Сценарій розважального заходу до свята Хеллоуїн

Про матеріал
Сценарій створено для гарного настрою і підвищення згуртованості дитячого колективу. Він містить велику кількість конкурсів та загадок. Стане в нагоді педагогам - організаторам та класним керівникам при підготовці та проведенні цього заходу.
Перегляд файлу

Картинки по запросу хеллоуин рамкаБудинок дитячої творчості

Кремінської районної ради

 

 

 

 

Сценарій

розважального заходу до свята

Хеллоуїн

 

 

 

 

Підготувала

культорганізатор

Ольшанська О.Д.

 

 

 

 

 

2019 рік

Сценарій розважального заходу до свята Хеллоуїн

Мета: знайомство з історією та деякими традиціями свята, створення гарного настрою і підвищення згуртованості дитячого колективу.

Обладнання:  комп’ютер, проектор, екран, мультимедійна презентація, 5 маркерів, 5 кульок, 2 рулони туалетного паперу, мильні бульбашки, стіл, картки з завданнями, 9 зубків часнику, крейда, цукерки.

 

Доброго дня! Ласкаво просимо на свято жахів! Я бачу, вже зібралася вся нечиста сила ... адже ми святкуємо страшний і урочистий День Всіх Святих. В ніч з 31 жовтня на 1 листопада з потойбічного світу приходять душі мертвих. Скоро, в ніч Хеллоуїна, ми перейдемо в невідоме нове, зустрінемо зиму. Тільки в цю ніч ворота часу відкриті в обидві сторони. Хеллоуїн наближається, час переходу настає.

Хеллоуїн - це один з найцікавіших і незвичайних свят. Тому, що в цей день веселяться зомбі, привиди, відьми, чаклуни і всякі страшні монстри.

Адже у них вихідний! Всім злодіям теж потрібно відпочивати. У своє свято вони не роблять нічого поганого, стають хорошими, веселяться та танцюють. Не вірите? Дивіться…Я запрошую на сцену найстрашніших маленьких кошмариків танцювального колективу.

Виступ танцювального колективу

А зараз настав час і нашим запрошеним монстрам вийти з укриття. Запрошую вас прийняти участь в страшнючих загадках. Кошмарики, які нададуть вірну відповідь – виходять до сцени.

  1. Хто спить в саркофазі та ховає обличчя за полосами тканини? (Мумія)
  2. Хто боїться часнику? (Вампір)
  3. Хто зазвичай варить зілля? (Відьма)
  4. Хто лякає вночі в полі? (Опудало)
  5. Хто полюбляє болотну воду та водорості? (Водяний)

А тепер, мої страхолюдинки, я хочу запропонувати вам цікавий конкурс. Ви знаєте що є символом Хеллоуїна? Так, це гарбуз, який називають головою Джека. Але на нашому святі вона відсутня. Це треба виправити. Я пропоную це зробити вам.

Конкурс «Створи Джека»

Обираються 5 учасників, яким необхідно на надувних кульках намалювати якомога страшніші обличчя.

Конкурс «Передай Джека»

Обираються всі бажаючі. Учасники стають по колу і під музику передають кульку, яка перемогла в попередньому конкурсі. Коли мелодія закінчується учасник, у якого в цей момент в руках кулька  голосно кричить, як від страху та вибуває з гри.

Молодці. Зараз наступний конкурс, мені потрібно 4 учасника. Як же визначитись, коли стільки бажаючих? Звісно, за допомогою загадок. Яких? А про всяку нечисту силу.

  1. Стара хуліганка с кістяною ногою (Баба-яга)
  2. Сучасний символ Хеллоуїна (Гарбуз)
  3. Коли вони виходять з води -  водять хороводи та грають в квача. (Русалки)
  4. Який літаючий помічник живе в будинку у відьми? (Ворон)

Конкурс «Мумії та жреці»

Обирається 4 учасника. Діти діляться на дві команди - «мумії» і «жреці». За одну хвилину жреці повинні огорнути «мумій» саваном. У кого більше «тіла» мумії буде покрито туалетним папером, той і виграв!

Дуже гарно. Ви нагадуєте мені зомбі в піжамах. Як ви думаєте, схоже? Давайте подивимось. Я запрошую на сцену вечірку зомбі.

Виступ танцювального колективу

Молодці, монстрики. А зараз настав час нагнати жаху. А що нам в цьому допоможе? Звісно вітер. Де його взяти? Перевіримо, чи дійсно монстри такі сильні, як гадають. Мені потрібно 2 сильних та сміливих чортеня.

Конкурс «Вітер жаху»

Обирається 2 учасника, яким потрібно здути зі столу з боку суперника надувну кульку. Коли учасники стають на свою сторону столу, їм зав’язують очі, а кульку прибирають. І підставляють їм до рота мильні бульбашки. Залу дозволяється направляти учасників, але не казати їм, що кулька відсутня.

А чому Хеллоуїн називають страшним святом? Тому що він асоціюється зі смертю, жертвоприношенням, чаклунством та відьомством. Але є і позитивні герої свята. З одним з них ми зараз і зустрінемось. На сцені друїд та….Колобок.

Виступ театрального колективу

Хто з вас, мої кошмарики вміє співати? Ви впевнені, що у вас дійсно гарний голос для монстрика?

Конкурс «Жахливе виття»

Обирається 6 учасників, завдання яких по черзі продемонструвати наймоторніший крик. Переможця визначають аплодисменти глядачів.

А ось, хто дійсно вміє співати, так це граф Дракула. Не вірите? Я зараз його запрошу і ви самі все побачите. Вірніше почуєте… Улюблена пісня Дракули – «Вічність».

Виступ учасника вокального гуртка

Серед вас є відьмочки? Ви знаєте, що для того, щоб варити зілля, відьми повинні знати дуже багато рецептів, а значить мати гарну пам'ять. і вміти вгадувати потрібні інгредієнти. А ви вмієте вгадувати? Зараз перевіримо.

Конкурс «Невідомі монстри»

Обирається 4 учасника, на їх спинах фіксуються картки з написом (вампір, зомбі, привид, русалка). При цьому кожен може прочитати назву інших, але, не може дізнатися хто він сам. За відведений час гравці можуть задавати питання про своє "звання" іншим, і відповідати на питання інших тільки «так» або «ні».

А ви знаєте, що лякає дівчат більше, ніж монстри та кошмари? Незалежно від кольору та розміру. Це павуки. Страшні, довгоногі, волохаті, противні і кошмарні.

Зараз самі побачите. Павуки – на сцену!

Виступ танцювального колективу

Конкурс «Зомбі та мумії»

Обирається 12 учасників. Крейдою малюють велике коло, всередині ставлять 2 стільці далеко один від одного, на які сідають капітани команд. Ділимо гравців на команди «зомбі» і «мумії», зав'язують їм очі і перемішують між собою. Зомбі кажуть «У-у-у-у», а мумії - «Е-е-е-е». Необхідно зібратися своєю командою в «купу» навколо стільця, не виходячи при цьому з кола. Той, хто перетнув кордон, вибуває з гри. Перемагає команда, в якій зібралося найбільше учасників за відведений час.

Молодці, гарно пошуміли. А зараз давайте всі разом спробуємо відгадати загадку:

Вночі ходить, а вдень спить,

Як ніч наступає-він жертву обирає. (Вампір)

Прийшов час наступного конкурсу.

Конкурс «Укус вампіра»

Обирається 10 учасників. Вони стають навколо столу, на якому лежать головки часнику - на одну менше, ніж кількість учасників. Коли музика замовкає, всі беруть по голівці часнику в руки. Кому не вистачило - того вкусив вампір. Значить, йому не місце серед людей, і він вибуває.

А зараз до нашого свята я хочу запросити приєднатись дуже милих та страшних танцювальних зомбі.

Виступ танцювального колективу

Ось і настав час для справжніх монстро – танців. Запрошую вас на танцпол і прощаюся з вами. Бажаю вам гарного настрою, яскравих емоцій та здійснення всіх ваших бажань. Дякую всім за участь і за увагу. До нових зустрічей.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ярошенко Людмила Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
5 листопада 2019
Переглядів
4913
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку