Сценарій новорічної казки "Північне сяйво"

Про матеріал
Сценарій новорічної казки "Північне сяйво". Це добра та повчальня історія про доброту та милосердя, з цікавим сюжетом, захоплюючим фіналом та казковими героями.
Перегляд файлу

1

 

НОВОРІЧНА КАЗКА

«Різдвяна Історія»

    На сцені стоїть камін, на ньому висять прикраси, шкарпетки для подарунків. стоїть кушетка з покривалом. Біля каміну порається Бабуся

МУЗИКА

АВТОР: Минув останній день перед Різдвом. Прийшла зимова ясна ніч. Місяць пишно виплив на небо посвітити добрим людям та всьому світу, щоб весело було щедрувати, та свято прославляти. Мороз брався дужче, кругом було так тихо, що за півверстви чулося як скрипить сніг під чобітьми.

В теплій та затишній хатинці поралась старенька, самотня Бабуся. ЇЇ діти та онуки мешкали далеко від рідного дому і дуже рідко навідували неньку. 

   (щедрик) За вікном лунали сміх та веселий святковий спів. Бабуся засумувала….

 

БАБУСЯ:  (прислухаючись)  Ой…. Як чудово співають. Ох… (поправляє покривало, сідає)  Ось і наступила моя улюблена пора року, час Новорічних Свят, Різдво…. Пам`ятаю як була малою…. цілий рік чекала на свята. Збиралася вся наша родина…. шанували кожного…навіть старого Діда Юхима кликали! Ох і свята були! Повні столи запашних страв, пісні…. гомоніли до світанку….(посміхається)  Гарні часи були! (встає до каміну)

А тепер залишилася одна…. Дітвора розлетілася по різних куточках, вже і онуків маю, аж двійко (посміхається) та їх і ще рідше бачу! (зажурилася)

Не докликатися до дому, все «зайняті», «часу не має», «можливо наступного року» (кривляється) Ех, можливо і не дочекаюся наступного року! (зітхає)

Дуже сумую за рідними, особливо в такі сімейні свята…. гірко залишатися самій!

Гуркіт в двері, забігають двоє онуків

 

ОНУК: (озираючись шукає поглядом) Бабусю! Де ти?

ОНУЧКА: Агов, Бабусю!

БАБУСЯ:  Ой, що ж це? Хто це, куди? (перелякано)

ОНУК: Привіт!

ОНУЧКА: Це ж ми, Бабусю, твої онуки! Не впізнала нас, чи що?

БАБУСЯ:  Людоньки, дочекалася! (плекає в долоні, біжить до них, обіймає цілує) Онуки мої рідненькі, справжні! Такі дорослі вже й справді не впізнати! (обдивляється їх)  

ОНУК: (сміється) Ну годі, годі….. лоскотно!

БАБУСЯ:   (здивовано) Як же так, звідки ви…. Самі чи як?

ОНУК: Ми дуже сумували за тобою і вирішили приїхати саме сьогодні, зробити тобі подарунок.

ОНУЧКА: Ти завжди розповідала, як сильно любиш Новорічні Свята, родинні свята, тому ми просто не могли тебе залишити на самоті!

БАБУСЯ:  (обіймає) Які ж ви у мене розумнички! Ой, то проходьте, що ж це я! Ви напевно стомилися, замерзли з дороги, на дворі ж такий мороз. Проходьте, сідайте біля вогню, грійтеся, а я пригощу вас теплим смачним какао з пряниками.

ОНУК: Чудово! Ми так сумували за твоїм смаколиками!

(онуки сідають біля каміну, бабуся дає горнятка, пригощаються)

ОНУЧКА: Бабусю, а розкажи нам казку!

ОНУК: Так, так, чарівну казку, яку ти завжди розповідала! Будь-ласка!

ОНУЧКА: Будь-ласка!

БАБУСЯ:  Ну добре, добре, із задоволенням! Вмощуйтесь зручніше і слухайте!

(лунає мелодія, Бабуся починає розповідь легенди)

БАБУСЯ:  З давніх-давен і по цей час існує легенда….. Легенда про Північне Сяйво! Це містичний феномен, що загадково з`являється і так само загадково зникає! Подейкують, що це фантастичної краси дійство!  Але існує легенда, що Північне Сяйво – це не просто вогні в нічному небі…. Насправді це небесний танець… танець доброї, світлої сили…танець полярних зірок та мерехтливих вогнів півночі. Один раз на рік відбувається це дійство, та побачити його не кожен здатен. Тільки людина з добрим серцем, чистою душею та помислами може спостерігати за ним!  Я щиро вірю, що одного разу вам пощастить, любі мої, і обов`язково випаде нагода на власні очі побачити загадковий танець півночі!

(Діти та Бабуся засинають, вибігють два Ельфи з подарунка, метушаться, кладуть подарунки біля каміну)

ТАНЕЦЬ ЕЛЬФІВ

(Лунає загадкова мелодія, діти прокидаються і насторожено прислухаються. Починається танець ПС, Бабуся з онуками заворожено спостерігають за дійством.)

ТАНЕЦЬ

 

 

ОНУК: (здивовано)  Що це за дивина така, Ніка ти також це бачиш?

ОНУЧКА: Так, Даню, здається ніби сон, але ж все насправді, і подарунки справжні!  Так Бабусю?

БАБУСЯ:  Так, мої любі! Все як я і казала, чари існують в серцях добрих людей! Весь рік ви були чемними, слухняними. А головне поважаєте і шануєте мене стареньку, не забуваєте відвідати та привітати. Тому ви, мої дорогенькі, заслуговуєте на такий подарунок!

ОНУКИ РАЗОМ: (обіймають Бабусю) Дякуємо, Бабусю, ти найкраща в світі!

МУЗИКА

 

БАБУСЯ:  Ось така пригода сталася з нами. Але найголовніше в нашій історії – це повага та любов до рідних та близьких! Це найдорожче та найцінніше, що є на світі! (звертається до глядачів)  

     Друзі! Ми щиро вітаємо всіх з прийдешніми святами! Нехай Новий рік увійде у Ваші домівки щедрим і веселим гостем, засіє Ваші родини злагодою, добром і радістю, принесе мир та спокій в кожну українську сім’ю!

 

ОНУЧКА:  Хай Різдвяні свята пройдуть у теплому родинному колі, звідусіль лунають щедрівки, колядки та радісний сміх, а Різдвяна Зоря запалить у Ваших серцях вогонь віри, надії і впевненості у майбутньому.

 

ОНУК:  Нехай у вашій душі назавжди оселяться щастя, мир і доброта. Нехай ваш дім буде сповнений любові, а близькі і рідні завжди будуть поруч.

 

Ельф1: Вітаєм з Різдвом, з Новим роком вітаєм!

              Бажаєм вам щастя, здоров'я бажаєм!

 

 Ельф2: Хай серце радіє, душа хай співає,

               А настрій святковий весь рік не зникає!

 

РАЗОМ: Щасливих Новорічних свят! (всі беруться за руки і поклон)

 

 

МУЗИКА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Позашкільна освіта, Сценарії
Інкл
Додано
21 лютого 2020
Переглядів
554
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку