сценарій проведення дня танцю

Про матеріал
Сценарій містить в собі гарні висловлювання про танцювальний вид мистецтва, загадки та веселий танцювальний конкурс.
Перегляд файлу

Будинок дитячої творчості

Кремінської районної ради

 

 

 

 

 

 

Сценарій розважального заходу

до Міжнародного Дня танцю

 «Танцюють всі»

 

Підготувала

культорганізатор

Ольшанська О.Д.

 

 

 

 

 

 

2020 рік

Сценарій розважального заходу до Міжнародного Дня танцю

Мета:

- організація змістовного дозвілля дітей.

- розширення кругозору вихованців в області танцювального мистецтва.

- створення умов для виховання художнього смаку і любові до прекрасного.

Обладнання: проектор, екран, комп’ютер, мікрофон, музична колонка, мультимедійна презентація, відеоролики, музичне супроводження, 10 призів, 10 цукерок.

 

Добрий день любі діти, шановні батьки. Сьогодні нас з вами в цій залі зібрав його величність – танок! Найхвилюючий та найпрекрасніший вид мистецтва, бо не тільки відображає життя, а й сам є життям. А ще він виховує, вчить культури поведінки. Танці – це емоційна насолода. Вони розвивають почуття ритму, виробляють правильну поставу, піднімають настрій.

Жодне свято в нашому Будинку дитячої творчості не обходиться без танців. І хай не всі вміють танцювати професійно, але безумовно одне: краса танцю зрозуміла всім.

Тож сьогодні ми з вами запрошені на найочікуваніше свято цього року. Свято танцю, свято на якому наш танцювальний колектив «Веселка», який стогодні є головним героєм, покаже нам свою майстерність, поділиться гарним настроєм та зарядить нас позитивом на всі вихідні. Тож, танцюють всі! На сцену запрошується молодша група танцювального колективу «Веселка»

Виступ першої молодшої групи

Що виникло раніше – танок чи музика – не знає ніхто, але добре відомо, що танцює людство з давніх-давен під супровід пісні, музики. Фольклорний танець має певні традиційні для даної місцевості рухи, ритми, костюми. Серед народних танців світу можна відзначити такі як жок, жемжурка, класичні індійські танці, краков’як, лезгінка, болеро, гальярда, фламенко та інші.

Український народний танець народився разом із піснею, разом з нею він зростав, збагачувався. Пісня і танок – це рідні брат і сестра, адже в танцях є весняний подих вітру, тепле лагідне літо, багата осінь і холодна зима. Наш народ ще від віків зжився з незайманою чистотою природи, передає в танцях усю її незрівняну красу. Не вірите, тож дивіться самі. Зустрічайте другу молодшу групу нашого танцювального колективу.

Виступ другої молодшої групи

Виявляється, що навіть птахи танцюють. Деякі породи танцюють завжди велелюдно і зі запалом. Наприклад, чаплі, а шуліка, деркачі. А хто бачив танець журавлів, той запам’ятає цю красу на все життя. Тому що танець, не тільки гарні рухи, це емоції, настрій. Щирими оплесками зустрічайте середню групу нашої найтанцювальнішої «Веселки»

Виступ першої середньої групи

Я думаю настав час нам трішки пограти. А для цього я запрошую на сцену саму головну героїню нашого сьогоднішнього заходу. Як ви вважаєте хто ця людина? Звісно ж це наш найулюбленіший хореограф, чудова, весела і неповторна, керівник танцювального гуртка «Веселка

 (Обираються10 учасників для гри.).

Учасники стають в шеренгу, спиною до ведучої. Вона розвертає останнього та показує танцювальні рухи. Завдання учасників – передати ці рухи в такій же послідовності до першого в шерензі, який потім повторює їх разом з ведучою. Тож починаємо наш «Зіпсований танцювальний телефон».

Конкурс «Зіпсований телефон». Нагородження учасників.

А зараз ми запрошуємо на сцену старшу групу танцювального колективу «Веселка»

Виступ другої середньої групи

Танець – це маленьке життя, яке проживає танцюрист! Це пісня душі, радості і болі. У танці кожен розповідає свою історію, не схожу ні на одну іншу.

Хтось з танцями хоче пов’язати своє життя. Для когось це просто приємне захоплення. Люди шукають яскравих емоцій і хтось знаходить їх саме в танці. Хтось починає танцювати, щоб подобатися, дивувати, бути красивим. Зустрічайте, на сцені Будинку дитячої творчості старша група танцювального колективу «Веселка».

Виступ старшої групи

Я ви бачите, наші вихованці дуже гарно танцюють в різних напрямах. А ви, любі батьки, багато знаєте про танці? Зараз ми це перевіримо. Увага, гра з батьками!

  1. З якого винаходу педагога-танцівника К. Блазіс починають шлях до слави все майбутні танцюристи? (З вивчення п'ятої позицій ніг)
  2. Цей танок танцюють виключно тримаючись за руки та по колу. (Хоровод)
  3. При виконанні білоруського народного танцю «Бульба» руки упираються в боки тильною стороною і тримаються за спиною. Який практичний сенс в цьому положенні рук? (Він виконувався після збирання картоплі, коли дуже важко відмити руки)
  4. Під час цього танцю ви обов’язково рахуєте про себе «раз-два-три» (Вальс)
  5. Хто танцює на вістрі? (Балерина (пуанти - буквально «вістря»)
  6. У росіян - бариня, молдаван - молдаванеска, а який танець народився в Запорізькій Січі як стилізований комплекс військових вправ зі стрибками і ударами? (Гопак)
  7. Який танець «взяв на озброєння» прийоми з бразильського бойового мистецтва капоейра? (Брейк - данс)
  8. Образ якого птаха відтворюється танцюристам в лезгінці? (Орел)
  9. Назва якого танцю перекладається як "соус"? (Сальса)
  10. На питання, чи важко піднімати балерин, Маріс Лієпа відповів, що зазвичай важка не вага, а ... Що? (Характер)

Молодці, батьки. Ви всі заслуговуєте на подарунок. Для вас виступає старша група танцювального колективу «Веселка».

Виступ старшої групи

Ось такий він, танець. Надзвичайний, різний та яскравий. Давайте ще раз подякуємо нашому танцювальному колективу, та звісно ж  нашому улюбленому хореографу. Нехай всі ваші мрії здійсняться, залишайтесь завжди такими ж позитивними, творчими та пластичними.

Ми дякуємо всім вам, любі гості, за вашу увагу та щирі аплодисменти. Тож наше свято танцю підійшло до завершення. Ми завжди раді вас бачити в нашому Будинку дитячої творчості. Чекаємо вас в нашій світлій, гостинній залі на всіх наших заходах. До нових зустрічей.

docx
Додано
25 травня 2020
Переглядів
3701
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку