Сценарій "Хай щастю дитини не буде кінця"

Про матеріал
Сценарій до Всесвітнього дня дитини. Містить в собі вірші, вікторину для батьків.
Перегляд файлу

Картинки по запросу рамка день детейБудинок дитячої творчості

Кремінської районної ради

 

 

 

 

Сценарій

розважального заходу до

Всесвітнього дня дитини

«Хай щастю дитини не буде кінця»

 

 

 

Підготувала

культорганізатор

Похожее изображениеОльшанська О.Д.

 

 

 

 

 

 

 

2019 рік

Сценарій розважального заходу до Всесвітнього дня дитини

«Хай щастю дитини не буде кінця»

Мета:

  • розширити знання дітей про Всесвітній день дитини.
  • формувати патріотичні почуття, вчити усвідомлювати єдність своєї долі і долі Батьківщини,
  • виховувати почуття чуйності, доброти, взаємодопомоги.

Обладнання: комп’ютер, проектор, екран, музична колонка, мікрофони, мультимедійна презентація, відеоролики, цукерки (або призи) - 10 шт.

 

Відеоролик з вихованцями БДТ

Добрий день, любі діти, шановні батьки та педагоги. Сьогодні ми зібрались в цій залі, щоб відзначити одне з найдобріших свят на землі. Адже 20 листопада ми відзначимо Всесвітній день дитини.

Разом з тим, це один з найважливіших днів у календарі, який покликаний нагадати нам, дорослим, про відповідальність за благополуччя і щастя дітей. Діти-- найдорожче багатство кожної людини. Вони майбутнє держави, яке формується у сьогоденні. Заради їх щастя ми готові долати всі труднощі і перешкоди. В них - надія на щасливе майбутнє наших сімей, всього українського роду.

Свято Всесвітній день дитини виникло в середині минулого століття, а саме в 1954-му році, коли Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй затвердила свою резолюцію, рекомендувавши всім країнам відзначати цей день, починаючи з 1956-го року.

У багатьох країнах світу в ці дні проводять великі свята. У Китаї кожній дитині до 14 років держава дарує маленькі подаруночки. В Індії вчителі разом з учнями розробляють сценарій з танцями і піснями, головна мета яких розвеселити дітей. В Японії день дитини влаштовують двічі: окремо для дівчаток і для хлопчиків.

В Україні офіційно свято було встановлене у 2009 році. В цей час у кожному місті влаштовують святкові заходи для дітей. Ось і Будинок дитячої творчості не став виключенням. Тому що наш заклад сповнений невгамовними, талановитими, швидкими та веселими, гомінкими та дзвінкими вихованцями. Зустрічайте, на нашій сцені танцювальний колектив «Веселка».

Вечный двигатель

Діти були і залишаються найдорожчим скарбом, гордістю і надією держави. Ми хочемо, щоб наші діти були здоровими, щасливими і розумними, жили в мирі, радості й були впевнені в завтрашньому дні. А ми, дорослі будемо підтримувати, вірити та молитися за вас. На сцену запрошується молодша група танцювального колективу «Веселка».

«Алілуя»

Спів радісний під небом лине,

Летить в блакить парад пісень,

Нехай же стане днем дитини

У всьому світі кожен день.

На сцені Будинку дитячої творчості молодша група вокального ансамблю «Карамельки».

«Лучшая подружка»

Посмішки дітей – це, мабуть, найкраще, що може радувати погляд. У них стільки щирості і довіри, що розтане навіть найсуворіше і загартоване проблемами серце.

Дитинство – найпрекрасніша мить нашого життя, це – пора сподівань та здійснення мрій. Немає більшого щастя у світі, аніж посмішки дитини. Піклування про підростаюче покоління, його майбутнє – головний обов'язок батьків, суспільства та держави. Врешті-решт, саме для цього всі ми живемо та працюємо.

У сучасному світі людині необхідно з дитинства знайомиться з правової грамотою для захисту своїх прав. Вивчаючи свої права з дитинства, дитина не тільки знайомиться з тим, на що він має право, але і дізнається про свої обов'язки.

А чи добре знаєте права своїх дітей ви, шановні батьки? Зараз ми дізнаємось про це за допомогою всім знайомих нам казок на прикладах не тільки людей, але тварин й птахів. Готові?

Вікторина для батьків:

  1. У якій казці Г.-Х. Андерсена порушено право дитини жити зі своїми батьками, і нікому не дозволено їх розлучати? (Сніжна королева)
  2. Яка маленька героїня Г.-Х. Андерсена страждає від втручання в її особисте життя різної живності? (Дюймовочка)
  3. У якій казці грубо порушуються права одразу трьох дітей спокійно жити в своєму будинку і відчувати себе господарями? (Троє поросят)
  4. В якій казці Корнія Чуковського порушується право на охорону та укріплення здоров’я? (Айболит)
  5. В якій казці Аркадія Гайдара порушується право на заборону участі дітей в бойових діях? (Казка про Військової таємниці, про Мальчиша-Кібальчиша та його тверде слово)
  6. В якій казці X. К. Андерсена демонструється порушення права дитини на захист честі і гідності?(Гидке каченя)
  7.  В якій відомій казці Шарля Перро порушується право дитини на захист від експлуатації та право на відпочинок? (Попелюшка)
  8. В якій народній казці угрупування звірів порушує право на життя щойно народженому хлопчику з муки? (Колобок)
  9. В якій казці Маміна-Сибіряка порушуються права дітей – інвалідів? (Сіра Шийка)
  10. В якій казці Джані Родарі порушується права дитини на освіту? (Чиполліно)

Ми з вами теж інколи порушуємо права дитини, самі не здогадуючись про це. Ми багато чого не дозволяємо, сваримо, забороняємо навіть не задумуючись. Не вірите? Ось дивіться. На сцені середня група танцювального колективу «Веселка»

«Не лягай на краю»

У світі всі малята —

І хлопчики й дівчата —

Повинні право мати

Щасливими зростати.

В турботливій країні,

У люблячій родині

Мужнітимуть здорові

Біляві й чорноброві.

Бо очі карі й сірі

У злагоді та мирі

Не плачуть, а сміються,

Що "дітками" зовуться.

Зустрічайте старшу групу вокального ансамблю «Карамельки».

«Я малюю»

Діти – це найкраще, що у нас є. Вони надихають, спонукають до нових досягнень, повертають віру в життя… Давайте ніколи не забувати, що ці маленькі люди потребують ласки, любові, уваги й турботи. Ми зобов’язані зробити все можливе, щоб наша малеча росла щасливою, розумною, здоровою і талановитою.

Відеоролик з вихованцями БДТ

Як сонце посилає свої промені, зігріваючи все живе, так і любов батьків зігріває життя дитини. Але немає нічого безкорисливіше любові матері. З першого дня народження дитини мати живе його диханням, його сльозами і посмішками. Мати потрібна дитині. У цьому сенс її життя. Любов до своєї дитини для неї також природна, як цвітіння садів навесні.

На сцені Будинку дитячої творчості старша група танцювального колективу «Веселка»

Мама

Нехай наших діток оточують доброта і розуміння, а їхні мрії завжди збуваються. Тому зичу вам, любі діти, якомога більше щирих усмішок, приємних несподіванок долі, веселих та надійних друзів. Щастя вам, чистого і мирного неба, сонячних ранків, світлих і неповторних вражень, здоров’я та удачі на життєвих дорогах!

Дякую всім вам за увагу! Зі святом! До наступних зустрічей!

 

1

 

docx
Додано
15 листопада 2019
Переглядів
10716
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку