Сценарій математично-розважального заходу "Все для тебе!"

Про матеріал
Даний математичний захід можна використовувати для святкування 8 Березня. Мета заходу: показати учням, що математика може бути не лише серйозним предметом, а й досить веселим.
Перегляд файлу

Сценарій математично-розважального заходу
                                             "Все для тебе!"

Мета заходу: показати учням, що математика може бути не лише серйозним предметом, а  й  досить веселим.

Обладнання: повітряні кульки, які прикріплені біля назви заходу "Все для тебе", інвентар до конкурсів, музичне обладнання

Ведучий: Сьогоднішнє  свято ми організовуємо для наших  чарівних  дівчаток. Оскільки захід проводиться в переддень 8 Березня, то всі конкурси будуть пов`язані із цим магічним числом. Умови конкурсів досить прості, вони будуть відображати в собі суть повсякденних занять жіночої половини людства,  зокрема, українок. Адже всі знають, що немає у світі жінок красивіших, працьовитіших, привітніших, веселіших, ніж наші. Вони вміють смачно готувати,  економні, запальні, надзвичайно ніжні. Отже, сьогодні, все, для них!
    За умовами конкурсів переможець отримує солодкий приз і має право першим зрізати повітряну кульку  та   подарувати своїй однокласниці. 

Конкур 1.      Всі хлопчики, які присутні в залі, стають обличчям до дівчаток і розказують натуральний ряд чисел. Гравці, яким припадає число, кратне 8, мають сказати "Все для тебе". В разі помилки гравець сідає на місце, а лічба починається спочатку і завершується останнім гравцем.

Конкурс 2.      Замісити тісто,  взявши борошно та воду за  пропорцією чисел, які є або дільниками, або кратними числа 8. Перемагає той гравець, який першим виконає завдання.

Конкурс 3.     Почистити картоплю. Перемагає гравець, вага шкурини картоплі у якого виявиться меншою.

Конкурс 4.     Розібрати окремо на купки змішані попередньо гречку, пшеницю, квасолю у відношенні 8:16:24 відповідно. Перемагає той, хто виконає завдання швидше.

Музична пауза.      У хлопчиків на листочках синього кольору завдання у вигляді прикладів на дії з цифрою 8, а у дівчаток на листочках рожевого кольору відповіді до цих завдань. Протягом звучання мелодії мають утворитися відповідні пари.

Конкурс 5.     Порахувати  на швидкість певну суму грошей (кратну числу 8), яка подана у монетах однакового номіналу та однакової кількості.

Конкурс 6.      Чисто вимитими руками почистити апельсин, поділити на 8 частин і на швидкість нагодувати присутніх дівчаток.

Конкурс 7.      " Математична суперечка" полягає в тому, що кожен гравець має сказати з певною інтонацією суперечки по 8 математичних термінів.

Конкурс 8.        Надути повітряні кульки за 8 видихів. Перемагає той, у кого кулька більша.

Конкурс 9.        Прочитати формулювання теореми Піфагора з інтонацією симпатії, захоплення.

Конкурс 10.       Кожен гравець має показати жестами по 8 математичних понять, термінів, фігур, тощо. Перемагає той, в кого більше буде відгадок.

Музична пауза.        В коло стають всі присутні. Поки звучить музика, вони передають табличку з цифрою 2 один одному. Коли зупиниться музика, той, в кого табличка залишилася в руках розказує табличку множення на 2. Ситуація повторюється, поки не дійдуть до цифри 8. Табличку множення на 8 розказують всі разом.

 

docx
Пов’язані теми
Математика, Сценарії
Додано
27 лютого
Переглядів
74
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку