Сценарій конкурсу краси міні-міс школи "В гостях у казки"

Про матеріал

Сценарій конкурсу краси міні-міс школи «В гостях у казки» для дівчат молодших класів ( за мотивами казок «Мері Поппінс», «Червона Шапочка» та інших казок )

Перегляд файлу

СЦЕНАРІЙ КОНКУРСУ

«МІНІ-МІС ШКОЛИ»

«В гостях у казки»

/за мотивами казок «Мері Поппінс», «Червона Шапочка» та інших казок /

 

Автор: Жукова А.В.,

педагог-організатор СШ № 66

 

Епізод №1. Конкурсний вихід «Мері Поппінс»

 (за мотивами казки «Мері Поппінс»)

 

Звучать фанфари. На сцену виходять двоє ведучих (хлопець і дівчина)

 

Хл. Доброго дня, дорогі глядачі!

 

Дів. Доброго дня всім тим, хто вірить у казку і, звичайно ж, у  чудеса!

 

Хл. Ми вітаємо вас на найчудовішому, найчарівнішому конкурсі краси і чарівності «Міні-міс школи»!

 

Дів. Сьогодні в нашому конкурсі беруть участь найталановитіші, найчарівніші…

 

Хл. … і, звичайно ж, найкрасивіші дівчата з 2-4 класів нашої школи!

 

Дів. І дійсно, яка маленька дівчинка не мріє стати принцесою? Напевно, так само мріють стати принцесами і наші конкурсантки!

 

Хл. Але перед тим, як представити наших юних мрійниць, хочу зазначити, що ми сьогодні з вами побуваємо у казці.

 

Дів. У яких таких казках?

 

Хлопець показує на екрані велику книгу, на якій написано «КАЗКИ». На фоні «чарівної» музики «гортає» сторінки:

 

Хл. Ця історія трапилася багато-багато років тому в маленькому англійському містечку

 

Дів. Одного разу в «Ранковій газеті» надрукували оголошення, що «Джейн, і Майклу, і Джону, і Барбарі Бенкс (не кажучи вже про їх матусю) потрібна найкраща нянька з найменшою зарплатнею, і негайно!»

 

Хл. І вже цього самого вечора, коли подув східний вітер, Джейн та Майкл побачили жіночий силует, який, згинаючись і хитаючись під ударами вітру, відкрив хвіртку. Однією рукою вона притримувала капелюшок, а іншою тягла велику сумку.

 

 

Дів. І раптом – Майкл і Джейн не повірили своїм очам,  - ледь жінка зайшла в садочок, вона піднялась у повітря і підлетіла прямо до дому! Так, було схоже нате, що вітер спочатку доніс її до хвіртки, зачекав поки вона відкриє, а потім приніс її прямо до парадних дверей.

 

Хл. Так вітер змін приніс до родини Бенксів найкращу в світі няньку, яку звали Мері Поппінс.

 

Дів. І тим самим вітром змін до нас принесло учасниць конкурсу «Міні-міс школи»!

 

Перший вихід учасниць під пісню «Леді Мері» з кінофільму «Мері Поппінс, до побачення!».

 

Після виступу дівчата уходять за лаштунки. На середину сцени виносять стійку з мікрофоном для наступного конкурсу. В цей час ведучі представляють журі.

 

Епізод №2. Представлення журі, правила конкурсу

 

Хл. Давайте підтримаємо дівчат бурхливими оплесками!

 

Дів. Дійсно, всі наші конкурсантки – справжні красуні! Але конкурс залишається конкурсом, а, як відомо, головна його ознака – компетентне журі!

 

Хл. Тому дозвольте відрекомендувати вам нашу вельми шановну суддівську колегію!

 

Дів. Сьогодні судитимуть:

 Суддя №1 ______________________________________________

 

Хл. Суддя №2 __________________________________________________

 

Дів. Суддя №3 _______________________________________________

 

Хл. Кожна учасниця має пройти  нелегкі випробування нашого конкурсу!

 

Дів. Після кожного етапу конкурсу вельмишановне журі оцінюватиме конкурсанток. Максимальна оцінка кожного конкурсу – 5 балів!

 

Хл. На при кінці конкурсу будуть підраховані всі бали і оголошені ім’я переможниць.

 

Дів. А ви, шановні глядачі, теж зможете взяти участь у виборі.

Хл. Вам надане почесне право обрати «Міс глядацьких симпатій», вкинувши свій квиток з відповідним номером учасниці до скринь, які під час конкурсу носитимуть наші помічниці.

 

Епізод №3. Конкурс «Як би я була принцесою»

 

Хл. Ну що ж, ми з вами вже знаємо як виглядають наші конкурсантки. Тепер черга дізнатись, як їх звуть.  Адже ім’я людини – це не просто звук! У ньому характер захоплення.

 

Дів. І, навіть, можливі майбутні обіцянки і  вчинки.

 

Хл. Саме тому, дорогі глядачі, ми проведемо наш другий конкурс.

 

Дів. Зараз ми надамо дівчатам можливість звернутися до суспільства. Ми дізнаємось щоб вони змінили в цьому житті, як би вони були принцесами?

 

Ведучі по черзі викликають дівчат на сцену. Поки учасниця виходить на сцену, ведучі представляють її. Як дівчина виступила, вона йде за лаштунки готуватися до наступного конкурсу.              

 

Хл. Під №1 виступає  Лисенко Уляна з 4-А класу. Ця красуня дуже полюбляє співати, малювати, танцювати, а також читати цікаві книжки про пригоди та подорожі. Тому Уляна зараз мріє про цікаву подорож до Таїланду. А сьогодні вона бажає всім учасницям здійснення їх мрій.

 

Дів. Під №2 виступає  Ліхуша Дар’я  з 2-А, яка мріє про мир на нашій планеті. Дарина бажає всім людям щастя та спокою, і щоб це було можливим вона у майбутньому буде допомагати тим, хто в цьому матиме потребу.

 

Хл. Під №3 виступає  Карпачова Анастасія з 3-Б. Цю дівчину на нашій сцені ми могли вже бачити не один раз. Кожного разу Настя нас дивує. То вона танцює, то вона співає. А мріє ця талановита дівчина стати ветеринаром, щоб мати змогу допомагати хворим тваринам.

 

Дів. Під №4 виступає  представниця 3-В класу – Ворошилова Єлизавета. Ліза займається фігурним катанням. Мріє мати живого коня. А також, як і будь-яка дівчина в цьому залі стати справжньою принцесу. І ми зараз послухаємо, що вона зробить, коли нею стане.

 

Хл. Під №5 виступає  Кривощокова Поліна з 2-В класу. Поліна мріє, що в неї з’явиться собака, адже дівчина дуже полюбляє тварин. Вона багатогранна дівчина. Поліна із задоволенням танцює, малює, робить своїми руками прекрасні речі.

 

 

Дів.  Під №6 виступає  Сенік Юлія з 4-Б класу. Юля дуже полюбляє танці та музику, мріє стати танцівницею. У вільний час дівчині подобається робити яскраві аплікації. Юля сподівається, що наш конкурс залишиться в її пам’яті одним з найяскравіших та незабутніх моментів її життя.

 

Хл. Під №7 виступає  Ковальова Марія з 2-Б класу.  Марія залюбки шиє своїм лялькам новий одяг, адже вона мріє стати дизайнером одягу, тому що дуже полюбляє гарні речі і мріє зробити весь світ яскравим та веселим.

 

Дів. Під №8 виступає  Кулешова Поліна з 4-В класу. Ця дівчина дуже любить співати, а весь свій вільний час приділяє грі на скрипці. Їй подаються різні стилі у музиці: від класичної до року. Мріє Поліна про те, щоб стати співачкою. Нашим конкурсантам та організаторам конкурсу вона бажає гарного настрою та незабутніх вражень від цього конкурсу.

 

Хл.  Під №9 виступає  Макарова Вікторія – представниця 3-А класу. У Віки дуже добре серце. Дівчина мріє, щоб кожна безпритульна тварина знайшла собі хазяїна. Вона професійно займається східними танцями і мріє взяти майстер-клас у відомої східної танцівниці Ненсі Аграм. Як Віка танцює ми побачимо пізніше. А зараз запрошуємо її до мікрофону.

 

Епізод №4. Музична пауза

 

Хл.(після конкурсу). Ну, як тобі сподобався  виступ наших конкурсанток?

 

Дів. Звичайно!

 

Хл. Це чудово!

 

Дів. А поки дівчата готуються до наступного конкурсу, у нас музична пауза.

 

Хл. Для вас ____________________________________________________ 

 

Музична пауза

 

Епізод №5. Конкурсний вихід «Червона Шапочка»

 

Дів. Мені так знову захотілось потрапити в чарівний світ казки. А якою буде наступна наша зупинка?

 

Хл.  Ми це зараз дізнаємось. (під «чарівні» звуки на екрані «відкривається» наступна сторінка книги казок)

 Жила колись в одному селищі дівчинка, така гарна, що іншої не було на всьому білому світі; мати любила її без пам’яті, а ще дужче любила її бабуся. Старенька подарувала їй червону шапочку, яка їй так пасувала, що дівчинку всюди стали називати Червона Шапочка.

 

 

Дів. Одного разу її матуся спекла пиріжків і сказала їй: «Сходи відвідай бабусю – я чула, що вона хвора. Віднеси їй пиріжків та горщик масла».

 

Хл.  І Червона Шапочка відразу вирушила в дорогу – пішла до своєї бабусі, яка жила в іншому селі…

 

Дів. Я пропоную прослідкувати за нею і подивитись як пройшла її маленька мандрівка.

 

Під пісню Dj Slon feat. LoitumaLevas Polka виконується вихід «Червона Шапочка»

 

Епізод №6. Музична пауза

 

Дів. (після закінчення конкурсу). Я ще ніколи не бачила так багато червоних шапочок в одному місці!

 

Хл.  Абсолютно точно!

 

Дів. І зараз поки дівчата йдуть готуватися до наступної казкової мандрівки,...

 

Хл. ...а журі напружено морщить лоби, підраховуючи кількість балів, набраних конкурсантками, давайте зробимо музичну паузу!

 

Дів. Зустрічайте! Гості нашого конкурсу - ___________________

 

 Музична пауза

 

Епізод №7. Конкурс талантів «Мій коник»

 

Дів. Яка маленька дівчинка не мріє стати принцесою? Але ж це тільки на перший погляд здається, що бути принцесою так легко!

 

Хл. Зважте самі: чисельні прийоми...

 

Дів. ...тугі корсети...

 

Хл. ...довгі бали, на яких обов’язково знайдеться якийсь заморський принц, який попросить вас неодмінно виконати його улюблену пісню або ж потанцювати з ним справжнісіньку королівську кадриль!

 

Дів. З цього випливає, що в кожної принцеси, яка поважає себе, обов’язково повинен бути свій «коник», яким вона зможе вразити присутніх найвишуканішого балу!

 

Хл. Тому, дорогі глядачі, дозвольте оголосити найцікавіший і захоплюючий конкурс із умовною назвою «Мій коник»!

 

Дів. За умовами цього конкурсу, кожна конкурсантка повинна продемонструвати на суд журі свій «коник», тобто номер у власному виконанні.

 

Хл. Наша суддівська колегія за п’ятибальною системою оцінить у цьому конкурсі оригінальність номера, артистичність кожної учасниці під час його виконання! Отже, починаємо!

Дів. Я запрошую на нашу сцену конкурсантку під № 2 – Ліхуша Дар’я з 2-А. Вона виконає піню про те, що більш за все полюбляють всі діти – про солодощі! Вітайте на нашій сцені Ліхуша Дар’я та її «Солодка пісенька»

 

Виконується музичний номер №1 «Солодка пісенька» – Ліхуша Д.

 

Хл. Всі діти окрім солодкого ще дуже полюбляють дивитися мультфільми. А коли в мультиках є пісні, вони вчать їх напам’ять і потім із задоволенням співають їх всім. Наступною виступить учасниця під № 4, Ворошилова Єлизавета, яка заспіває нам пісню «Мамонтенка»

 

Виконується музичний номер №2 «Пісня Мамонтенка» – Ворошилова Є.

 

Дів. На обличчі наступної учасниці ми часто можемо побачити веслу посмішку. Це тому, що вона дуже полюбляє веселитися і розважатися. Ось і сьогодні вона підготувала нам веселий танок. Зустрічайте учасницю під № 6 Сенік Юлію з 4-Б класу.

 

Виконується музичний номер №3 танець – Сенік Ю.

 

Хл.   Під час репетицій наші учасниці дуже подружилися. Тому зараз свою пісню про дружбу дарує всім конкурсанткам Ковальова Марія –  №7.

 

Виконується музичний номер №4 пісня «Друзья» - Ковальова М.

 

Дів. Карпачова Анастасія – учасниця  під № 3 – знає, що найближча людина на світі – це матуся. Тому Настя вирішила дарувати свою пісню всім матусям, які присутні сьогодні в нашій святковій залі.

 

Виконується музичний номер №5 пісня «Мама» - Карпачова Н.

 

Хл. До східної казки нас запрошує учасниця під № 9 – Макарова Вікторія і дарує нам свій східний танець.

 

Виконується музичний номер №6 східний танець – Макарова В.

 

Дів.   До вашої уваги наступний музичний номер від Кулешової Поліни – конкурсантки під № 8, яка буде нам грати на скрипці.

 

Виконується музичний номер №7 гра на скрипці – Кулешова П.

 

Хл. Сьогодні всі помітили, які гарні наші конкурсантки, які зачіски їм зробили перукарі. Ось про одного казкового перукаря заспіває пісню Лисенко Уляна - конкурсантка під № 1.

 

Виконується музичний номер №8

 

Дів. Конкурсантка під № 5 – Кривощокова Поліна з 2-В класу дуже полюбляє робити власними руками різні вироби та прикраси. Саме про це ми зараз дізнаємось, якщо уважно подивимось на наш екран.

 

На екрані презентація Кривощокової Поліни №9

 

Епізод №8. Музична пауза, голосування за

«Міс глядацьких симпатій»

 

Хл. А й не знав, що в нашій школі навчається так багато естрадних зірок!

 

Дів.  Це дійсно так! І поки наші зірочки готуються до наступного конкурсу, ми пропонуємо вам музичну паузу.

 

Хл. А ви в цей час, шановні глядачі, зможете проголосувати за допомогою своїх квитків за «Міс глядацьких симпатій», вкинувши свій квиток з відповідним номером учасниці до скринь, які будуть носити наші помічниці.

 

Музична пауза, під час, якої відбувається голосування за «Міс глядацьких симпатій»

 

Епізод №9. Конкурсний вихід «Мій перший бал»

 

Дів. Протягом віків людина прагнула до прекрасного. Це прекрасне вона намагалася виразити і через зовнішній вигляд основну роль в якому відігравав одяг.

 

Хл. Так від одежі, від костюмів багато чого залежить. Що з людиною робить наряд. Як в тій казці, пам’ятаєте?

 

Дів.  А здається я читала ту казку: жила собі дівчинка, бідна-пребідна, добра така, але її ніхто не помічав, тому що вона була одягнена в брудне лахміття. Але одного разу з’явилася добра фея і одягнула дівчинку в казкової краси одяг. І дівчинка, мов принцеса, поїхала на свій перший бал, де в неї закохався принц. Ось так.

 

Хл. Точно! А на бал до Попелюшки з принцом тоді ще завітало багато казкових гостей. Там були і Спляча Красуня зі своїм принцом, і Принцеса на горошині, і Принцеса зі своїм Трубадуром з Бремену, і Білосніжка з нареченим та гномами та багато інших гостей.

 

Дів. І зараз наші дівчата, мов казкові принцеси відправляються на свій перший бал. Зустрічайте!

 

Дівчата під пісню «La valse d'Amelie (version orchestra)» у святкових нарядах виходять на сцену

 

Епізод №10. Музична пауза

 

Хл. А дівчатка, а дівчатка,

 Як з журналу мод зійшли,

 До Парижу, в світ прекрасний

 Нас усіх перенесли.

 

Дів.  Нам відкрили світле диво:

 Як веселки кольори

 Завертілися примхливо,

 Як весняні квіточки.

 

Хл. Скупаймо їх ще раз в морі овацій, адже вони такі чудові і того варті!

 

Дів. Поки журі збереться з думками і зможе оцінити таланти юних учасниць, ми пропонуємо ще раз музичну паузу.

 

Музична пауза, під час, якої журі підводить підсумки

 

Епізод №11. Фінал. Церемонія нагородження

 

Дів. Як це не сумно, але навіть найдовша казка рано чи пізно закінчується!

 

Хл. «Не так швидко діється, як швидко говориться»! Бал за балом підраховує наше журі у пошуках переможниці нашого конкурсу на справжню юну принцесу!

 

Дів. І ось уже через декілька хвилин нам стане відоме її ім’я!

 

Хл.  А поки просимо всіх конкурсанток вийти на нашу сцену!

 

Звучить урочиста музика. На сцену піднімаються конкурсантки

 

Дів. А зараз дозвольте надати слово нашому вельмишановному журі!

 

Журі передає ведучим підсумки конкурсу

 

Хл. Дякуємо нашому журі! Наразі настав час пролити трохи світла на наше  «темне царство» невідомості і, нарешті, дізнатися хто ж став незаперечною переможницею конкурсу «Міні-міс школи»!

 

Дів. Але спершу дозвольте оголосити почесні титули нашого конкурсу і імена їх володарок!

 

Відбувається нагородження кожної учасниці почесними титулами

 

Хл.  Для нагородження переможниці конкурсу «Міні-міс школи» ми запрошуємо _____________________________________________

 

Дів.  Отже, переможницею конкурсу стала...

 

Хл.   Дорогі глядачі! Ось і добіг кінця наш конкурс!

 

Ведучі разом. До нової зустрічі!

 

Жукова А.В., педагог-організатор СШ № 66                                                                                                     1

 

doc
Додано
23 жовтня 2018
Переглядів
2952
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку