Сценарій "Halloween party"

Про матеріал
Розробка виховного заходу для учнів 3 класів,присвячена Halloween. Ознайомлення учнів з історією свята, традиціями. Цікаві та веселі ігри,командні змагання.
Перегляд файлу

Позакласний виховний захід проведений в 3 класі

Тема: Halloween Party 

Мета: Більш ширше познайомити школярів зі святами  Великобританії та США. Розширити знання учнів щодо традицій святкування Хелоуіну. Поповнити   словниковий запас учнів з даної теми. Формувати позитивні мотиви навчально-пізнавальної діяльності учнів; підвищити рівень володіння англійською мовою.      Вдосконалювати техніку читання, навички вживання лексико- граматичних структур у мовленні. Викликати повагу та інтерес до традицій англомовних країн.

Обладнання:дитячі малюнки,фігури для прикрашання класу, пазли,паперові гарбузи,картки із зображенням героїв хелловіну,музичний супровід для конкурсів

                                                            Хід свята:

  1. Організаційна частина.

Вчитель: У кожної країни свої традиції. Скільки країн - стільки і звичаїв. Сьогодні ми запрошуємо вас на одне з найважливіших свят, яке відзначають в англомовних країнах - "Переддень дня всіх святих", або "Хеллоуїн" - походить від словосполучення "holy evening" - "святий вечір" . це один з найбільш улюблених і веселих свят у США і Великобританії. Його відзначають в ніч на 31 жовтня. Він виник багато століть тому в Ірландії і Шотландії. Стародавні друїди, схиляючись перед богами і силами природи, відзначали закінчення осені і початок зими, в останню ніч жовтня, коли сонце відступало перед силами темряви. Забобонні люди Ірландії вважали, що в цю ніч померлі люди можуть воскреснути і прийти до людей в образі відьом, чаклунів, будинкових, привидів, духів, чорних котів та іншої нечисті. Тільки в цю ніч нечисть володіє силою і можливістю використовувати її скрізь.
Основна частина

Вчитель: Хелловін — ніч перед Днем усіх святих, стародавнє язичницьке свято, яке ми відзначаємо 31 жовтня. Кажуть, Хелловіну не менше двох тисяч років, а початок свято бере з кельтської культури. Ніч Хелловіну символізує закінчення збору врожаю та відкриття «воріт зими» . Сьогодні літо змінюється зимою, день — ніччю, а життя — смертю. Ворота між потойбічним і земним світом відчиняються на одну ніч і нереалізовані мрії померлих повертаються на землю, а їх душі спускаються до рідних вогнищ.Страшно? Далі — більше жахливих подробиць. Душі померлих на Хелловін приймають різноманітні обличчя, злі вселяються в тварин, а найжахливіші — в котів. Вся нечиста сила сьогодні гуляє Землею!Тож якщо Тобі дуже кортить побачити відьму, є один вірний спосіб: опівночі одягнись шиворіт-навиворіт, вийди на вулицю і пройди задом наперед. Приємної зустрічі. У ніч Хелловіну прийнято одягати костюми злих сил (відьом, чудовиськ або демонів) та влаштовувати маскаради. Як смеркне, діти стукають у будинки з криками « Пригощай або пошкодуєш!», «Гаманець або життя!». Якщо не принести «жертву», ці маленькі злі бешкетники можуть жорстоко пожартувати над Тобою, як от, вимазати сажею дверні ручки. Головний атрибут свята — гарбуз. З нього видаляється м’якуш, вирізається жахливе обличчя, а всередину вставляється свічка. Голова гарбуза символізує закінчення збору врожаю, та водночас це і злий дух, і вогонь, що його відлякує.До речі, гарбуз — винахід американців. Раніше в Ірландії та Шотландії страшні маски вирізали з картоплин, в Англії — з буряків, у які потім вставляли свічку. Щоб не стати жертвою нечистої сили, люди у ніч Хелловіна одягались якомога страшніше, так само вбирали й увесь дім. А гостинці для злих духів ставили на вулиці, аби ті не вдиралися до будинку.

Вчитель: Можемо розпочинати наші святкові розваги. А зараз перша гра - «Знайди слово» або «Word search»,давайте повторимо як називається гра усі разом. Вам потрібно знайти  зашифровані слова. Вони можуть бути написані по горизонталі або по вертикалі. Для цього конкурсу попрошу вийти 4 учні. Виграє той,хто першим знайде усі слова.

Вчитель: Вітаємо переможця. Ось ваші призи за участь та перемогу.

Вчитель: Наступна гра називається «Memory run». Перші учні називають англійське слово і показують його,той хто біжить наступним показує, називає слово попереднього учасника  своєї команди та показує і називає своє слово, і так поки кожен учасник команди не назве своє слово та покаже. Дуже важливо повторювати усе точно,інакше не зараховується відповідь. Зображення слів прикріплені до павутини.

Вчитель: Молодці. Привітаємо команду, яка перемогла.

 Прошу вийти 2 учні для  конкурсу, який називається  «Puzzles». А на малюнку пазла зображено гарбуз– pumpkin  повторіть – pumpkin.

Нагородження переможців і учасників

Вчитель: А у нас танцювальна пауза.

Вчитель: Трошки відпочили і повертаємося до конкурсів. Конкурс «Pantomime» - пантоміма,тобто учасникам треба зобразити того,хто намальований на картці за допомогою жестів,без слів, а інші мають англійською мовою назвати , кого зображено. Для показу виходять по 3 чоловіки з команди. Виграє команда, яка вгадає і назве англійською усіх персонажів.

Нагородження переможців та учасників

Вчитель: Продовжуємо. Далі конкурс «Pumpkin runs» - пробіжи по гарбузах. Повторіть за мною як буде гарбуз англійською – рpumpkin. Цей конкурс покаже які ви спритні, адже виграє та команда, учасники якої пробіжать першими по гарбузах, які ви бачите на підлозі. Під час бігу дозволяється ступати лише на гарбузи. Учень, який пробіг повертається назад і передає естафету наступному.

Нагородження

Вчитель: Наступний конкурс покаже які ви уважні. Вам потрібно знайти 12 відміностей.

Нагородження

Вчитель: А зараз перевіремо як добре ви пам’ятаєте алфавіт “Spooky House Maze”. 2 pupils

Нагородження

Вчитель: Залишився останній конкурс BINGO /8 pupils. Я роздаю вам 8 карток з клітинками для запису слів. Ви записуєте у кожну клітинку слово,яке ви вивчили для нашого свята. А потім я називаю слова,а ви закреслюєте їх,якщо вони у вас є. Переможе той,хто першим закреслить усі слова по діагоналі або по вертикалі.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
13 березня 2019
Переглядів
1372
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку