Сценарій мультфільму "Пригода маленьких мурашок"

Про матеріал
Сценарій мультфільму до теми "Комахи". Містить цікаві факти з життя комах та допомагає засвоїти матеріал на основі пригодницького сюжету. Можна розіграти даний сюжет у класі з учнями.
Перегляд файлу

Сценарій мультфільму. Пригода маленьких мурашок

Цікаві факти про життя мурах: Мурахи досить добре передчувають зміну погоди. Перед дощем, сильним вітром, перед заходом сонця всі входи і виходи мурашника закривають. Особи які залишилися поза мурашником приречені на загибель.

Сюжет.  Щаслива мурашина родина. Біля мурашника діти -  мурашки грають у футбол, їх батьки займаються ремонтом багатоповерхового мурашника, бабуся сидить і в’яже на зиму рукавички. 

Двоє мурашок друзів вирішують піти дослідити світ навколо мурашника.

На небі білі баранці хмарок.

Та ось насувається велика хмара, яка закриває собою  небо. 

Всі заметушилися, почали спішно закривати всі виходи і входи у мурашник. Всі повинні встигнути до закриття останнього входу. Тому що, під час негоди нікого вже не впустять усередину, адже  це небезпечно – можна затопити весь мурашник . Це знали і маленькі діти, і батьки, і воїни. Няні - мурашки почали переносити лялечок – немовлят у дальню кімнату мурашника де завжди сухо та затишно, повернулися із дозорів мурахи – воїни.

Наші мурашки – дослідники також помітили зміну погоди і поспішили додому.  Але вони не помітили як відійшли досить далеко від дому.

Повертаючись назад вони зустрічають різні перешкоди: зірваний великий листок соняха, через який потрібно перебратися немов через гору; розлите жінкою, яка жила у величезній людській хаті, молоко, яке стало для маленьких мурашок цілим морем, і по якому вони пропливли на шкаралупці від горіха; і забута дочкою господарки дому щітка - гребінчик , між зубчиками якої немов в дрімучих джунглях. Протягом подорожі у всьому допомагає старший хлопчик своїй подружці.

А дома у мурашнику переполох. Скоро почнеться дощ. Гримить грізно вже над головою. Останні входи вже закривають у мурашнику. Ось-ось закриють запасний вхід. Батьки у розпачі бігають круг мурашника. Вони гукають своїх малюків, а їх немає. Ось уже вхід закривається на половину…залишається маленький прохід… І тут усі чують крик малечі.

  • Не закривайте, ми уже тут!

Фінальна сцена. Діти в обіймах щасливих батьків. Входи та виходи надійно закриті. Кожен зайнятий своєю справою За стінами мурашника чути шелест дощу.

docx
Додано
24 лютого 2020
Переглядів
625
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку