Сценарій "Музичний дивосвіт"

Про матеріал
Музика – одна з найпрекрасніших естетичних цінностей людства. Це мистецтво, а у мистецтва є свої закони. Сьогоднішня розмова наша буде дивовижна, тому що спілкуватися ми будемо не за допомогою слова, а на мові музики.
Перегляд файлу

Концерт ансамблевої музики

«Музичний дивосвіт»

Ведуча 1: Доброго дня вам , шановні наші гості, дорогі слухачі! Ми раді вітати вас в ці чудові дні, напередодні весни на нашому концерті ансамблевої музики під назвою "Музичний дивосвіт"!

Ведуча 2: Що ж таке ансамблева музика? Слово «ансамбль» в перекладі з французької означає - разом. У музиці це слово позначає, що кілька людей грають, співають або танцюють разом.

Ведуча 1: Сьогодні ми будемо слухати музику, і говорити про музику. І розмова наша буде дивовижна, тому що спілкуватися ми будемо не за допомогою слова, а на мові музики.

Ведуча 1: Відкриває наш концерт юні скрипалі

Алла Білінська та Яна Будь з музичною композицією

Острозького «Годинник»

*****

Телепньов  «Кумедні Гами»  у виконанні

Олесі Будь та Люсі Ткачук

Ведуча 2: Музика одна  з  найпрекрасніших естетичних цінностей  людства. Це мистецтво, а у мистецтва є свої закони. Ще в XIX столітті представники вищого суспільства любили збиратися разом, щоб музикувати в чотири руки, грати тріо або квартети, співати в супроводі фортепіано.

Ведуча 1: Часто це були зовсім непрофесійні музиканти, але зате вони були справжніми любителями музики, які знаходили в ній особливий світ почуттів і думок. Таке музикування було одним з видів духовного спілкування між людьми.

Музика Шаїнського обробка Наталії Левчук «Кузнєчік»

у виконанні 

Євангеліни Касперської та Валентини Кушнір

Ведуча 2: Виконання в ансамблі доставляє учням справжнє задоволення і приносить незаперечну користь. Одночасність переживання, з'єднання двох, трьох, чотирьох виконавців в єдиний музичний організм розкріпачує учня, знімає скутість, страх перед публічним виступом. Граючи в ансамблі з викладачем або своїм однолітком, юний музикант відчуває себе частиною єдиного цілого в звучанні музики. Ось чому в нашій школі розвинене ансамблеве музикування.

 

Зустрічайте дует баяністів

Миколу Калуша та Олега Матвійчука

Українська народна пісня «Ой, зелене жито»

*****

Глушко «Барви Рідної землі» у виконанні квартету бандуристів Закидальської Христини. Новак Юліани, Мойсеєвої Наталії, та Ірини Новак

Ведуча 1: Учасників в ансамблі зазвичай небагато, тому під час спільного музикування чути гру кожного з них, що висуває особливі вимоги до майстерності виконавця: він повинен мати особливу чуйність, творчою інтуїцію, що нагадує певний настрій в складній і захоплюючій ансамблевої гри з партнерами.

Красєв «Падає листя» у виконанні

Будь Олесі, Табенської Валерії та Горбач Ніки

клас викладача Ірини Миколаївни Новак

Ведуча 2: У дворянських будинках ні на хвилину не замовкало звучання клавікордів, співу і танцювальні уроки. Музика і танці стали частиною дворянського освіти. Маючи багату історію, танцювальна музика популярна і в 21 столітті.

Ведуча 1: В кінці XVIII століття з'явився клавесин - дідусь нинішнього фортепіано. Гра на фортепіано в чотири руки - це вид спільного музикування, яким займалися за всіх часів і займаються донині. Перед музикантом проходять твори різних художніх стилів і історичних епох. Зараз ви почуєте музику знайому і кохану.

Квартет  піаністів  у складі  Марії   Гобач,  Вікторії  Лугової, Олександри  Васюхник  та  Наталії Левчук.  За контрабасом Кушнірчук Марк – «Одруження Бальзамінова»          музика  Бориса Чайковського , обробка Наталії Левчук

*****

Петро Чайковський «Старовинна французька пісенька» в вільній транскрипції Птушкіна за інструментом             Марія  Білінська та Наталія Янчевська

Ведуча 1: Фортепіанний ансамбль - жанр, який має свою довголітню історію, який як «один з найбільш парадних жанрів музики» в останні десятиліття переживає надзвичайний вибух популярності в усьому світі.

Ведуча 2: Виконання в ансамблі передбачає не тільки вміння грати разом, тут важливо інше - відчувати і творити разом. Єдність художніх намірів, єдність емоційного відгуку, натхненна гра всіх - ось головні моменти ансамблевого виконання.

Владислав Бойко Та Наталія Янчевська  з музичною композицією Мирослава Скорика «В народному стилі»

Ведуча 1:

Послухай музику землі:

В ній запах трав і сонця ласка,

У синім небі журавлі,

А на долинах дивна казка.

Співає чисте джерело,

Навколо вквітчане барвінком,

І пісня людям на добро

Лунає радісно і дзвінко!

Людмила Карпенко «Віночок улюблених мелодій»                 у виконанні Тетяни Демчук та Наталії Левчук

Ведуча 1:

Величчя  музики,  вершись!
Палай,  святкуй,  здіймайся  й  падай!
Так,  щоб   забулось   згоди   й    зради
Усіх    нас     підіймай    увись !

Ведуча 2: От і підійшло до кінця наше свято. Сьогодні ми побачили, скільки позитивної енергії таїться в жанрі ансамблю, який творчий потенціал є у наших виконавців, ще юних музикантів і їх наставників-викладачів нашої школи. Хочеться вірити, що з їх допомогою ми збережемо і примножимо чудові традиції української культури!

Ведуча 1:Я сподіваюсь, що вам воно сподобалось і  хочу побажати вам багато дивовижних зустрічей-знайомств з ансамблевої музикою в концертному залі, в навчальному класі і в домашньому музикуванні!

 

На цьому наш концерт закінчено, до нових зустрічей!

 

 

docx
Додано
20 квітня 2020
Переглядів
767
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку