Сценарій проведення вечору біля вогнища „Говорить і показує намет”

Про матеріал
Позашкільна освіта – сукупність знань, умінь та навичок, що отримують вихованці, учні і слухачі в позашкільних навчальних закладах у час, вільний від навчання в загальноосвітніх та інших навчальних закладах.
Перегляд файлу

Сценарій проведення вечору біля вогнища

„Говорить і показує намет”

 

Домашнє завдання – кожна акторська група має підготувати невеличкий ритуал, який символізує зв’язок з природою.

Штабна оселя готує напій здоров’я.

 

Всі акторські студії збираються біля вогнища, розпочинається пісенне коло. Після 5-6 пісні із темряви раптово з’являється голос намету.

Голос намету – Хто посмів розбудити мене посеред літа, коли я так міцно спав? Хто вдерся без дозволу на мою територію і хропе у мене під вухом вже третю добу? (до дітей) Може ти? А може ти? Та байдуже! Я страшенно злий на всіх вас! Мій цілорічний спокій порушили ви – волонтери! А тебе, (звертаючись до Кості Древаля) який навіть не в змозі затямити день і час від’їзду, я взагалі вб’ю! Щоб не хропів в моєму наметі! Люди! Вони приїжджають кожного літа, а що потім залишається мені – голосу намету? Брудні шкарпетки, дірки від свічок і цигарок, і запах – запах людини! Я не впущу вас у намети! Я вижену вас додому! Геть з моєї тканини!

<Голос намету бачить вогнище і звертається до вогню>

Голос намету – хоча стійте! Щось говорить мені мій брат – голос вогню! (звертається до вогню) що, брате вогонь? Ти хочеш дати їм шанс? Ну, добре. (до зали) Ви, навіть не люди, так, акеторишки! Я дам вам останній шанс! Принесіть жертву вогню! Поверніть старі ритуали вогню і може, я ще подумаю! Але якщо ні – то одразу геть! Ну що, я все сказав. Тепер справа за вами! Показуйте, що ви мені підготували!

<Виступи акторських груп. Після всіх ритуалів>

Голос намету – Ну що ж, було досить непогано. Мовчіть! Мій брат-вогонь щось хоче мені сказати (стає на коліна перед вогнищем). Так, брате, було досить непогано, але ж! Ти впевнений? Та ти здурів, брате вогню! Ти перегрівся на сонці, хоча як це можливо? Що? Т хочеш, щоб вони  промовили старовинну клятву? Я не в силах заперечити тобі! (до глядачів) О боже! Люди! На коліна! І повторюйте за мною клятву, текст якої написано вогнем!

<Всі стають на коліна. Голос намету придивляється до вогню і зачитую клятву, всі повторюють за ним>

Клятва землі Літограйської

Ступаючи на каміння старовинної кримської землі,

Споглядаючи на велич хребтів Ай-Петрінського плато,

Відчуваючи близькість з природою,

Перед обличчям моря і гір

Клянусь!

Жити в мирі та злагоді з товаришами по наметах,

Підтримувати споконвічну чистоту Літограйської землі,

Не полишати на одинці їжачків і інших братів наших менших,

Завжди мати здоровий глузд

І творити добро всюди і завжди!

Клянусь!

Клянусь!

Клянусь!

<Всі встають з колін. Оплески.>

Голос намету – ну що ж! Мій друг-вогонь дає згоду на ваше перебування тут. І я дарую вам перепустку на всі 14 днів – живіть в мирі! Той, у кого на грудях є емблема „Літограя”, стає непереможним для злих чар. Друзі! Причепіть відзнаку землі нашої на цих дітей!

<Штаб та керівники груп чіпляють дітям значки „Літограя”>

Голос намету – А поки відзнаки набирають магічної сили, вперше у цьому році звучить гімн „Літограя”!

<Гімн Літограя>

Голос намету – а щоб ніяка хвороба вас не скосила, ковтніть чарівного напою, що дає людям силу! Всі до єдиного! Весь до останньої краплі! І ніколи ніяка хвороба, не візьме ваше міцне тіло і й чисту душу!

<По колу всі учасники роблять ковток напою сили>

Голос намету – а тепер у мене для вас невеличкий сюрприз. Всі ці дні я невпинно спостерігав за вами. І свої спогади дарую сьогодні вам! Дивіться на екран і побачте свої добрі, усміхнені радісні обличчя!

<На екрані відеоролик перших днів перебування у таборі>

doc
Додано
2 квітня 2020
Переглядів
327
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку