Сценарій позакласного заходу з англійської мови «We love English».

Про матеріал

Сценарій позакласного заходу з англійської мови «We love English». Мета заходу:активізувати та удосконалити комунікативні навички, розвивати загальноосвітні знання учнів ,спостережливість та кмітливість,увагу,швидкість.Створити в учнів позитивний емоційний настрій,формувати інтерес до вивчення англійської мови.Виховувати культуру мовлення. Дякую!

Перегляд файлу

Сценарій позакласного заходу з англійської мови

                                           «We love English»

Мета:,активізувати та  удосконалити комунікативні навички, розвивати загальноосвітні знання учнів ,спостережливість та кмітливість,увагу,швидкість.Створити в учнів позитивний емоційний настрій,формувати інтерес до вивчення англійської  мови.Виховувати культуру мовлення.

Обладнання :картки з завданнями,магнітофон,коробка із завданнями,сервіз для чаювання.

                                                   Хід заходу

1.Вступ.

2.Сценка. «Коробка новин».

Незнайко.(виходить на сцену) Hello! Це поки що все що я запам’ятав англійською. Діти, я вам співчуваю… Ось у мене зараз буде урок англійської, а навчає мене не абихто , а сама пані English – Англійська мова. Хоч я вважаю, що і так знаю англійську достатньо добре.

Мова. То хто це тут знає англійську «достатньо добре» ?

Незнайко. Ну , я! А що? How do you do? Where do you live? Kyiv is a capital of Ukrainе. Bland a med. Head&Shoulders… Та я стільки слів знаю!

Мова. Ну, тоді розпочнімо наш урок прямо зараз. What is your name?

Незнайко. Це я знаю! Хто таке не знає?! My name is Neznayko.

Мова. How do you do?

Незнайко. ??? А можна повільніше? Бо це ж ви таке питаєте-як в університеті… Що це ви таке спитали?

Мова. Як справи?

Незнайко. Ось! Бачите, діти! Я ж казав що англійська – це якась неправильна мова! How-do-you-do. Це ж скільки слів… Аж чотири… А спитали всього-на-всього «Як справи?» Це ж слів удвічі більше. Що ж виходить – може й голова у мене стане удвічі більша, коли я вивчу всю цю англійську? Вибачайте, але я вважаю, що мій словниковий «напас» достатньо глибокий і мене вже можна зарахувати до досить просвічених людей. А англійська… Хіба це так важливо?

Мова. По-перше, словниковий запас , а не напас і ти хочеш стати освіченим , а не «просвіченим», а по-друге, англійська – це важливо і про це знають вісі діти.(виходять учні )

Мова.Ось,дивись !Яка англійська мова цікава!Я тобі докажу!

Учень 1. Англійська мова поширилася по всьому світу, починаючи з 17 століття, і залишається основною міжнародною мовою спілкування, торгівлі і техніки.

Учень2. Англійська належить до тих мов, що має найширший словниковий запас: Оксфордський Словник Англійської мови нараховує близько 600 000 слів.

Учень 3. Також це мова, яку знають найбільше людей як другу (нерідну) : приблизно 350'000'000 людей.

Учень 4. Англійською друкують найбільше.

Учень 5. Якщо хочеш подорожувати і відвідати різні куточки нашої планети – без англійської не обійтися!

Існує понад 125 діалектів англійської мови.

З помилками в інтернеті найчастіше набирається англійське слово «Restaurant».

У чотири рази більше слів в англійській мові порівняно з російською.

 

51. Знаменник «Я» пишеться з великої літери тільки в англійській мові.

Вам присниться небо Лондона, якщо повторити сто разів вираз «London is the capital of Great Britain».

 Більше 400 мільйонів людей вважають англійську мову рідною мовою.

88. Слово «OK» було першим словом, сказаним на Місяці.

Більше мільярда людей сьогодні говорять англійською мовою.

Буква «E» використовується найчастіше в англійській мові.

6. Town — найдавніше слово в англійські мові.

Всі букви англійського алфавіту зустрічаються в англійські фрази «The quick brown fox jumps over the lazy dog».

На одну і ту ж літеру закінчуються назви всіх континентів в англійській мові.

Більше 80% сторінок в інтернеті написано англійською мовою.

30. По-англійськи незаконно говорити в штаті Іллінойс.

31. В даний час понад 700 людей в усьому світі вивчає англійську мову.

3.Представлення команд.   Friendly(We are united we are together) and Clever (We know everything)

We have two teams “Wise cats”.Hello ,”Wise cats”.”Clever Dogs”.Hello” Clever dogs”.And now every member of the team should introduce themselves.So what do you like to do?One point for each right sentence.

T: Dear pupils and guests! I’m very glad to meet you and welcome you to our lesson. It will be an unusual lesson – a competition between the teams of the seven and eight forms. Now I want to introduce the participants of our competition, the pupils who love and know English. So, meet the teams and their captains. I wish you good luck and success, our dear pupils. Be very attentive and don’t be afraid, everything will be all right.

4.Завданя №1.Склади прислів,я .

1 East or west … (home is best)

2 Every country … (has its customs)

3 All is well … (that ends well)

4 Better late … (than never)

5 A good beginning … (makes a good ending)

6 First think … (then speak)

7 A friend in need … (is a friend indeed)

8 There is no place … (like home)

9 An apple a day … (keeps a doctor away)

10 Everything is good … (in its seasons)

11 So many countries … (so many customs)

12 Never put off till tomorrow … (what you can do today)

5.Новини від репортера.Представлення двох експертів.

-А кореспондент англійської газети «Гардіан» пропонує прослухати корисну інформацію про англійців (звучить інформація)

Hello! Nice to see you. Listen to my interesting information about English people.

-Англійці- дуже пунктуальні люди й нікого не допускають у свій простір.

- Якщо ви провели в гостях один день або тиждень, повернувшись додому треба обов’язково написати листа-подяку, навіть якщо вам там не сподобалось.

- Не треба цілувати руки дамам або привселюдно говорити такі компліменти: « Яка у вас гарна сукня!» або « Який чудовий торт!» Це розцінюється як неделікатність.

- Англійці дуже розбірливі в їжі й суворо дотримуються певного часу її прийому.

- За столом не ведуть окремих розмов. Усі слухають того, хто говорить.

- Ніколи не кладіть руки на стіл, а тримайте їх на колінах.

- Прибори не знімайте з тарілок, підставки для ножів не використовуйте.

-Виступ  експертів.

Ведучий: Усучасній світовій чайній культурі можна виділити декілька чайних традицій. Найбільш відомі: японська, китайська,російська і, звичайно, англійська,про яку ми сьогодні і поговоримо.As you know tastes differ and people has many styles of tea drinking: English, Chinese, Japan, Russian tea drinking are the most famous of them.

 

-Cьогодні ми запросили експертів з даного питання: історика, лікаря, шеф-кухаря та експерта з чайних церемоній.

 

Ведучий : Першою, хто зробив чайний напій постійним в житті англійця, стала юна королева Вікторія.Їй ми зобов’язані не лише індійським, але й цейлонським чаєм. Королева залишила нам « Tea Morallities»- власноручно написані правила чайного етикету, які лягли в основу європейських традицій  ділового спілкування. У Англії вам неодмінно запропонують  на вибір декілька сортів чаю. Це перший знак поваги, адже смакові пристрасті дуже індивідуальні, до того ж вони сильно залежать від погоди, часу, дня і просто настрою. Ніхто не має права приймати за вас рішення, який саме сорт чаю вам запропонувати, Попри те, що в англійських  ресторанах завжди є детальне чайне меню, офіціант принесе спеціальну дерев’яну скриньку з чаєм. Тримаючи її в лівій руці, правою рукою той, що подає відкриє перед вами кришку. Ви повинні вказати рукою на сорт чаю, що відповідає вашому смаку і настрою в даний момент часу. Якщо ви проявите нерішучість, добросовісний офіціант розповість вам про країну зростання, особливості характеру тієї або іншої суміші.

Listen to our  historian, please.

Історик: Туманний Альбіон споконвіку славиться своїми непорушними традиціями. Класична церемонія світського англійського чаювання за кілька століть зазнала лише незначних змін.  В1664 році одна східно-індійська компанія піднесла королю Чарльзу ІІ незвичний на ті часи подарунок-засушені листочки індійського чаю. Подарунок був воістину королівським, так як обкладався при ввезенні астрономічним митом. Ще в 16 столітті мореплавці з метою особистого вживання привезли до Британії чайні листя. В історії вперше згадується про експорт чаю в цю країну в 1644 році. Досить великої популярності цей напій набув в 1662 році завдяки дружині Чарльза ІІ Катерині. Традиція   чаювання «Five o’clock” з’явилася в 1840 завдяки 7 –мій герцогині Бедфордскій Анні. Між раннім обідом і пізньою вечерею, яку сервірували після 8-ми годин вечора, вона встигала жахливо зголодніти. Тоді вона наказала подавати для неї чай з молоком, а в навантаження до нього солодкі кекси та тістечка. Незабаром традиція післяобіднього чаю завоювала шлунки привілейованого класу і стала невід’ємною частиною вікторіанської епохи, а пізніше увійшла і в національну культуру британського чаювання. Починаючи з 1880 року дорогі лондонські готелі стали влаштовувати для своїх відвідувачів вишукані чаювання. З цієї нагоди джентльмени надягали костюми з метеликами, леді одягалися в самі елегантні наряди, розкішні капелюшки і відправлялися на церемонію. Де для них спеціально були накриті столи з накрохмаленими білосніжними скатертинами, на яких красувалася дорога англійська порцеляна зі срібними приборами. Хоча подібний ритуал сьогоднішнього чаювання, витриманий у традиціях англійської аристократії, коштує не дешево і проводиться він тільки в найдорожчих ресторанах і готелях Великобританії, але бронювати його деколи доводиться за півроку вперед.

-Listen to the doctor, please

Лікар:  Прагнення до здорового способу життя таке модне сьогодні, вдало поєднується із сучасною модою на все екзотичне. Ні для кого не секрет. Що чай є дуже корисним,його використовують для очищення організму від шлаків та виведення солей, для схуднення. Гарного вигляду шкіри, оздоровлення травної системи, дихальних шляхів, серцево-судинної системи, можна сказати при всіх хворобах. У чаї містяться антиоксиданти, які допомагають протистояти старінню організму. У ньому в 3 рази менше кофеїну, ніж у каві,що набагато краще позначається на сні, з яким проблем у вас більше не буде. Чай підтримує артерії у чистому еластичному вигляді,що запобігає виникненню тромбів, що призводить до серцевих захворювань. Також він прискорює процеси обміну речовин в організмі. Чай запобігає утворенню ракових клітин,які завдяки йому блокуються. Чай зміцнює кістки. Несолодкий напій зміцнює зубну емаль і ясна. Не варто сипати цукор,якщо ви збираєтесь застосовувати чай в лікувальних цілях. Зміцнення імунної системи- також заслуга цього напою. І наостанок,інформація для охоронців дієти: в чаї немає калорій, якщо ви, звичайно ж, не додасте вершки і цукор. Так що всі беремося за чай!

6.Гра «Маgic Box».

There are many holidays in the world but today we speak about English and Ukrainian holidays. I have a box, a magic box with a secret. You must choose one thing and guess what holiday is it and why you think so.

«Музична пауза.»

7.Гра «Склади слово».

Fish milk food soup

Fruit cake

Meat salt cups eggs

8.Гра «Who AM I

Superman shark cat doctor 

9.Чайні експерти.Підведення підсумків.

Кухар:  Дружина короля Катерина оголосила чай офіційним палацовим напоєм і розпорядилася подавати його у вишуканих фарфорових чашках. Прислуга моторошно боялася розколоти тонкі делікатні чашечки крутим окропом, тому спочатку  в них наливала молоко, а потім вже гарячий чай. Звідси і пішла ця знаменита британська традиція: насамперед наливати в чашку молоко, а потім –чай. Пригощання до чаю подавалося на багатоярусних етажерках, де до вибору були представлені різноманітні кулінарні шедеври: фруктові і шоколадні кекси; імбирний хліб, печиво,вирізане у вигляді дамських пальчиків; пісочні кошики зі свіжими апетитними фруктами, круглі оладки з вершковим маслом та медом. Поряд з цими стравами на сучасних чайних церемоніях можна побачити чізкейк. Згідно з місячним циклом між 17-19-ма годинами нирки і сечовий міхур перебувають в активній фазі, так що вживання чаю і будь-якої іншої рідини сприяє виведенню отруйних речовин з організму.

 

-It’s time to have a rest and listen to the commercial

 

Ви ще не віддали свій голос на користь справжнього королівського напою? На сьогоднішній день чай доступний кожному, він як і спеції, перестав бути перевагою знаті і торговців цим товаром. Знайти його можна на прилавках практично всіх магазинів. Зелений, чорний,з бергамотом і ще безліч різних видів і марок будуть радувати вас і вашу родину протягом усього робочого дня. А приємні вечори біля каміна за чашкою густого, злегка терпкуватого напою стануть корисною англійською традицією у вашій родині.

 

-Listen to the expert of tea parties

 

Майстер чайних церемоній:  Перше чаювання відбувається о 6 годині ранку, коли люди тільки прокидаються, друге- о8 годині ранку, колм подається перший легкий сніданок. У цей час п’ють дуже міцний настій чаю.Далі ободиннадцятій або 12 годині настає час ланча-англійці  знову п’ють чай. Звичайно ж, найпоширеніше і найвідоміше чаювання всіх часів і народів вважається англійське чаювання о 5 годині вечора. І шосте чаювання відбувається ввечері .Цей воістину аристократичний напій створює атмосферу затишку і відмінно піднімає настрій, коли вам холодно-зігріває, а спекотно-вгамовує спрагу.

Ведучий 1:

HERE are some ABC of tables manners for the english tea drinking. During drinking tea you must follow the next rules:

-You must lay sugar in the tea carefully

Під час чаювання кладіть цукор в чай акуратно.

-You must eat pie with the help of spoon but not hands

Ви повинні їсти пиріг за допомогою ложки, а не руками.

You must not tap the spoon for a cup stiring tea.

Ви не повинні гриміти ложкою при помішуванні чаю

-And one more: during drinking tea Englishmen speak only about pleasant thing

 

І ще: за чаєм англійці обговорюють тільки приємні речі.

-So let’s make some tea for our guests. But don’t forget that English tea is strong that we need to add milk to it.

 

You can use this recipe for making tea

 

1 Pour some water into the kettle

2 Boil  the water

3 Warm the pot

4. put one spoon of tea

5Add hot water to the pot

6 pour some milk to the cup

7 pour some tea to the cup

8 add some sugar

And now we invite our guests to tea drinking. Help yourself.

 

10.Чаювання.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Елена Олена Миколаївна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
7 лютого 2018
Переглядів
8567
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку