Сценарій проведення Масляної

Про матеріал
Сценарій конкурсно – розважальної програми до святкування Масляної. Містить в собі перелік масових рухомих конкурсів.
Перегляд файлу

Сценарій

конкурсно – розважальної програми

до святкування Масляної

 

Обладнання: музична колонка, музикальний супровід до конкурсів, мікрофон, 5 кольорових стрічок, крейда, 2 мітли, кеглі, ножиці, нитки, картки з завданнями, призи.

 

Ведуча: Почнемо проводи зими.

І згідно з святковою програмою

До воріт проводимо зиму ми.

А весна вже не за горами.

Чесний народ, виходь на Масляну! Будемо веселитися, весну красну вітати, млинцями та пирогами пригощати!

  1. Зоря (Для даної гри потрібна стрічка.)

Кількість учасників – необмежена. Спочатку треба вибрати «зорю» — одного учасника. Потім інші учасники утворюють коло, причому руки необхідно тримати за спиною. «Зоря» зі стрічкою в руці ходить ззаду кола і вимовляє (читає з аркуша-підказки):

Зоря — зірниця,

Червона дівиця,

По полю ходила,

Ключі зронила,

Ключі золоті,

Стрічки блакитні,

Кільця обвиті —

За водою пішла!

З останньою фразою, «зоря» акуратно кладе стрічку на плече гравцеві, який, помітивши стрічечку, швидко її бере, і обидва гравця по колу розбігаються в різні боки. Той гравець, хто не встиг зайняти вільне місце в колі вибуває, серед учасників обирається нова «Зоря». Дії гри повторюються. Деякі правила гри: при бігу коло не перетинати, гравці не повинні обертатися, поки водить «зоря» і кладе стрічку на плече.

  1. Конкурс «Дістань приз»

Кількість учасників від 10 до 20. На довгій нитці висять частування і просто призи: цукерки, олівці, блокноти, тощо (все, що можна прив'язати). Учаснику зав'язують очі, і він на дотик зрізає ниточку з подарунком, при цьому не допомагає собі руками.

  1. Півники

Обираються 2 гравці. Кількість повторень гри – необмежена. На ігровому майданчику малюється коло. У коло стають гравці. Кожен гравець стає на одну ногу, друга зігнута в коліні, і її за п’яту треба притримувати однією рукою. Гравці плечима, стоячи на одній нозі і не допомагаючи вільною рукою, повинні виштовхнути суперника за межі кола.

  1. Три ноги

Необхідні атрибути: лінія старту, прапорець і мотузка. Команди розбиваються на пари. З кожної пари роблять «триногого гравця». Для чого праву ногу одного напарника за допомогою мотузки з’єднують з лівою ногою іншого. «Тринога» пара повинна добігти до кеглі, оббігти її і повернутися на лінію старту. Після чого біжить наступна пара.

  1. Найшвидший на мітлі

Виставляють в ланцюжок кеглі. Завдання конкурсантів сідлати верхи мітлу і в такому вигляді змійкою проскакати, не збиваючи кеглі. Хто менше всіх зіб’є кеглі — той переможець.

  1. Конкурс «Веселі танці»

Для цього конкурсу необхідно підготувати картки, на яких були б вказані завдання. Учасники уважно читають картки, обирають собі необхідних учасників та розподіляють ролі. Завдання учасників станцювати так, як би зробили їх герої. Завдання для вболівальників – вгадати хто кого зображував.

Картка 1

Відомий самовар Мухи-Цокотухи навчився танцювати.

Картка 2

У джунглях свято великих танців, на яке були запрошені мавпа, жираф і жаба.

Картка 3

Карабас Барабас і Карлсон були помічені на наймоднішій вечірці року.

Картка 4

Колобок у лісі танцює з медведем.

Картка 5

Крокодил Гєна з Чебурашкою на пінній вечірці.

Ведуча: Усім, друзі, дякуємо,

Що в нас гостювали.

І зимоньку-масляну

З нами проводжали.

На останок прошу,

Не згадуйте лихом-

А лише веселим,

Добродушним сміхом.

Дякуємо всім за участь в цьому святі. Ми з вами гідно провели Зиму до наступного року. Хай цей рік буде для вас щасливим та веселим. Ще раз зі святом вас, до нових зустрічей.

docx
Додано
22 лютого 2020
Переглядів
383
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку