Сценарій лінійки відкриття Олімпійського тижня в школі

Про матеріал

Метою проведення олімпійського тижня є популяризація фізичної культури та здорового способу життя засобом проведення спортивно - масових заходів, робота спрямована на гармонійний розвиток особистості,фізичну підготовку школярів,зміцнення їх здоров'я.

Перегляд файлу

          Метою проведення олімпійського тижня є популяризація фізичної культури та здорового способу життя засобом проведення спортивно - масових заходів, робота спрямована на  гармонійний розвиток особистості,фізичну підготовку школярів,зміцнення їх здоров’я.             

Вед 1: Привіт вам,славні поборники спорту! Ми раді,що нас запросили на прекрасне свято спорту,сили і здоровя! Приємно ,що ви продовжуєте традиції сонячної Греції. Понад дві з половиною тисячі років тому біля селища Олімпія на півострові Пелопонес зійшлися  на арену перші атлети. Зійшлися не для битви,а щоб показати свою силу,спритність і чесність.

 

Вед 2: На батьківщині переможців зводилися їхні статуї,їм співали гімни,присвячували вірші. На всій території Греції припинялися війни і розбрати,панували мир і спокій.

 

Вед 3: Ігри проводилися впродовж ніж 1100років. Але у 394р.римський імператор Феодосій І заборонив Олімпійські ігри,і згас гордий вогонь Олімпії майже на півтори тисячі років.

Вед 4: Але прогресивне людство оцінило роль Олімпійських ігор,і з 1896р.вогонь Олімпіади знови запалився й освітив сяйвом світ. Відтоді люди регулярно проводять Олімпійські ігри,доводячи таким чином значущість спорту.


 

Вед 5: Сьогодні іскорка олімпійського вогню долетіла і до нас. То нехай вона ніколи не згасне у ваших серцях.(винос олімпійського вогню)

Вед 1: Олімпійські ігри названо на честь грецького міста Олімпія. Засновником сучасного Олімпійського руху є французький педагог і громадський діяч П’єр де Кубертен. Рахунок Олімпіадам ведеться з 1896р. Олімпійськи ігри проводяться один раз на чотири роки. Не проводилися вони у 1916р, у 1940 та у 1944 через першу  і  другу світові війни.

 

Вед 2: Емблема складається з п’яти переплетених кілець,що символізують п’ять об’єднаних в олімпійському русі континентів:блакитного,чорного,зеленого, жовтого та червоного. Олімпійський девіз :Китеус,Алтіус,Форміус,що в перекладі з латині означає швидше,вище, сильніше.(винос олімпійського прапору).

 

Вед 3: А зараз давайте проведемо невеличку вікторину:

  1. Хто був ініціатором відновлення Олімпійських ігор і засновником сучасного олімпійського руху?(П’єр  де  Кубертен).
  2. Яка періодичність проведення сучасних Олімпійських ігор?(1 раз на 4 роки)
  3. Чим нагороджувався переможець олімпійських ігор?(лавровим вінком)
  4. Назвіть кольори Олімпійського прапора(зелний,чорний, жовтий, червоний, блакитний)
  5. Як називається початок і кінець у змаганнях з бігу?(старт і фініш)
  6. Як називається передчасне вибігання зі старту?(фальстарт)
  7. Як на сучасних Олімпійських іграх шанують переможця?(Спочатку нагороджують олімпійською медаллю, вручають диплом, а потім лунає державний гімн і піднімається прапор країни).

 

Вед 4: А зараз прослухайте програму змагань:

 

                                         Програма змагань.

Вед 5: То нехай почнуться ігри наші! Будемо ж гідні нашого девізу: «Швидше,вище,сильніше!» Нехай переможе сильніший!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Міненко Світлана Миколаївна
    Чудовий сценарій, дякую!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Пов’язані теми
Фізична культура, Сценарії
Додано
26 січня 2018
Переглядів
9206
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку