Сценарій концерту до ювілею вокального дуету " Злагода"

Про матеріал

Вокальний дует « Злагода»відзначив 20 - річний ювілей творчої діяльності. Хоч і народились вони далеко від таврійських степів - Надія Зуєнко у мальовничому Уралі , а Наталя Топчій на Алтаї та любов до пісні, тонке відчуття прекрасного вони увібрали разом з молоком матері, з роси і води, яка стала для них живильною у степовій Хрещенівці. « ЗЛАГОДА»! Це слово в українській мові означає мирні відносини, стосунки. Жити в злагоді – це жити дружно. Це взаємна домовленість , угода про спільні дії. Це погодженість і гармонія у чому-небудь. А це так актуально і для колективу , і для нашої держави. Всі їхні пісні , виступи - це заклик до миру та злагоди в нашій країні. А ще, в злагоді народжуються справжні вокальні шедеври, які вони з радістю дарують свої шанувальникам.

Перегляд файлу

«НАС ПОЄДНАЛА УКРАЇНА»

творчий концерт вокального дуету «Злагода »Захід відбувається в концертному  залі Хрещенівського  СБК

 Ведучий    Доброго вечора, шановні друзі !

Ведуча Вітаємо всіх, хто сьогодні завітав до нашої концертної зали !

Ведучий   Це  - шанувальники сучасної української пісні, активні учасники художньої самодіяльності Нововоронцовщини, працівники  закладів освіти та культури, люди, які слідкують за розвитком народної творчості свого краю і приїхали  на святкову зустріч із земляками.

Ведуча І саме вас, шановні гості, вокальний дует « Злагода» запрошує на справжнє пісенне свято.

Ведучий. Весь вечір з вами буде  чарівна Оксана Віхренко

Ведуча . Та  Куріний Богдан

Ведуча. Хоч і народились вони далеко від таврійських степів - Надія  Зуєнко у мальовничому Уралі , а Наталя Топчій на Алтаї та любов до пісні, тонке відчуття прекрасного вони увібрали разом з молоком матері, з роси і води, яка стала для них живильною у степовій  Хрещенівці.

Ведучий Тож розпочинаємо ювілейний концерт ««Нас поєднала Україна» з нагоди 20-річчя з часу створення вокального дуету «Злагода».

1.Пісня «Краща мова єднання…» (Після виконання пісні дует залишається на сцені

 Ведучий  « ЗЛАГОДА»! Не знаю як вам,  а мені дуже цікаво   чому саме таку назву має дует?

Ведуча.   Це слово в українській мові означає  мирні відносини, стосунки.

Ведучий.  Жити в злагоді – це жити дружно. Це взаємна домовленість , угода про спільні дії.

Ведуча. Це погодженість і гармонія у чому-небудь.

 Ведучий.  А це так актуально і для колективу , і для нашої держави. Всі їхні пісні , виступи -  це заклик до миру та злагоди в нашій країні. А ще, в злагоді народжуються справжні вокальні шедеври, які вони з радістю дарують вам.

Ведуча У виконанні дуету звучить пісня «Злагода ». Це не лише назва пісні, а також  побажання  всьому українському народу в цей нелегкий період державотворення.

2.Пісня «Злагода»

Ведучий.  Вони дуже схожі між собою,  і це додає їхньому надзвичайно талановитому співочому дуету особливого шарму, оригінальності та неповторності . Їх енергія та  запал створюють у залі святковий настрій.  Ведуча. Приготуйте найтепліші побажання і найніжніші почуття, не економте сил на аплодисменти тому,  що у нас сьогодні велике свято.

3.Пісня « У нас сьогодні свято»

Ведуча. А яке свято без привітань. Щиро  вітаємо і запрошуємо до слова  почесних гостей свята:

  •                   ________________________________________________________
  •                   ________________________________________________________
  •                   __________________________________________________________

 Ведучий    Дякуємо за теплі слова. А зараз я передаю слово учасниці колективу, чудовій жінці, талановитому вокалісту, коханій дружині, люблячій  мамі  Надії Зуєнко.

Н.Зуєнко Я хочу сказати, що мрії збуваються. Про цю зустріч я мріяла давно, і сьогодні вона здійснилася. Дуже приємно бачити в цьому залі людей, для яких ми даруємо свої пісні . 20 років тому, в травні 1997 народився наш дует. Гортаючи сторінки свого життя, я впевнено можу сказати, що ця сторінка, де присутня «Злагода», найцікавіша, найзмістовніша в моєму житті. Пригадуються репетиції, виступи на концертах, творчі вечори, щедрування, колядування. Багато було цікавого в житті нашого маленького  колективу. 

Ведуча. Шановні ювілярки! Вас приїхали привітати   ваші колеги по сцені , найкрасивіші чоловіки нашого району.

 Ведучий.   Ансамбль «Дудчанські парубки» є справжньою візитівкою Нововоронцовщини. Їх знають і люблять усі, кому випала можливість хоч раз почути виступ цього самобутнього колективу чи то на пісенному фестивалі , чи на сільській , районній або обласній сцені  - назавжди стають їх прихильниками.

4-6.Пісні у виконанні « Дудчанських парубків»

Ведуча. Є свої парубки , ну так…. ще поки що невеликі і у нас в Хрещенівці.

 Ведучий. Знайомтесь  і вітайте гучними оплесками ансамбль хлопців  Хрещенівської  школи з піснею « 7 шляхів». Керівник  Наталія Топчій.

7.Пісня « 7 шляхів»

  Ведучий.  Новий час породив чимало цікавих сюжетів, що вимагають нових форм підходу до творчості. Так Надія Зуєнко підтримує культурні перлини маленького села Шевченківка, організовуючи свята, виставки, концерти.

Ведуча. А Наталя Топчій працюючи учителем музики започаткувала і провела уже в 11 раз щорічний вокальний конкурс « Ранкова зірка».

Ведучий.  Кожен із нас, хоча б яким шляхом пішов у самостійне життя , пам’ятає ті шкільні роки, наставників, котрі наповнили серця своїх учнів добром і вірою, навчили любити цей світ , свою Україну, своїх батька і  маму…

Ведуча. Вас вітає Оксана Корецька та дитячий ансамбль « Ля –солька » з піснею « Мама».

8.Пісня « Мама»

 Ведучий.  Оксаночко! Ох і красиві у вас дівчатка. Очі розбіглися в різні сторони, а серце ніби вискакує із грудей.

Ведуча. Тоді зараз, Олексію, тримайся! Бо на сцені справжні красунечки. Талановиті, розумні, красиві і, до речі, дуже скромні учасниці старшого вокального ансамблю нашої школи. Колись і я ось так хвилювалась перед виступом.

 Ведучий.  Пісня « Ми бажаєм вам добра». Керівник Наталія Топчій

9.Пісня «Ми бажаєм вам добра»

 Ведучий.  

 Буває часом сліпну від краси
Спинюсь, не тямлю, що воно за диво – 
Оці степи, це небо, ці ліси,
Усе так гарно, чисто, незрадливо
Усе як є – дороги, явори,
Усе моє, все зветься Україна.
Така краса висока і нетлінна
Що хоч спинись і з Богом говори

 Ведуча. Такі поетичні слова надихають нас оспівувати рідну землю, її неповторну велич і красу. А коли до дуету приєднується талановита вокалістка, випускниця Херсонського училища культури , переможниця Всеукраїнського  конкурсу « Країна талантів 2017» Оксана Корецька - українська пісня розливається триголоссям.   Значне місце у репертуарі цього  тріо  займають народні пісні та твори українських композиторів. Пісня « Таврійська моя сторона» написана херсонськими   авторами -   музика Валерія Другальова, слова Миколи Братана. 10-12. Пісні у виконані тріо ( « Таврійська моя сторона», «Криниченька», « Летів пташок»)

Ведучий.   До привітань приєднується гурт «Жайвір» керівник Лариса Горохова.

 Ведучий.  Фольклорний гурт « Жайвір»   - це окрема сторінка культури району. Добре знають його в Херсонській області. Колектив є учасником багатьох фестивалів, конкурсів, неодноразовий  призер  конкурсу « Чорнобаївський заспів». Учасникам гурту добре відомо, щоб бути щасливими треба жити заради чогось такого, що необхідно всім: і собі і людям.

 Ведуча.  Вони співають  автентичні  пісні записані в рідному селі Осокорівка і дають їм друге життя, поклавши на ноти та відродивши їх у своєму виконанні, зберігають народні традиції , звичаї та обряди .

  13-15.Пісні у виконані гурту «Жайвір»
 Ведучий. Є  диво, яке живе поряд з нами, його неможна відчути на дотик  , але його можна побачити. Воно заставляє нас сміятись і плакати, воно має душу і серце. Це диво народжується на сцені - ім’я йому танець. А творить його хореографічний колектив «Мальви » Новоолександрівської школи – дитячий садок. Художній керівник    ……………………..

16.Танець-------------------------------------

Ведучий . Вас вітають працівники районного будинку культури

17. ------------------------------------------------

Ведуча.

Немає неньки – України

Без хвиль могутнього Дніпра

Як українця без калини

Без соловейка й рушника

Ведучий.

 Я гордий тим, що в моїх жилах

Тече, кипить вкраїнська кров

Що мій народ віддав всі сили

За волю, єдність, за любов.

    Ведуча.

Пишаюсь тим, що Україна

Розкішний сад добра й краси.

Що тут живе моя родина,

Лунають дзвінко голоси.

 18-20.Пісні у виконані дуету ( « За любов і волю», «Червона калина», « Українці»)

  Ведучий. Запрошую на сцена солістку Михайлівського будинку культури  Марину Басараб. Всі найкращі  відтінки своєї душі , розум, уміння, талант ця жінка віддає людям. Без перебільшення вона справжній діамант нашого краю.

Ведуча. У кожному виступі вона передає присутнім свою любов до пісні, тепло, добро, ласку своєї душі, і навіть частиночку свого серця.

21-23.Пісні у виконані Марини Басараб

24.Танець-------------------------------------

Ведуча. «Якщо у дитинстві донести до серця красу музичного твору, якщо у звуках дитина відчуває багатогранні відтінки людських почуттів, вона підніметься на такий рівень культури, якого не можна досягти ніякими іншими засобами», - вважав В.Сухомлинський.

Ведучий. А зараз на цю сцену вийде красива і    дуже талановита дівчина , учениця Хрещенівської ЗОШ Гузенко Надія. За перемогу у конкурсах « Таврійський барвограй », « Співуче джерельце»,  « Країна талантів » нагороджена грамотами і дипломами різних ступенів. А нещодавно вона приймала участь в у міжнародному конкурсі « Євробачення збирає друзів» в місті Києві.

 Ведуча. Своїми досягненнями вона завдячує своїм батькам  та своїм педагогам - Ананку Миколі Григоровичу, вчителю фортепіано музичної школи та Топчій Наталі Миколаївні, учителю музики та художньої культури.

25 . Пісні у виконані Надії Гузенко

 Ведучий.       

Українська пісня, наче поклик долі,

І натхнення наше, дум стрімких політ.

Ми ідемо з нею по життєвім полі

І не зрадимо її до склону літ.

Ведуча.

Українська пісня – світлоносні перли.

В ній – душа народу, вірності краса.

Ідемо життям, щоб пісня не померла,

Народу рідного жива душа.

26-28  Пісні у виконані тріо « В коморі мука», « Чом ти не прийшов», « Через сад виноград»

Ведучий.  

 В тобі мій бог, в тобі моя душа,

В тобі зерно моє, мій зародок-початок.

В тобі очей моїх весела гра.

В тобі все основне моє й додаток.

Ведуча.

 В тобі мій день, в тобі душа   моя

В тобі і ніч моя , і зоряне світання.

 В тобі мої відгадки й чудеса.

В тобі мій світ, в тобі моя душа.

Ведучий.       

В тобі зеленості мого зітхання,

В тобі моя земля і небеса.

В тобі усе моє…

Тривожне існування…

Ведуча. Для педагога,викладача немає своїх дітей.  Вони радіють їхнім успіхам, як радіють батьки першим крокам. Якщо діти вдома тільки вночі та на вихідні , то щодня, вони  то на уроках, то на гуртках то на екскурсіях то у походах…

29 . Пісня у виконані Надії Гузенко та Топчій Тетяни « Тобі, Україно!»

30.Танець-------------------------------------

Ведучий. Найкращими словами привітання є ті, які говорять від душі. До привітань приєднуються ваші колеги, молоді педагоги школи Оксана Корецька та Олександр Кругляк

31 . Пісня у виконані Корецької о. та Кругляка О.

Ведуча. Є на землі одне слово перед яким усі народи низько схиляють голови. Це слово – МАМА.

Ведучий.   Воно росте разом з дітьми тихо, як тихо ростуть дерева, сходить сонце, розцвітає квітка. Поняття про щастя , добро і ласку нерозривно пов’язані з образом найдорожчої людини – матері.  Не мав би світ стільки геніїв, стільки великих мужів, якби над їхнім дитинством не тремтіло серце матері.

Ведуча. На сцені Топчій Тетяна, студентка  2 курсу Національної музичної академії імені Чайковського дарує весняні привітання всім вам.

  32 . Пісня у виконані Топчій Тетяни « Веснянка»

Ведуча. Ллються зі сцени пісні дуету, звучать на конкурсах, концертах, лунають на родинних застіллях.

Ведучий. Та найкраща пісня ще не заспівана, стверджують вони. Так само, як безліч ідей, які з молодечим вогником у очах втілюють у життя .

 33-35.Пісні у виконані дуету ( « Женская дружба», « Річечка»)

  Ведуча.

 На те з нас кожен і людина,
Щоб у житті правдиво йшов,
Щоб зігрівала триєдина – 
Надія, Віра і Любов!

Ведучий.   

Гей рідний краю, Україно,
Про новий день твій вічний спів.
Дзвени піснями солов’їно
У сонячнім вінку садів.

36-38 Пісні у виконанні « Дудчанських парубків»

Ведучий       Ми дуже вдячні вам, за те, що ви відгукнулися на наше запрошення і прийшли на зустріч, раділи та хвилювались разом із нашими молодими та дуже талановитими виконавцями.

Ведуча. Щиро бажаємо вам міцного здоров’я, довголіття, добробуту, всього самого найкращого. Бо Україна – це ми!

 39.Пісня « Україна – це ми!», танок

Ведучий. Запрошуємо на сцену всіх учасників концерту

 Ведуча. Шановні друзі, залишається тільки сказати -  нехай збудуться сьогоднішні побажання сказані ювілярам з нагоди 20-річчя їхньої творчості, а головне 

Разом . Мирного неба над головою !

 40.Фінальна пісня « За столом збирається родина» , всі учасники концерту.

docx
Додано
4 квітня 2018
Переглядів
6098
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку