Сценарій розважального квесту «Ключі від літа»

Про матеріал
Сценарій розважального квесту «Ключі від літа» Звучить весела музика, пісні про літо, галявина прикрашена прапорцями та стрічками. Стоїть столик з водою та одноразовими стаканами для дітей. Майданчик поділено на декілька зон: ігрову, творчу, експериментальну, активну і т. д. Протягом розважального квесту дітям треба збирати ключі, хто більше збере – той переміг. Ключі символічні, виготовлені з картону та вирізані. Кожен конкурс супроводжує музика. На майданчик під веселу музику виходять ведучі.
Перегляд файлу

Розважальний квест «Ключі від літа»

 

Час проведення :

Місце проведення:ЦДЮТ «Сонях»

 

Звучить весела музика, пісні про літо, галявина прикрашена прапорцями та стрічками. Стоїть столик з водою та одноразовими стаканами для дітей. Майданчик поділено на декілька зон: ігрову, творчу, експериментальну, активну і т. д. Протягом розважального квестудітям треба збирати ключі, хто більше збере – той переміг. Ключі символічні, виготовлені з картону та вирізані. Кожен конкурс супроводжує музика.

На майданчик під веселу музику виходять ведучі.

Ведуча1: Привіт, друзі!  Вас вітає ЦДЮТ «Сонях»!!!!Дітки, я так рада вас всіх  тут бачити! Всіх- всіх хто хоче весело провести час та добряче розважитися! Літо у розпалі й можна робити стільки цікавих і веселих речей: їсти морозиво донесхочу, купатись у річці до зморщеної шкіри, гасати на велосипеді цілий день, гуляти з друзями з ранку до вечора. Це не пора року, а свято!

Ведуча2: Я вітаю всіх вас зі святом!!! Адже канікули – це найкрутіше свято!сьогодні на вас чекають неймовірні пригоди! Я запрошую вас взяти участь у розважальному квесті «Ключі від літа». Ну що, поїхали?

Ведуча1: Веселитись, діти, ви не забувайте!
В країну Дитинства ви поспішайте!
Цей ключ, що я тримаю, знайте, символічний.
Я хочу вам його вручити.
Він чарівний і величний —
Допоможе відчинити

Двері в світ чудовий, незвичайний,

Місця там нема печалі.

Там лунає тільки сміх

Табір «Сонях» вітає всіх! (ведуча тримає в руках символічний ключ з картону)

 

Ведуча2: Друзі, сьогодні ми з вами будемо виконувати різні завдання, за кожне завдання ви будете отримувати ключ. Хто назбирає більше ключів той і переміг. Але спочатку давайте поділимося на команди, придумаємо назву команди та оберемо капітана.

Готові до змагань? Тоді вперед!!!

1.Переправити м’ячики.

Ведуча1: Перше завдання таке: команди стають у дві шеренги, з одного боку коробка з кульками, з іншого – пуста коробка. Вам треба переправити усі кульки в пусту коробку без зайвих рухів. Тобто тільки за допомогою рук.

Ведуча2: Молодці. Впоралися на відмінно!Команда – переможець отримує свого ключа і ми продовжуємо наш веселий квест.

2. Погодувати кролика морквою.

Ведуча1: Друге завдання полягає у наступному: в нас є ось такі кролики, які вже зголодніли. Треба їх погодувати морковкою. У вас у кожного свій кролик, але корзина з морквою одна. Моркву можна брати лише по одній. Перемагає та команда, яка влучила кроликові у рота найбільше моркви.

Ведуча 2: (ведуча рахує скільки морквинок в кожному кролику). У цій грі перемагає команда …… Ось ваш ключ.

3. Вирізання на швидкість.

Ведуча1: Що ж, а ми рухаємося далі. Наступне випробування для вас – творче, тому я запрошую вас за наші творчі столи. На столах прикріплені паперові стрічки з малюнком - ваше завдання якомога швидше вирізати малюнок. Ножиці лежать на столі. Якщо всі готові – тоді почали!!!(команди розташовуються уздовж столу по обидва боки:  з одного боку – одна команда, з іншого – друга, змагання йде наввипередки).

Ведуча 2: Давайте привітаємо переможця! Це команда….. ! Вітаємо! Цей ключ ваш!

4. Донести м’ячики ногами.

Ведуча1: А тепер ми трошки порухаємося, тому що наступне завдання має назву «Донеси м’ячики ногами». Як ви вже зрозуміли, буде не легко. Тому я бажаю вам удачі та перемоги.

Ведуча 2: У вас на ногах спеціальна конструкція, за допомогою якої ви повинні перенести м’ячики.

Ведуча1: Молодці! Чудово впоралися із завданням! Ключ отримує команда…

 5. конкурс капітанів. Відгадай що це?

Ведуча 2: А тепер я оголошую конкурс капітанів. Будь – ласка, капітани, підійдіть до мене. Вам по черзі треба буде вгадати що лежить у коробці. (ведуча по черзі дає в руки учаснику гри предмет, учасник повинен озвучити що це.)(це може бути мука, сіль, горіх, камінь, макарони, крупа як варена, так і сира і т. д.)

Ведуча 1: Дякуємо нашим капітанам оплесками, вони гарно розважили нас. Капітан …..команди вгадав… предметі, а капітан команди…. …. предметів. Перемога та ключ дістається команді…..

6. Попасти у коло.

Ведуча 2: Наступне випробування для вас таке : на галявині лежать кола з паперу на яких зображені числа 10 20 30 очок, вам треба кидати м’ячики у ці кола , хто заробить  більше очок той і переміг.(ведуча записує результати кидків учасників).

Ведуча 1: А тепер давайте підрахуємо бали обох команд. За результатами підрахунків, команда…. набрала….очок, а команда…..очок. ключ отримує команда…. Вітаємо!

7. «Водяні бомбочки з повітряних кульок»

Ведуча 2: Що ж, друзі, а ми продовжуємо збирати ключі від літа. І наступна гра має назву «Водяні бомбочки». Напевно ви всі знаєте що це таке, думаю, хтось з вас вже робив їх. Ваше завдання полягає у тому,  щоб закинути водяну бомбочку якомога далі. Тож, приготуйтеся, а ми будемо фіксувати ваші результати.

Ведуча 1:  За результатами конкурсу перемагає команда….. Ключ ваш!

8. Творчий конкурс «Виготовлення склянки лимонаду»

Ведуча 2: Друзі, а на завершення нашої літньої подорожі хочу запропонувати вам творче завдання. Ніщо так не освіжає в літню спеку, як склянка свіжо приготованого лимонаду. То ж ваше наступне завдання – зробити разом з нами ось таку склянку лимонаду з кольорового паперу. За це завдання кожна команда отримує по ключу.(ведуча показує дітям вже готовий виріб)

Ведуча 1:   А я запрошую вас за наші творчі столи. (столи знаходяться у холодочку, там де і вода для дітей)

Ведуча 2: Друзі, дякую вам за сьогоднішню зустріч. Нам з вами було драйвово! Ви чудово впоралися  з нашими завданнями, зібрали всі ключі від літа. То ж настала пора оголосити переможця. Найбільше ключів зібрала команда…. Вітаємо. Дякуємо всім за участь, та чекаємо на вас знову. До зустрічі!

doc
Додано
30 березня 2020
Переглядів
1405
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку