Сценарій "День св. Валентина"

Про матеріал
Сценарій розрахований на учнів середньої та старшої школи. Містить пісні та вірші.
Перегляд файлу

СЦЕНАРІЙ ДНЯ СВЯТОГО ВАЛЕНТИНА

Ведучий:

І знову лютий. Але про який холод йдеться, коли обличчя усміхнене, комірці прикрашають сердечка-символи, а в поштовій скриньці ви знаходите довгоочікуване й таке коротке зізнання в коханні. Ведуча:

Тож вечір наш присвячений коханню. Саме йому, коханню!

Ведучий:

Неспокійному і спокійному!

Ведуча:

Підступному і відданому!

Ведучий:

Нерозділеному і взаємному!

Ведуча:  

Гіркому і солодкому!

Ведучі (разом):

 Вічному коханню!

Ведучий:

Добрий вечір, дорогі друзі, ровесники, шановні вчителі!

Ведуча:

Сьогодні, у День Святого Валентина, запрошуємо на свято всіх закоханих.

Пісня «Love Story» Флорчуки+Ліза

 

Під звуки тихої мелодії Ведучий 1:

Так ніхто не кохав. Через тисячі літ лиш приходить подібне кохання. В день такий розцвітає весна на землі І земля убирається зрання..

Ведучий 2:

Дише тихо і легко в синяву вона, простягає до зір свої руки...

В день такий на землі розцвітає весна і тремтить од солодкої муки...

Ведучий 1:

В’яне серце моє од щасливих очей, що горять в тумані наді мною... Розливається кров і по жилах тече, ніби пахне вона лободою...

Ведучий 2:

Гей, ви, зорі ясні!.. Тихий місяцю мій!.. Де ви бачили більше кохання?.. Я для неї зірву Оріон золотий, я — поет робітничої рані... Ведучий 1:

Так ніхто не кохав. Через тисячі літ лиш приходить подібне кохання. В день такий розцвітає весна на землі І земля убирається зрання..

Ведучий 2:

Дише тихо і легко в синяву вона, простягає до зір свої руки...

В день такий на землі розцвітає весна і тремтить од солодкої муки...

Ведучий 1: Добрий день, шановні учасники і вболівальники! Ви, звичайно, здогадалися, що сьогодні наш день ми присвячуємо чудесному святу – ДНЮ СВЯТОГО ВАЛЕНТИНА.

Пісня «Шкідлива звичка» Каміла+Ліза

Ведучий 2: Валентинів день святкують усі - і дорослі, і діти. З родиною, з друзями. Святкують з давніх пір. Це свято пов'язане із зворушливою і сумною історією. У III столітті н.е. римський імператор Клавдій II видав указ, що забороняв людям одружуватися. Він вважав, що шлюб утримує чоловіків удома, а їх призначення - бути хорошими солдатами і битися за Рим. Але знайшлася людина, яка, незважаючи на жорстоку заборону, потай освячувала союзи закоханих.

Молодого християнського священика звали Валентин.

 Виявивши ці "антидержавні" одруження, імператор повелів відправити порушника до в'язниці, а потім стратити. Перебуваючи у в'язниці, Валентин побачив доньку тюремника. Молоді люди полюбили одне одного. Перед стратою, 14 лютого 270 року, він послав дівчині коротку прощальну записку з підписом: "Від Валентина", яка згодом стала означати вічну прихильність і вірність. А дата смерті священика, що попри суворі перешкоди обручав закоханих, та так і не побачив свого щастя, навіки залишилася в пам'яті людей. Прах його похований у церкві Святого Праксідіса в Римі.

Танець «Соло» 7 клас Пісня «Хайнорілей»  Ліза +Каміла Ведучий 1:

У долонях я ніжно тримаю

Серце друга, аби не зранить

Знаю я, за любов не карають, За любов починають любить.

Ведучий 2:

 Є легенда, ніби при творінні Серце у людей було єдиним.

Але Бог за злочини невинні Розділив його на половину І тепер одна одну шукають Половину в почуттях кипучих. Не знаходять – плачуть, проклинають, А як знайдуть – сходять жагуче.

Пісня «Хто як не ти» Сірко Таня Ведучий 1: Чи знаєте ви, що: у різних країнах світу цілуються по-різному:

 

-                      у Японії вважається дуже непристойним цілуватися при свідках. Саме з цієї причини ви майже ніколи не побачите поцілунку в японському фільмі. Те, що у всьому світі називається "японським" поцілунком, виконується так: встаньте на відстані одного кроку один від одного, нахиліться вперед і, витягнувши губи, доторкніться ними губ партнера. Рот не відкривати!  - у Китаї притуляються щоками; Ведучий 2:

-                      ескімоси, полінезійці не цілують один одного в рот. Вони труться носами. Спробуйте! Це дуже приємно, а ще в Полінезії партнери зубами висмикують один одному волосся з брів;  -  а в Гамбії притискають жіночу долоню до свого носа;

Танець “Swish swish”

Ведучий 1: Ми продовжуємо Інтернет – паузу.

-                      невинний поцілунок "чмок-чмок" спалює 5 калорій. Збільшивши інтенсивність цілування, ви можете спалити до 30 калорій за один поцілунок. Для порівняння: хвилина швидкої ходьби спалює всього 4-5 калорій!

Ведучий 2:

-                      під час поцілунку від однієї людини іншій передається 278 різних культур бактерій. На щастя, 95 відсотків з них не представляють небезпеки.

Ведучий 2: Поки журі підраховує бали за останні ІІ конкурси послухайте ще дещо про святкування цього свята, адже  День Святого Валентина в кожній країні святкують по-різному. Ведучий 1:  Наприклад, у середньовічній Англії був поширеним звичай обирати собі “Валентину”. Кілька молодих людей писали на шматочках пергаменту імена, складали їх до капелюха і тягли жеребок. Та дівчина, ім’я якої випадало юнакові, на цілий рік ставала його “Валентиною ”, а він, відповідно, її “Валентином”. Хлопець складав своїй дівчині сонети, грав на лютні, всюди супроводжував – тобто, був справжнім лицарем. Саме цей звичай оспівувала в своїй відомій пісні Шекспірівська героїня Офелія. До наших часів Британія зберігає ці “язичницькі” традиції. Пісня «Ла ла ла» Джерела

Ведучий 2: Безтурботні італійці святкують Валентинів день по-іншому – вони вважають необхідним робити коханим подарунки, найчастіше – солодощі. Бо вважають – тоді спільне життя обов’язково буде “солодким”.

Ведучий 1:  Найцікавіше святкують День св. Валентина в Японії. Цього дня на головній площі Токіо проходить “найгучніше зізнання в коханні”. Юнаки та дівчата по черзі горлають що є сили всілякі зізнання в коханні. Хто гучніше прокричить про своє кохання, отримує спеціального приза. Ведучий 2: У цей день жодні романтичні безумства не заборонені. Можна співати серенаду під балконом коханої, і тебе не поведуть до міліції.

Пісня “Галя Балувана” Джерела Ведуча:

Вечір закінчується, але свято у ваших серцях триває. Ми хочемо, щоб сьогодні прозвучало не одне зізнання в коханні, може навіть привселюдно. Нехай ваша душа завжди буде зігрітою чиєюсь любов’ю, теплом і ласкою.

Ведучий:

Зігрійте і ви когось любов’ю, турботою, адже кохання не просто почуття — це сенс нашого життя. Нехай любов і краса супроводжують його.

Ведуча:

День Святого Валентина — це день, коли заборонено сумувати.

Ведучий:

Тож запрошуємо всіх на танцювальний майданчик!

(Святкова дискотека)

Пісня «Буду буду любити тебе» Сірко Таня

 

 

pdf
Додано
30 березня 2020
Переглядів
389
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку