Сценарій "Небесна Сотня"

Про матеріал

Сценарій до Дня Пам'яті Героїв Небесної Сотні, для 9-11кл. на допомогу педагогу-огранізатору чи класному керівнику.

Перегляд файлу

Сценарій до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні

 «Ангели, які тримають небо».

 

Танець «Не твоя війна»

Вед. (за кулісами на фоні музики слова)

Герої такі не вмирають,

Вони будуть вічно живі.

Героїв завжди пам’ятають

На небі й на рідній землі!

 

Ведучий: Доброго дня, дорогі друзі, шановні педагоги і всі присутні!

 

Ведуча: Захід, присвячений пам’яті героям Небесної Сотні «Ангели, які тримають небо», оголошується відкритим.

 

Звучить гімн

 

Вед.: Вже 6 рік на території України триває неоголошена війна, війна, яка забрала життя тисячі українців. Початком важких для України випробувань стали події Майдану.

 

Вед.: Ніхто не в праві забути морозні дні 2013 – 2014 року, коли від напруги закипала в жилах кров, коли в ім’я віри і правди один за одним падали від куль майданівці.

 

Вед.: Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей.

 

Вед.:Справжні бої розгорталися в центрі Києва на вулицях Інститутській,  Грушевського, на Європейській площі, майдані, у Маріїнському парку.

 

 Вед.:  Першою жертвою від поранення свинцевою кулею став 21-річний Сергій Нігоян, який народився та проживав у Дніпропетровської області. Сергія було застрелено близько шостої години ранку, в момент, коли ще тривало перемир’я між мітингувальниками та «Беркутом». В той же день жертвами стали ще декілька осіб.

 

Вед.: День за днем тисячі поранених … більше 100 людей було вбито снайперами та бійцями спецпідрозділів міліції. Серед них – науковці, викладачі, студенти, вчителі, художники, архітектори, театральні режисери, громадські активісти.

 

Вед.: Країна почала дізнаватися все нові і нові імена своїх героїв. Кожна історія викликала гострий, пронизуючий біль, всеохоплюючий гнів та безсилля.

 

Вед.: Кожна нова сповідь закарбувалася в пам’яті, прийшло розумінні, що героїчні подвиги цих звичайних людей не можуть бути забутими. Так з’явилася Небесна Сотня.

 

 

Пісня «Небесна сотня»  М. Гайдук

 

Вед.: Їх назвали Небесною Сотнею –  українців, які загинули у Києві на Майдані. Гинули за честь, за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей.

 

Вед.: За нашу з вами свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали – найкращі. І більшість із них – молоді та сильні, ті, що тільки починали жити.

 

***

Звучить пісня, виходять пари: мати і син, дружина і чоловік, сестра і брат. Завмирають в позах.

Виходять три Долі, тримаючи в руках клубки ниток, намотують їх.

 

Доля 1. У кожного своя Доля.

Доля 2 У кожного свій Хрест.

Доля 3 У кожного свій Шлях.

Доля 1 Сестри мої  у своїх руках ми тримаємо нитки життя.

Доля 2 У наших руках людські долі.

Доля 3 Тільки Богові і нам відомо, коли обірветься життєва нитка.  Ніхто з людей не може змінити своєї долі.

 

Підходять до пар, стають за спинами

Доля 1. У кожного своя Доля. Цей молодий юнак – надія своєї матері. Він міг би одружитися, збудувати хату, народити дітей і до старості прожити у своєму селі, доглядаючи свою матір. Але  в нього інша доля, його доля – майдан. Його  доля – Україна.

 

Доля 2. У кожного свій Хрест. Цей чоловік мав стати батьком. Він міг би тішитися своїм сином, ростити його, виховувати, дочекатися внуків. Але він обрав собі інший шлях – шлях борця за волю України. І на цьому шляху  його доля – нести важкий хрест. Бо його хрест – любити  Україну.

 

Доля 3. У кожного свій Шлях. Цей хлопчина сирота. Він не пам’ятає ні батька, ні матері. Єдина людина, яка йому найдорожча - його молодша сестра. Він  ще не бачив життя, ще не відчув першого кохання і не вирішив ким він хоче стати, але він твердо вирішив: Україна – понад усе! Такий його шлях. Важкий і тернистий. Шлях великого страждання і нерівної боротьби за волю, за свободу, за Україну.

 

Хлопці промовляють: За волю! За свободу! За Україну!

 

Пісня «Тату не йди»      

 

Виходять  Долі

Доля 1. Не плачте, мамо. Ваш син у Небеснiй сотнi. Йому вже не болять рани. Вiн прийде, коли Ви спатимете, i розкаже, як любить Вас. Це його доля…

Доля 2. Не плачте, дружини. Дайте поплакати Українi. Вже не тече кров iз ран Вашого коханого. Не пече йому у грудях бiльше. Вже у сотнi своїй небеснiй стоїть на вартi. Праворуч  вiд Бога. А ліворуч –  його побратими Андрiйки, Васильки, Iванки, Назари, Устими – усі тi, хто нинi названий Небесною сотнею. Це їх хрест.

Доля 1. Вони були звичайними хлопцями, а стали Героями, бо в мить останню вiддали нам найдорожче, що мали    своє життя. За вас вiддали, аби ви жили. Долюбили за них, дiтей їхнiх доколихали, пiсень за них доспiвали. Не плачте, рідні. Дозвольте поплакати свiтовi. Це їх шлях.

 

Вед.: Скільки прекрасних людей загинуло на війні, скільки згоріло міст, скільки полів розтоптали гусениці ворожих танків. В кожній родині, в кожному домі пам’ятають тих, хто боронив нашу землю.

Вед.: Кожен із них, як і ми з вами мали свою сім`ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну Україну.

 

Ватра (танець «Мамо, не плач»)

 

Вед.: Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть в народній пам’яті, бо «Герої не вмирають!»

 

Вед.: Хай палають свічки пам’яті загиблих героїв «Небесної Сотні» у наших серцях, а розмірений бій хронометра викарбує час скорботи, душевного болю і жалю…… Тож хвилиною мовчання вшануємо невмирущу пам’ять про загиблих героїв Небесного Війська, героїв АТО..

 

Хвилина мовчання.

 

Вед.:

Небесній Сотні шана й молитви,

За чисті душі, що злетіли в небо.

Їм шлях високий Боже, освяти.

І в мирі, Господи прийми до себе.

 

Пісня:

 

 

Вед.:  Ми закликаємо вас сьогодні згадати у молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

 

Вед.: Ми Єдина країна! Незважаючи на усі негаразди, що відбуваються зараз, всі ми прагнемо одного – миру, спокою, міцної, квітучої держави та чистого неба над головою.

 

Вед.: Захід, присвячений пам’яті героям Небесної Сотні «Ангели, які тримають небо», оголошується закритим.

 

Звучить гімн

 

Вед.: Слава Україні! Героям Слава!

 

 

 

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Товстолес Лариса
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Гуленко Светлана Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Рибак Олена Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Мочульський Микола Віталійович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
docx
Додав(-ла)
Ширай Альона
Додано
15 січня 2021
Переглядів
16551
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку