Сценарій спортивно-масового заходу - "Олімпійське лелеченя"

Про матеріал

Сценарій Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей «Олімпійське лелеченя»: презентація команд, спортивна вікторина, комбінована естафета.

Перегляд файлу

1

 

СЦЕНАРІЙ

Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей

«Олімпійське лелеченя»

 

(Звучить музика)

 

Ведучий. Доброго дня, дорогі учні, вчителі та гості свята! Більше 2000 років тому в Греції в долині річки Алфей, знаходилось містечко Олімпія. У густій зелені оливкових гаїв сяяли біломармурові храми в честь давньогрецький богів. Зазвичай в Олімпії було безлюдно. Але один раз у чотири роки. маленька Олімпія оживала.

 

Ведучий. Запиленими кам’яними дорогами в місто їхали та йшли сюди стрункі афіняни та суворі спартанці, пастухи із Македонії та рудокопи з Лавріона. Прибували люди з міст розміщених на берегах Тіренського і Середземного морів, із малої Азії, з островів Егейського моря. У всіх них було палке бажання побачити спортивне свято, не пропустити виступи прославлених атлетів.

 

Ведучий. От і сьогодні ми проводимо в нашій школі I етап Всеукраїнського спортивно - масового заходу серед дітей «Олімпійське лелеченя», на якому учні школи будуть демонструвати свої вміння в спритності, кмітливості та силі.

 

(Рапорт головного судді.)

 

Капітани команд крок вперед - ліворуч до підняття прапора.

 

Всеукраїнський спортивно - масовий захід серед дітей «Олімпійське лелеченя» оголошується відкритим! Рівняння на прапор!

(Звучить державний Гімн України).

 

Ведуча. Слово для привітання учасників заходу надається директору Заболотського НВК Кравчені Любові Михайлівні

 

 

Ведучий. Шановні учасники та гості свята! А зараз давайте пригадаємо символіку олімпійських ігор. Емблемою олімпійських ігор є п’ять переплетених олімпійських кілець, які символізують ідеали і мету олімпійського руху

 

Олімпійські кільця мають синій, жовтий, чорний, червоний і зелений колір і переплітаються зліва на право. Вся фігура є правильною трапецією. Олімпійські кільця символізують толерантність і дружбу між усіма, хто бере участь в іграх із п’яти континентів нашої планети.

 

Ведучий. Олімпійський вогонь є традиційним атрибутом усіх Олімпійських ігор. Він долає свій шлях до міста в якому відбуваються Олімпійські ігри за допомогою смолоскипової естафети та закінчує подорож у великій чаші олімпійського стадіону

 

Гаслом Олімпійських ігор є слова швидше, вище, сильніше

 

Ведучий. Дорогі учасники , давайте усі разом складемо олімпійську присягу і пообіцяємо дотримуватися правил чесної гри в істинно спортивному дусі в ім’я слави спорту та честі наших команд

Я зобов’язуюсь:

Чесно дотримуватись спортивних правил.

Бути справедливим, вимогливим до себе й товаришів.

Прагнути доводити боротьбу до кінця.

Не зазнаватися, досягнувши перемог.

Не сумувати в разі невдачі.

 

 

Ведучий. Отож із задоволенням представляємо учасників І етапу Всеукраїнського спортивно - масового заходу серед дітей «Олімпійське лелеченя», а саме:

 

Команда «ФАКЕЛ»

Команда «ЧЕМПІОНИ»

 

Представлення команд Капітанами

Капітан команди Командо «ФАКЕЛ»! Рівняйсь! Струнко!

Наш девіз:

А факел  сьогодні запалений,

Хай полум’я дружби горить,

Хай спорт український прославлений

 В серцях  наших юних дзвенить.

 

 (Капітан команди здає рапорт головному судді змагань):

Головний суддя змагань, спортивна команда «Факел» на спортивне свято вишикувана й готова до його проведення. Капітан команди:…

 

Капітан команди Командо «ЧЕМПІОНИ»! Рівняйсь! Струнко!

Наш девіз:

Прокидаємося вранці

Жваво робимо зарядку!

Любим спорт і фізкультуру!

Прагнем завжди до порядку!

(Капітан команди здає рапорт головному судді змагань)

Головний суддя змагань, спортивна команда «Чемпіони» на спортивне свято вишикувана й готова до його проведення. Капітан команди

 

Ведучий. Тож ми просимо до старту, капітан шикуй команду! До перемоги швидше - і за собою всіх веди.

 

Ведучий. Для ознайомлення з програмою проведення І етапу Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей «Олімпійське лелеченя» до слова запрошується  головний суддя заходу Наумович Олександр Васильович

 

Перший конкурс – змагання знавців спорту «Спортивна вікторина»

1. Де відбувалися І Міжнародні Олімпійські ігри сучасності? (в Афінах (Греція)

2. Як звучить олімпійське гасло? («Швидше, вище, сильніше»)

3. Що зображено на олімпійському прапорі? (олімпійські кільця)

4. Який предмет використовують в олімпійській естафеті під час передавання вогню? (Смолоскип)

5. Як часто відбувались Олімпійські ігри у Стародавній Греції? (один раз на 4 роки)

6. Яке взуття використовували учасники Олімпійських ігор Стародавньої Греції? (виступали босоніж)

7. Кого Який вид спорту називають “королевою спорту”? (легку атлетику)

Який предмет спортсмени передають один одному під час легкоатлетичної естафети? (естафетну палицю (паличку)

8. Чим нагороджували переможців Олімпійських Ігор у Стародавній Греції? (вінком із гілок оливи)

9. Що символізують олімпійські кільця? ( об’єднання в олімпійському русі п’яти континентів і зустріч атлетів усього світу на Олімпійських іграх)

 10. Вважають засновником сучасного олімпійського руху? (П’єра де Кубертена)

11. Кого з українських боксерів визнано найтехнічнішим на Іграх 29-ї Олімпіади в Пекіні? ( Василя Ломаченка)

12. Хто здобув перше олімпійське “золото” для команди незалежної України? (Оксана Баюл)

13. Хто з українських атлетів здобув найбільшу кількість золотих олімпійських медалей за роки незалежності України? ( Яна Клочкова )

14. З 2005 р. Національний олімпійський комітет України очолює шестиразовий чемпіон світу, 35-разовий рекордсмен світу, олімпійський чемпіон, Герой України. Назвіть його ім’я та прізвище. (Сергій Бубка)

Другий конкурс.

«Комбінована естафета»

 В естафеті одночасно беруть участь по 2 команди. 6 хлопчиків та 6 дівчаток кожної з команд стають з різних сторін дистанції (на початку та в кінці). Хлопчики всіх команд з одного боку, дівчатка всіх команд - з протилежного. Довжина дистанції 25 м. На дистанції розташовані 10 фішок (стійок) з інтервалом 2 м. Від старту (фінішу) до найближчої фішки відстань 3,5 м.

1. «Переправа» .

Склад команди – 12 учасників. 2 учасника знаходяться в середині гімнастичного обруча спиною один до одного, тримаючи його руками. По сигналу судді пересуваються переставними кроками обминаючи стійки,  повертаються до лінії старту. Передають обруч (естафету) слідуючій парі.  Перемагає команда, яка фінішує першою, піднявши обруч вгору. 

2. Передача волейбольного м’яча.

 Коли вона, ведучи м’яч, перетинає лінію старту хлопців, суддя дає старт парі хлопців, які біжать, кидаючи двома руками волейбольний м’яч один одному. Хлопці рухаються так, щоб траєкторії їх руху проходили по різні боки від лінії розташування фішок. Перша передача відбувається на дистанції між першою та другою фішкою, далі другою-третьою і т.д. до дев’ягої-десятої. Потім вони на лінії старту дівчат передають волейбольний м’яч парі дівчат з команди, які в такий же спосіб рухаються у зворотньому напряму до лінії старту хлопців.

3. Ведення футбольного м’яча.

Коли обоє дівчат, разом з м’ячем перетинають лінію старту хлопців, суддя дає старт наступному (четвертому) хлопцю, який веде ногами футбольний м’яч, почергово обминаючи фішки зліва та справа. На лінії старту дівчат він залишає футбольний м’яч дівчині (четвертій), яка в такий же спосіб веде футбольний м’яч до лінії старту хлопців.

4. Біг обертаючи обруч.

Коли дівчина та футбольний м’яч перетнуть лінію старту хлопців, суддя дає старт наступному (п’ятому) хлопцю. Хлопець повинен подолати дистанцію стрибками через обруч обминаючи почергово зліва та справа фішки. На лінії старту дівчат хлопець передає обруч наступній (п’ятій) дівчині. Вона в аналогічний спосіб переміщується до  лінії старту хлопців.

5. Несення тенісного м’яча на ракетці для настільного тенісу

 Коли дівчина разом з ключкою та м’ячем перетинає лінію старту хлопців, суддя дає старт останньому (шостому) хлопцю. Цей учасник повинен, обминаючи фішки зліва та справа, пронести на ракетці для тенісу м’яч для тенісу до лінії старту дівчат, де він передає ракетку та м’яч наступній (шостій) дівчині. Вона в такий же спосіб, тримаючи ракетку за ручку однією або двома руками, не притримуючи м’яч рукою, обходячи зліва та справа фішки, повинна добігти як можна швидше до лінії старту хлопців. Коли дівчина з ракеткою та м’ячем повністю перетне лінію старту хлопців, це вважається завершенням часу проходження комбінованої естафети.

 

  1.                          Якщо учасники під час проходження естафети втрачають м’яч, чи інший інвентар, вони продовжують естафету з місця, де вони втратили інвентар та на яке вкаже суддя.
  2.                              Якщо учасники проходять естафету з порушенням умов її проходження, суддя зупиняє їх та змушує пройти дистанцію правильно з тієї точки, де відбулось порушення.
  3.                          Якщо на одному з етапів естафети учасник стартує раніше, ніж це зазначено умовами, суддя повертає його на місце старту.
  4.                          Якщо учасник не виконав вказівок судді, команда знімається з проходження комбінованої естафети і здобуває останнє місце +2 штрафні бали.

 

Ведучий. Змагання завершені. А поки журі підводять підсумки, я загадаю загадки для наших вболівальників

Загадка 1

Бокс, хокей, бобслей, футбол,

Сноуборд і волейбол…

Стадіон, басейни, корт -

Об’єднало слово… спорт.

 

Загадка 2

Дві команди, як в футболі,

Та на крижаному полі,

І дорослих, і дітей

Позбирав на лід… хокей.

 

Загадка 3

Кулю шкіряну ганяють,

Лиш одну на полі мають!

По ногах не б’ють – це фол!

Називають гру… футбол.

 

Загадка 4

Той, хто диво-дошку має,

Із гори, мов птах злітає.

Це не гра – зимовий спорт!

Зветься вид цей… сноуборд.

 

Загадка 5

З гірки мчаться сани-біб,

В них сидить кілька осіб.

Швидкість там – не для дітей!

Звуть вид спорту цей…бобслей.

 

Загадка 6

Ця спортивна боротьба -

Рух на лижах і стрільба…

Гонка-справжній марафон!

Цей вид спорту… біатлон.

 

Загадка 7

Спуск на лижах із гори

Де проходи – прапори!

Назва схожа з нашим салом,

А вид спорту зветься -слалом.

 

Загадка 8

Сіла купа дітвори

І поїхала з гори…

Люблять їх усі малята.

Звуть візочок цей… санчата.

 

Загадка 9

З нетерпінням зиму ждуть,

Лід малюють – іскри йдуть!

Гострі та стрімкі вони.

Мають назву… ковзани.

 

Загадка 10

Покатають нас вони,

Але це не ковзани!

Білі, чорні, сині, рижі…

Дощечки ці звуться.. лижі.

 

Журі оголошують підсумки, нагородження.

Команда

Презентація команди

 Спортивна вікторина

«Переправа»

Передача волейбольного м’яча

Ведення футбольного м’яча

Біг обертаючи обруч

Несення тенісного м’яча

Сума балів

Місце

«Факел»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Чемпіони»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ведучий. Ось і завершилось наше свято. Всі отримали в подарунок гарний весняний настрій і позитивні емоції. Дякуємо усім! Та будьте ЗДОРОВІ!

 

 

 

 

 

E:\О. Васильович\Фізична культура\Олімпійське Лелеченя 2019\Емблема Чемпіони.JPGE:\О. Васильович\Фізична культура\Олімпійське Лелеченя 2019\Емблема Факел.JPG 

docx
Пов’язані теми
Фізична культура, Сценарії
Додано
25 березня 2019
Переглядів
3916
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку