Сценарій спортивного свята « Олімпійські перегони»

Про матеріал
Мета: Виховувати любов до фізкультури та спорту: розвива¬ти руховий апарат, фізичні умін¬ня та навички, зміцнювати здо¬ров'я, виховувати почуття дружби, колективізму. Надати знання про Олімпійські традиції. Місце проведення: спортивний майданчик школи Обладнання: Олімпійський прапор та смолоскип, фішки та стійки, естафетні палички, обручі, футбольні м'ячі, тенісні м'ячі,великі гумові м'ячі.
Перегляд файлу

Сценарій спортивного свята

« Олімпійські перегони»

 

Мета: Виховувати любов до фізкультури та спорту: розвива­ти руховий апарат, фізичні умін­ня та навички, зміцнювати здо­ров'я, виховувати почуття дружби, колективізму. Надати знання про Олімпійські традиції.

Місце проведення: спортивний майданчик школи

Обладнання: Олімпійський прапор та смолоскип, фішки та стійки, естафетні палички, обручі, футбольні м'ячі, тенісні м'ячі,великі гумові м'ячі.

Хід свята

Фанфари

1 Вед: Доброго дня, любі друзі!

2 Вед: Відкриття нашого спортивного свята ми починаємо з параду учасників.

 

Вихід всіх учнів. Шикування

1 Вед: Олімпійський урок оголошується відкритим. Увага! Звучить гімн України!

 

2 Вед: Доброго дня усім присутнім. Сьогодні ми зібралися на спортивне свято, щоб позмагатися у силі, спритності, винахідливості і просто відпочити.

 

1 Вед: І тому ми помандруємо в часі та поговоримо про історію виникнення спорту.

 

2 Вед: Найбільш відомими і престижними змаганнями сучасності є Олімпійські ігри. Здобути олімпійську медаль – найвища мета кожного спортсмена.

 

1 Вед: А чи знаєте ви де виникли перші Олімпійські ігри?

Понад дві тисячі років тому, на заході Греції, в долині річки Алфей, було містечко Олімпія.

 

2 Вед: Стародавні греки створили багато легенд про виникнення Олімпійських ігор. Як переказують легенди, ці змагання греки запозичили у самих богів, життя яких було сповнене війнами, подвигами.

 

1 Вед: Щоб покласти край війнам грецький цар Іфрит організував ігри, де люди розв’язували суперечки не зброєю, а у чесних змаганнях на швидкість, спритність, силу.

 

2 Вед: З тих пір Олімпійські Ігри проводяться 1 раз на 4 роки. Одним із основних символів Ігор є Олімпійський прапор.

 

1 Вед: П’ять переплетених кілець олімпійського прапора – це символ п’яти континентів, синє – символізує Європу, чорне – Африку, червоне – Америку, жовте – Азію та зелене Австралію.

2 Вед: Рівняння на середину! Право підняти Олімпійський прапор надається кращим спортсменам нашої школи ________________________________________.

 

Підняття прапору

1 Вед: На олімпійських іграх спортсмени дають клятву. На нашій же Олімпіаді право дати клятву від імені спортсменів надається:  Ігнатову Владиславу

 

Текст присяги «Від імені учасників я обіцяю, що ми братимемо участь у цих Олімпійських іграх, поважаючи та дотримуючись правил, за якими вони проводяться, у істинно спортивному дусі, в ім’я слави спорту та честі наших команд.»

 

2 Вед: Слово надається Директору школи – Тетяні Миколаївні

 

1 Вед:Свято спортивне гордо 
вступає у свої права.
Сонцем посмішки доброї 
Стрічає його дітвора. 

Флеш - моб

2 Вед: Сьогодні ми відкриваємо чергову сторінку в спортивному житті школи.

 

Описание: https://naurok.com.ua/uploads/files/207/37453/38254_html/images/37453.001.png1 Вед: Отже, розпочнемо наші змагання. Дозвольте оголосити програму спортивних змагань.

 

Вчитель фізкультури оголошує програму спортивних змагань

Загальний забіг

 

 

 

1 Вед: Але сьогодні переможених в нас немає. Бо, як казав П’єр де Кубертен: «Головне не перемога, а участь!».

2 Вед: Бажаємо вам завжди бути здоровими! І нехай спорт стане невід’ємною частиною вашого життя. На цьому наше свято завершене

 

 

 

 

 

 

 

 

doc
Додано
6 жовтня 2022
Переглядів
203
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку