктори вирішили подовжити  його стрільцеві.Як повинне вплинути це подовження на чутливість приладу?

7. Для того, щоб чимдалі закинути донну вудку або петлю аркана, досвідчені рибалки і ковбої розкручують їх над головою, поступово подовжуючи частину, що обертається.У чому причина ефективності такої техніки кидання?

 

Тема:»Закони Ньютона»

  1. Навіщо у динамометрів роблять обмежувачі розтягування пружин?
  2. Як проявляється третій закон Ньютона в процесі пиляння  дров?
  3. Учні сперечалися про те, як знайти рівнодійну сил тяжіння, що діють на осколки снаряда, що розірвався.Як би Ви відповіли на це питання?
  4. Наведіть приклад тіл, маси яких не можна визначити за допомогою їх зважування.Що робити  в тих випадках, коли маси цих тіл все-таки треба визначити (хоч би приблизно).
  5. Прискорення ракети зростає навіть у тому випадку, коли рівнодійна прикладених до неї сил (включаючи і реактивну) залишається незмінною.Яка причина зростання прискорень?
  6. Чому не вдається сильно розгойдатися на гойдалках, підвішених на гнучкому суку, якщо до розгойдування сидіння знаходиться близько до землі?
  7. У недосвідчених кранівників бувають обриви тросів в тих випадках, коли кранівник не звертає уваги на сильне розгойдування переносимих вантажів.Чи випадкові такі обриви?
  8. У ИСЗ (а іноді і в ліфті, що опускається ) тіла можуть приходити в стан повної невагомості.Чи продовжують при цьому на них діяти сили тяжіння?

 

 

Тема:»ДіЇ сил»

  1. Цвях порівняно легко висмикнути з сухої дошки і важко з набряклої.Чому?Хоча здавало  би, вода, граючи роль мастила, повинна зменшувати тертя.
  2. Чому людина, рухаючи під водою назад і вперед ногами (особливо, коли на них надіті ласти), зміщується поступально вперед, а не коливається назад-вперед?
  3. Великі градини досягають грунту з більшою швидкістю (вище підстрибують!) ніж дрібні.Чому?
  4. Хлопчик високо підстрибнув.На яких етапах стрибка (при відштовхуванні від грунту, подьєму і русі вниз, гальмуванні у момент приземлення) предмети, що знаходяться в кишенях його костюма, знаходилися в стані невагомості?
  5. Пасажир автобуса тримає за ручку важкий портфель.Кузов автобуса несподівано підстрибує, і портфель, зриваючись з пальців, падає.Чому це відбувається?
  6. Штангист"взяв" в ривку штангу вагою 1000Н.Більше або менше цього значення була вага штанги на початку її підняття?
  7. Сила тяжіння змінюється при переміщенні тіла з полюса на екватор.Чи змінюється при такому переміщенні положення центру тяжіння тіла?
  8. Переносні столи роблять на чотирьох ніжках, і на трьох.Чом би не зменшити число ніжок до двох?
docx
Додано
27 лютого
Переглядів
171
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку