Сценарій присвячений Міжнародному дню людей з інвалідністю «Відкрийте серце для добра»

Про матеріал
Відзначення цього надзвичайного дня – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед людьми з інвалідністю, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Інваліди – це не просто категорія людей. Це окремі життя. Окремі трагедії. Окремі людські надії на те, що буде добро. Це люди сильні і спрямовані, люди, які почали життя заново, люди, які розуміють, яке це життя дороге, яким би воно не було!
Перегляд файлу

«Відкрийте серце для добра»

1.  Пісня «Гімн України»

 

1 ведучий:    Добрий день, шановні гості! А день сьогодні добрий, тому що людським теплом і добротою зігріваються серця.

2 ведучий:  Сьогодні наша зустріч присвячена Міжнародному дню людей з інвалідністю, який було започатковано Генеральною Асамблеєю ООН 3 грудня 1992 року

 

1 ведучий:    Відзначення цього надзвичайного  дня  – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед людьми з інвалідністю, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Інваліди – це не просто категорія людей. Це окремі життя. Окремі трагедії. Окремі людські надії на те, що буде добро. Це люди сильні і спрямовані, люди, які почали життя заново, люди, які розуміють, яке це життя дороге, яким би воно не було!

2 ведучий:  На щастя, поряд з ними є ті, хто хоче допомогти. І хто допомагає. Переймаючись буденними проблемами ми повинні замислитися над непростою долею людей з порушенням здоров'я, і не тільки у день 3 грудня, а й постійно, не забувати про те, що поруч з нами живуть люди які потребують нашої уваги.

 

Діти  читають вірш «НЕ СПІШІТЬ...»   (ДО дня ІНВАЛІДА присвячую)

  1. Байрак М.

Я знаю люди дуже важко всім,

          І серце так стискається до болю.

          Та дуже прошу ,прошу не спішіть,

           Ви не спішіть жалітися на долю...

 

  1. Кучин В.

Якщо ти зрячий і навколо світ-

          Веселки барвами сіяє,то дякуй БОГУ

          бо не зрячому в житті

          І радості цієї вже немає...

 

2. Ролік «Сдаться ты всегда успеешь»

 

1 ведучий.

В Україні проблемою людей з  інвалідністю піклується держава. Але і кожен з нас повинен надавати посильну допомогу цим людям.

 

2 ведучий: Сьогодні  звучатимуть слова вдячності людям, які зберегли найцінніше:   милосердя, доброту і любов.

 

Слово  надається  виконуючій обовязки директора КШІ  Скориці Н.В,

Слова гостям, депутатам

 

 

  1. Кравченко Дар’я

Якщо ногами босими в росу

          ти На світанку би могла ступити,

          То дякуй долі і згадай людей

          Багато, хто не можуть це зробити.

 

  1. Боголюбов Данило

Як у гаю співає соловей,

          чи Листям шелестить тополя,

          То ви щасливі,бо вам дано слух,

          А багатьом це не судилась доля...

 

 

  1. Аверін Іван

То прошу подивіться навкруги

          І милосердні будьте до чужого Болю,

          а нарікати не спішіть

          і Не спішіть жалітися на долю...

 

  1. Танець «Плескач»

1 ведучий Діти з порушеним слухом повинні  мати рівні  можливості з іншими дітьми.  В нашій школі навчаються діти віком від 3 до 18 років.

2 ведучий: Малюки люблять бігати, грати, танцювати, веселитися і пустувати, експериментувати з різними предметами, будувати, ліпити і малювати. Вони енергійні і веселі, рухливі і задирикуваті, нетерплячі і спокійні, але всі неповторні і милі, одні-єдині на цілий білий світ. І всі так щиро дивляться своїми оченятами у твоє серце...

 

4.  «Хей, малявка»   (Крапельки)

1 ведучий: Візитною карткою  школи – інтернату є ансамбль танцю «Ритм», який був створений в 1997 році.

Колектив незвичайний, дитячий,творчий, колектив - дітей з особливими потребами і надзвичайними можливостями.

Це єдиний в Україні дитячий колектив, де займається більше 98 дітей з проблемами слуху віком від 3 до 18 років, якому в 2007 роцы присвоєно почесне звання  «Народний художній колектив», яке двічі підтверджено.

2 ведучий: За 22 роки існування ансамблю юних артистів  «Ритму» добре знають  як  у нашій країні , так і за її межами ( Болгарія, Молдова, Китай, Угорщина). Показником високого професіоналізму цього колективу є те, що його вихованці є учасниками і переможцями обласних, всеукраїнських та міжнародних фестивалів. Ось і нещодавно, 24 листопада вибороли два перших місця на Міжнародному фестивалі мистецтв "Дивосвіт"у м.Запоріжжя та запрошені для участі  у Мыжнародному фестивалі в Греції, на що отримали сертифікат на 1 тисячу євро.

 

1 ведучий: Вихованці ансамблю школи-інтернату на славній запорізькій землі виступали на одній сцені з відомими українськими артистами,  а разом з такими популярними співачками, як Злата Огнєвіч, Сабіна, Маша Собко, Мелоін, Марта Адемчук, з народними артистками України Ольгою Юнаковою, Тіною Кароль створили спільні співочі проекти і презентували їх на головній концертній сцені – в м. Одеса, в м. Кранево (Болгарія), в Київському палаці культури «Україна».

2 ведучий: Випускники школи – учасники ансамблю танцю ы пысны у жестовому виконанны  «Ритм» продовжують заняття хореографією в ансамблі «Славутич» Запорізького будинку культури товариства глухих,  дві випускниці ансамблю - Башмакова Ольга і Максименко Тамара  закінчили факультет хореографії Мелітопольського училища культури, Петелін Дмитро  є художнім керівником Запорізького будинку культури товариства глухих. У 2016 році солістка ансамблю танцю «Ритм» Красюк Руслана закінчила Київську муніципальну академію естрадного і циркового мистецтва, служила однією з ведучих актрис театру міміки і жестів «Райдуга» культурного центру УТОГ м. Києва.

 

5. Танець «Наша подорож»

Учні молодших класів

Я – особлива дитина,

Я – ангел з одним крилом,

Боже творіння, людина, 

Що бореться в світі зі злом.

 

 

В моєму серці багато

Віри, надії, тепла...

І лине мрія крилато,

І прагне любові душа…

 

Жити на Землі - велике щастя,

Якого ти не помічав.

І пам’ятай, що ти – Людина,

Творець краси і добрих справ.

 

6.Дитячий садок «Крапельки»   (Полька через ножку)

Учні

  1. Румянцева М.

Прислухайтесь, мелодія чарує,

          Навколо спів пташиний, срібний сміх.

          А поруч ті, хто звуків цих не чує,

         Лиш серцем прислухається до них.

 

  1. Розживайкін М.

          Вони не за стіною в цьому світі

          А близько, лиш на відстані руки.

         Вони розумні і талановиті,

         У них свої бажання і думки.

 

7. Пісня «Мальви»

 

1 ведучий:Творити, ростити, плекати. Саме таке покликання має педагогічний колектив  нашої школи. Славиться він своїми традиціями, обдарованими учнями, талановитими педагогами. Всі вони – люди з великим педагогічним та життєвим досвідом, але основна їх якість -  це любов до дітей, до справи, якій присвятили своє життя.

 2 ведучий:Дійсно школа – це такий дім, за порогом якого живе дух  юності, романтики, оптимізму та надії. Скільки учнів , скільки доль і всіх їх об’єднує те, що в кожного в житті є, чи був улюблений педагог, той самий, що зумів посіяти  в серці дитини зерна любові, співпереживання, оптимізму та творчості.

 

 

1 ведучий:Життя розкидало наших випускників по неозорих просторах рідної України і за її межами.Наші добрі, сповнені турботи і надії імпульси ми надсилаємо сьогодні своїм вихованцям до Києва і Миколаєва, Полтави і Херсона, Житомира і Василівки, Кривого Рогу і полтавської Решетилівки.

2 ведучий:Наші діти стали зубними техніками і перукарями; працюють на виробничих підприємствах «Неон», «АвтоЗАЗ», « Дніпроспецсталь», «Мотор-Січ», а також майстрами по ремонту холодильників і автомобілів, пошиву і ремонту взуття та одягу, майстринями з оздоблення національних костюмів, навчають і виховують дітей.

1 ведучий:Та наша особлива гордість – це випускники, які здобули чи зараз здобувають вищу освіту, адже для нечуючої людини -  це своєрідний подвиг і складне випробування. Наші Учні після закінчення школи продовжують навчання в професійно-технічних закладах, коледжах, вищих навчальних закладах; є наші діти серед випускників ЗНУ, Класичного приватного університету, Київського педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова, Київського університету технологій і дизайну, Київського університету культури і мистецтв, Запорізького технічного університету, Київського технікуму легкої промисловості, Міжнародного університету «Україна», Київського коледжу естрадно-циркового мистецтва, Херсонського медичного коледжу, Бердянського педагогічного університету та інших.  

2 ведучий: Ми пишаємося тим, що наші випускники повертаються в цю школу педагогами, це: Жавжаров В.К., Ярмоленко К.Г., Доля А.А.

 

8.Пісня «Тишина –гармония»

9.Танець «Колискова»

 

1 ведучий: Кожен учень нашої школи наділений талантом. Хтось прекрасно ліпить, вишиває, малює. Інші досягають  великих вершин у спорті.

 

2 ведучий: Ми  пишаємося досягненнями наших спортсменів, які під керівництвом вчителів фізкультури змогли розкрити в собі спортивний талант в стінах нашої школи. Наші діти є багаторазовими чемпіонами  області в міжнародному проекті «Дитяча легка атлетика», багаторазовими  чемпіонами  області  в спортивних змаганнях «Разом ми сильніші, разом – веселіше»,є незмінними  чемпіонами  області з футболу серед шкіл-інтернатів. З 2012 по 2019 рр.  юні баскетболістки  перемагали у  чемпіонаті України з баскетболу . З 2004 року до 2019 року наші діти є переможцями у  Всеукраїнській Спартакіаді «Повір у себе». Починаючи з 2009 року вихованці тренерів школи-інтернату входять  до складу збірної України з баскетболу ( Васковець К.,Обліванцева А., Мельничук Г.,   Бондаренко Л.   Ісенко С.) Гімн України неодноразово звучав на чемпіонатах світу і Дефлімпійських іграх, де серед переможців  були наші діти ( Ревенко Б., Мельничук Г., Шкарупа О.,Арбузова І.)

 

Учні :

  1. Дмитрієва Л.

Люблю життя

          Люблю життя таким, як воно є,

          Яким його мені Всевишній дарував,

          Хоч іноді воно жорстоко б'є

          Йому я вдячна за святий цей дар.

  1. Гострий Микита

Люблю його і в щастя дні погожі

          І в дні зневіри, суму і жалю,

          І навіть, коли жити вже не можу

         Я щиро кожну мить його люблю.

 

  1. Павличенко Софія

          Один лиш раз живу я в цьому світі

          Люблю своє життя таким, як є.

          Я вдячна Богу за всі дні прожиті,

          Люблю життя я, бо воно моє.

 

1 ведучий: Кажуть, що цивілізоване суспільство таке, для якого найбільшою цінністю є людина, а тому життя та щастя кожної  людини, тим паче  особливої   дитини, є турботою для  всіх.

 

2 ведучий: Що людині потрібно для щастя? … Так, - здоров'я, хороші друзі, щоб рідні довго жили. А ще потрібно, щоб поруч із нами були завжди добрі чуйні люди. Особливо цього потребують люди які з певних причин на, жаль, не можуть зрозуміти і відчути всю повноту життя

 

1 ведучий. Кажуть, що словом можна і поранити боляче, якщо воно зле і безсердечне, і вилікувати, оживити, якщо воно чуйне та сповнене безмежної доброти. Отже давайте будемо уважнішими один до одного і приходити на допомогу.

2 ведучий:

Людина кожна, що живе на світі – 
Найнеповторніша і просто чарівна, . 
І кожному яскраво сонце світить, 
Вже йде зима, а на душі – весна. 

А їх душа для творчості відкрита, 
Вони, попри все,  інших, ні, не гірш. 
Картину гарну може він створити, 
Чи написати пісню або вірш. 

 

Можливо, він не все на світі може, 
Не пробіжиться вранці по росі, 
Та вір, що його серце переможе, 
він – ОСОБИСТІСТЬ – хай це знають всі. 

 

І думка зігріва мене єдина, 
Що селить радість в душу знов і знов: 
Ти на землі живеш, тож ти – ЛЮДИНА, 
Якій потрібні щирість і любов. 

 

1 ведучий.

«Повір у себе!» ці слова як гасло

Їх кожен день у пам'яті читай

І щоб ніколи віра та не згасла

Ти кожен день та час свій пам'ятай.

 

Хай буде всім у добрий час дорога

Як перший крок з молитвою надії

Благословення всім від долі і від Бога

І віри в себе,в світло, добрі мрії.

 

10. Пісня «Світ врятує любов»

2 ведучий

Шановні учасники заходу! Дякуємо вам  за увагу. Ми хочемо ще раз побажати вам, щоб ви не падали духом, вірили в свої сили, ставили перед собою певні цілі та добивались їх незважаючи ні на що!

 

1 ведучий

Бажаємо Вам щастя й удачі, міцного здоров’я,  життєвої енергії. Хай вас оточують близькі люди, які розуміють вас. Успіху вам та допомоги з боку оточуючих вас людей!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

docx
Додано
23 січня 2020
Переглядів
2142
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку