Сценарій спортивного свята в басейні в пришкільному таборі "Водна феєрія"

Про матеріал

Сценарій спортивного свята, проведеного в басейні в пришкільному таборі "Водна феєрія". Мета проедення: загартування дітей, патріотичне виховання, розвага та змагання, виховання командного духу, гарний настрій та дружба.

Перегляд файлу

Спортивне свято в басейні «Водна феєрія»

  • Добий день, маленькі козачата.
  •  Добрий день вам, друзі щирі,

Хай живеться вам у мирі.

Бо у нас козацьке свято.

На воді дітей багато.

  • Ви є діти українські –

          Український славний рід!

          Дбаймо, щоб про вас маленьких

          Добра слава йшла у світ.

 Ми гуртом усі зійшлися

З’ясувати, хто спритніший,

Хто тут дужчий, сміливіший,

Хто на вигадку вправніший.

 

 

  • Запорізькі козаки були визначними воїнами: умілими, хитрими, терплячими. А вже відважними – до повного нерозсудливості.
  • Бути хорошим воїном у разі козаків означало бути добрим моряком. На суші українці воювали лише з поляками. З татарами і турками доводилося мати справу на морі. Козаки твердо знали, що їх морський бій ніколи не закінчиться. Що ж, якщо мова йде про виживання – всі засоби хороші.
  • А чи пам’ятаєте ви як називається козацький човен?
  • Так. Це «Чайка».

Чайки - це бойові човни, видовбані з дерева, з вітрилами й веслами. Зазвичай вони були понад дванадцять метрів завдовжки й п’ять - завширшки. На кожну сідало кілька десятків невтомних веслярів. Розсікаючи воду, чайка летіла, мов на крилах. У ній вміщалося до шістдесяти осіб з усім спорядженням.

 Отже сьогодні ми будемо змагатися не на суші, а на воді. Сьогодні у нас відбудуться справжні козацькі перегони «Водна феєрія».

 Тож зустрічайте оплесками свого кошового отамана, та почнемо змагання.

  • Добрий день мої козачата. Чи готові ви пограти? Тож починаємо змагання. Запрошую команди на старт перед басейном. (команди по 5 чоловік на кожен конкурс запрошуються по 5 нових учасників, щоб залучити всіх дітей. Всі конкурси проходять під різну веселу музику.

1 конкурс. Добігти по черзі до кінці басейну і повернутися назад.

2 конкурс. Пропливсти до кінця басейну на дошці-човнику, та повернутися бігом.

3 конкурс. Поставити конус на плавальну дошку і підганяти хвилею до кінця басейну, не торкаючись руками. Назад повернутись все тримаючи в руках.

4 конкурс. Добігти, взяти м’яча, донести його наступному учаснику. Наступний учасник доносить м’яч до кінці басейну  і повертається назад.

5 конкурс. Всі учасники команди (5 чоловік) беруться за руки і разом, не розриваючи ланцюжка добігають до кінця басейну і повертаються назад.

  • Ось і завершилися наші козацькі перегони «Водна феєрія». Ми гарно позмагалися. Ви довели, що ви справжні нащадки козаків, які нічого не бояться і можуть подолати будь – які перепони. А поки ви змагалися, до нас прийшла козацька Чайка із смачними призами. Тож прийшла пора оголосити результати змагань.

(Номінації:   - найрезультативніший рій

                         -найспритніший рій

                          - найсильніший рій

                          - найактивніший рій)

Вручення грамот та солодких призів. На цьому наше спортивне свято завершене. До нових зустрічей.

docx
Додано
15 липня 2018
Переглядів
976
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку