Сценарій свята Дня знань

Про матеріал
Розробка святкової лінійки до Дня знань для учнів перших та одинадцятих класів. Сценарій, в якому враховано елементи патріотичного виховання, подяка нашим Збройним силам України за можливість проводи такі заходи, низький уклін тим, хто відлетів у засвіти, боронячи наші терени.
Перегляд файлу

 

                                Свято 1 Дзвоника 2023

Заступник.Дорогі друзі,  вітаємо всіх, і дорослих, і малих зі святом Першого дзвоника, з початком нового навчального року, з майбутніми новими перемогами, досягненнями, неповторними враженнями.

ВЕД.1 Сьогодні день зустрічі зі школою, своїми вчителями та однокласниками. Цей навчальний рік особливим стане для одинадцятикласників, він прокладе межу між дитинством, шкільними роками і ще таким непередбачуваним  дорослим життям.  Та найважливішим є він для маленьких першокласників – таких красивих, таких схвильованих, таких радісних . Зустрічаймо тих, хто вперше в цей вересневий день переступає поріг нашої школи.

ВЕД.2.Вітаємо маленьких учнів1-А класу! Протягом 4 років поруч з вами буде ваша перша вчителька----------------, яка навчить вас бачити і розрізняти добро і зло, дарувати людям радість. Разом з нею ви помандруєте незвичайними стежками в Країну знань!

 

В.1Вітаємо школяриків 1-Б класу! Ваша перша вчителька----------------- -енергійна, наполеглива, яка зуміє віднайти таланти в кожному учневі та прищепити любов до своєї держави. Вона навчить вас бачити світ у чудових, незвичайних кольорах людських почуттів!

 

В. 2. Вітаємо юних школярів 1-В класу. Двері в Країну знань вам відкриє ваша перша вчителька ----------------------талановита, творча, невтомна чарівниця дитячого настрою і святкових розваг.

В. 1.Вітаємо найменших школярів 1-Г класу! Кожної хвилини буде втішатися вашими здобутками перша вчителька--------------------. Працьовита, креативна,  енергійна, невтомна шукачка чогось нового. Вона зуміє навчити вас творити добро, мріяти і любити Україну.

 

Заступник.Добрий день наші маленькі школярики. Ми вітаємо вас із першим навчальним днем, із першим шкільним святом, із першим уроком. Сьогодні ви стали учнями другої школи. З цього дня ми будемо мандрувати країною знань, збираючи усе, що вона нам подарує.

.В.2 Останній раз зустрічають свято Першого дзвоника учні 11 класу. Випускники! Погляньте на радісні обличчя малюків! Ось так 10 років тому, щасливі і радісні, з татами і мамами за руку, ви переступили поріг цієї школи! Для вас вона стала другою домівкою.

.В.1.Нехай у вашій пам’яті постане світлий день, коли ви, тамуючи острах і сором’язливість, полинули в безмежний світ знань! Нехай останній рік, проведений в стінах рідної школи, буде роком роздумів, кропіткої праці, духовного зростання.

Заступник.Дорогі наші діточки, ви - майбутнє нашої України!!! Та рушійна сила, яка будуватиме  та відновлюватиме нашу державу.

.В.2

Яка прекрасна й сильна єдністю, великими серцями наша шкільна родина,

І саме вами, діти, вчителі, батьки, і славиться соборна Україна!

Починається новий навчальний рік, настає урочиста хвилина –

Наш прапор гордо майорить, і гімн держави лине!

 

В.1 Ми живемо в особливий час для нашої неньки-України. Наша держава продовжує відстоювати  свою незалежність та суверенітет. У ці хвилини наші захисники роблять усе для того, аби ми з вами могли спокійно проводити це свято.

Заступник.То ж у цю врочисту мить не забуваймо й про тих, хто згас за нас,  хто голову поклав за Україну, за честь , за свободу. Їхні душі журавлиним ключем полинули у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-охоронцями у небі… Вшануймо їх хвилиною мовчання.

 

(Хвилина мовчання)

В. 1. Ми дякуємо кожному, хто добросовісно виконує свою роботу: військовим, волонтерам, медикам, вчителям, пекарям, хліборобам, машиністам, водіям, технологам, капеланам…

В.2. І безмежно талановитим керівникам, що навіть у такі непрості часи знаходять в собі ресурс давати правильні розпорядження.

Зі словами привітання до усіх мешканців країни Знань звертається директор школи Ганна Никанорівна Вань

В.1. Сьогодні на нашій урочистій лінійці багато гостей, які бажають від щирого серця привітати вас. Слова вітання звертає до Вас____________________________

В.2.Господнє благословення посилає отець____________ з храму_________________________________________________

 

В.2  Безжально, несправедливо, раптово. Такі слова оточували нас у перші тижні війни. Тож варто просто ще раз і ще раз подякувати Збройним силам України за надійний захист нашої держави.

(діти ( першокласник, випускник) по черзі виходять, розказують вірші і кріплять голуби)

 

Першокласник 1

Дякуємо, нашим воїнам,  що ми сьогодні у школі!

Випускник 1

Дякуємо за можливість знову зібратися у рідному класі, побачити друзів, однокласників, вчителів.

 

Першокласник 2

Дякуємо, що живі і всі здорові!!!

Випускник 2

Дякуємо всім: військовим, медикам, волонтерам, рятувальникам, всім, хто чесною працею наближує нашу Перемогу

 

Першокласник 3

Дякую, що зможу у прописах писати –

Та історію творити

Випускник 3

Уже зовсім скоро ми залишимо рідну школу і будемо будувати нову Україну, а ви, першокласники вчіться, підростайте, щоб прийти нам на допомогу.

 

Першокласник 4

 Вчитися пізнати світ,

Щоб полинути в політ

Випускник 4

Сподіваємось, що зовсім скоро у мирне українське небо підніметься наша відроджена «Мрія»

 

 

Першокласник 5 

І англійську знати теж,

Щоби говорить без меж

Випускник 5

Віримо, що перед нами відкриті всі дороги у великий світ, адже Україна – частина Європи.

 

Першокласник 6 Знати про зірки й планети,

Щоби розуміти, де ти!

Випускник 6

Нехай нашим ЗСУ нічне небо освітлюють лише зорепади

 

Першокласник 7 Дякуємо, що можемо малювати все яскраво,

Й цим порадувати маму!

Випускник 7

І нехай у ваших малюнках віддзеркалюється мирне і щасливе дитинство без жахіть війни.

 

Першокласник 8 Разом ми все здолаєм –

Перемоги лиш бажаєм!

Випускник 8

Ми обіцяємо докласти всіх зусиль, щоб отримати міцні знання, адже знання – це наша зброя, якої так боїться окупант, руйнуючи школи тауніверситети

 

Заступник.Сьогодні для нас усіх багато раз з дитячих вуст лунало слово « Дякую» І не дарма. Тому що це важливі слова для нас усіх . І ми дійсно маємо кому їх говорити.

Наші воїни, ми дякуємо вам  за те, що ви захищаєте нас, наших рідних та близьких, нашу рідну Україну, її цілісність та недоторканість, її гідність.

Нехай Господь єднає Україну в мирі та злагоді! Нехай ангели оберігають вас від небезпеки і повертають живими додому з перемогою.

 

В.1Але не варто падати духом, ми обов’язково здолаємо всі неприємності!

І Україна знову стане прекрасною, доброю, вільною. І голуб миру неодмінно прилетить на нашу землю!

В.2  А  зараз саме час дати старт новому навчальному року!

Тож дзвонику, дзвени!!!

(Дзвоник)

В. 1.Наші маленькі друзі!Ми дуже раді прийняти вас сьогодні

в нашу дружню шкільну родину. Збережіть назавжди у своєму серці ці

неповторні хвилини зустрічі зі школою. . Бажаємо вам вдалих перших уроків, успіхів, вливайтеся у нашу шкільну родину і гідно несіть звання «учень».

 Дорогі батьки, візьміть своїх діток за руку та заведіть на перший у їхньому житті урок.

В. 2. А для вас, одинадцятикласники, нехай цей останній шкільний навчальний рік буде вдалим, успішним, мирним, допоможе у здійснені ваших майбутніх планів. Ласкаво запрошуємо вас до школи. З новим навчальним роком!!!

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

docx
Додано
11 вересня
Переглядів
25
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку