Сценарій свята "Helloween"

Про матеріал
Конкурсно-розважальний сценарій до англомовного свята "Helloween". Може бути використий для різних вікових категорій, розпочинаючи з початкових класів.
Перегляд файлу

The Party "HALLOWEEN" (Сценарій свята та матеріали "Хелловін")

Мета проведення:

1. Ознайомити учнів з традиціями Англії та Америки на прикладі святкування Halloween (31 жовтня).

2. Розвивати комунікативні здібності учнів та прагнення до самоосвіти;

3. Активізувати в учнів творчі здібності при підготовці та проведенні свята.

4. Виховувати толерантне ставлення до інших, прагнення до пізнання нового.

Обладнання: повітряні кульки, одноразові стаканчики, коктельні трубочки, вишневий або томатний сік, туалетний папір, палиця для лімбо, паперові конуси, пазли «Монстри» (видрукувати та вирізати різними формами), нитки, яблука, ящики, предмети для жахливого мішечка, гарбузи.

У кінці сценарію представлені фото з мережі Інтернет, як можливі для фотозони свята.

 

Хід сценарію:

Ведуча: Hello everybody! We've gathered for our Halloween Party. We want all of  you to enjoy the party, to be merry and jolly. Today  is October, 31.  Dear pupils, as you know, today we are going to have a Halloween Party.

Today  we are talking about it ,when Halloween was first celebrated and why a pumpkin is a symbol of this festival.

Ведучий

- Hello, friends! Що з нами трапилося? У дивних ми костюмах. What’s a holiday today? Tell me, please.

 

Children together:

Halloween!

Ведуча

  • Oh, friends. All children like this holidays very much. Хеллоуїн — сучасне свято, що відзначається щорічно 31 жовтня. Найбільшу популярність свято має за кордоном, вельми яскраво і пишно святкується у Великобританії, США, Канаді, Ірландії і дещо скромніше в інших країнах.
  • Do you like Halloween?(Yeeessss)
  • Кожного року діти та хто любить веселощі, переодягаються в  різноманітні костюми, щоб їх ніхто не впізнав. Та відправляються по домівках за солодощами. Але вони повинні говорити чарівні слова. Хто знає з вас які саме?

Children together:

- “Trick or treat”

Ведучий.

  •    Так справді. А можливо ви знаєте, що вони означають? Вважалося, що для того, щоб задобрити духів і налагодити з ними контакт, необхідно принести символічне пожертвування — винести на поріг будинку всілякі частування та ласощі. Діти напередодні Хеллоуїна традиційно вбираються в костюми всіляких потвор і містичних істот — Мумій, монстра Франкенштейна, відьом, злих духів і персонажів фільмів жахів, а потім обходять родичів і знайомих, збираючи так звану «данину» — солодощі та здобу, викрикуючи при цьому фразу: «Солодощі або життя!».

 

Ведуча. Можливо хтось знає навіщо люди та діти переодягаються та розфарбовують обличчя?

  Костюми та грим створювали для досягнення більшої схожості з містичними істотами і монстрами. Використання костюмів і масок припадає на кінець XIX століття. Майже 2 сторіччя такі наряди служать для надання більшої схожості з нечистю і надприродними персонажами; будучи екіпірованими в такі шати, діти і випрошували солодощі у сусідів. Ось чому ми з вами у різноманітних костюмах.

 

Ведучий. The tradition originated with the ancient Celtic festival of Samhain, when people would light bonfires and wear costumes to ward off ghosts. Перші згадки про Хелловін припадають ще на XVI століття, оскільки його прообраз — язичницьке свято Самайн, яке асоціювалося зі смертю, потойбічним і надприродним, відзначалося ще кельтами. Потім Самайн стали відзначати в усіх країнах Британських островів. У XIX-XX століттях свято поступово відмирає, йому на зміну приходить більш сучасне свято — Хеллоуін, що традиційно вважається Днем усіх святих.

 

Ведучий. Did you know? One quarter of all the candy sold annually in the U.S. is purchased for Halloween.

 

Ведуча. Did you know? More people are buying costumes for their pets. Americans spent $490 million on costumes for their pets in 2019—more than double what they spent in 2010.

 Але наше свято потребує головного героя. Який символ свята Хеловін? (pumlin, jack-o-lenter)

 

Світильник Джека (Джек-Ліхтар) — його створюють з гарбуза, хоча в часи Самайна, світильник виготовляли з ріпи. Гарбуз, як більш дешевий і доступний овоч, став використовуватися американцями з XIX століття. Робиться атрибут дуже просто — з гарбуза видаляються всі нутрощі, на його "обличчі" вирізається страхітливий лик потойбічної істоти, а всередину вставляється палаюча свічка. Коли вночі світильник Джека загоряється, створюється враження, що один з духів дивиться на людину своїми вогняними очима. Атрибут замінює звичайні ліхтарі і служить для підсвічування дороги душам, які повертаються в чистилище.

Ведуча: Many people carve happy and funny faces. They place the pumpkins in the windows or on the doorsteps.

Люди прикрашають подвір'я гарбузами для того, щоб відлякувати злих духів від своїх будинків.

Ведучий: Now let’s play a little. I know one interesting game. (За бажанням можна пограти Kahoot game)

                                                       Halloween Quiz

  1. What is Halloween?
  1. a holiday;
  2. a meal;
  3. a town.
  1. When is Holliday?
  1. the 1st of January;
  2. the 25th of December;
  3. the 31st of October.
  1. What became the symbol of this celebration?
  1. witches;
  2. cats;
  3. pumpkins.

What are the two colours of Halloween?

  1. green and purple;
  2. black and orange;
  3. black and grey.

5.    In what country were real mummies made?

  1. England;
  2. Egypt;
  3. the United States.

6. Pumpkins are …

  1. vegetables;
  2. fruits;
  3. minerals.

Ведуча: Ну що ж, а зараз проведемо конкурси.

 

Конкурси на Хеллоуїн для дітей з кульками

Для початку роздайте дітям повітряні кульки і влаштуйте змагання, хто надує кульку першим. Потім дайте їм маркери і попросіть намалювати пику монстра. Перемагає той, хто намалює саму забавну мордочку.

 

 

Конкурс "Чортова павутина"

Потрібно 2 команди по три учасники. Беремо клубок ниток і протягуємо через два рукава і передаємо нитку другому учаснику, він виконує теж саме, а потім третьому, поки не утворили павутину. Команда, яка виконала першою це завдання,

Гра "Ліхтарик Джека"

Діти в темряві сідають в коло. Чи включається таємнича музика, під яку вони повинні з рук в руки передавати один одному ліхтарик чи маленький гарбуз. Яскравий атрибут свята передається до тих пір, поки не обірветься музика. Гравець, у якого в цей момент виявиться ліхтарик, вибуває з гри. Перемагає той, хто залишиться останнім.

 

 «Відчуй себе Дракулою »

Найсміливішим гостям свята ведучі пропонують покуштувати «крові старого мага» (томатного або вишневого соку). Кожен отримує стакан з напоєм і трубочкою. За сигналом ведучого учасники починають пити. Перемагає той, хто першим спустошить стакан.

«Збери чудовисько»

Кожен учасник отримує картинку (відьми, гарбуза, привиди) розрізану на шматочки. Потрібно зібрати зображення. Можна провести змагання на швидкість.

Конкурс на Хеловін "Збивання яблук"

Дуже веселий конкурс на Хеловін, який сподобається і дітям, і підліткам - збивання яблук. Для цього потрібно поставити високі одноразові стакани в два ряди, і покласти на кожен з них по яблуку. 

Учасникам видають панчохи - в них кладуть по яблуку і надягають на голову.  Цим "хоботом" потрібно збити яблука зі склянок в своєму ряду. Виграє в конкурсі той, хто впорається першим.

ігри конкурси естафети на хеловін для дітей та підлітків фото

Конкурс на Хеловін «Нагодуй монстра»

Цей конкурс на влучність зробити дуже легко. Досить взяти великий аркуш щільного картону, намалювати на ньому монстра, привид або гарбуза на Хеллоуін, і зробити кілька отворів. Також знадобляться тенісні кульки. Чим молодші діти, тим простіше повинні бути умови гри.

Учасники стають на певну відстань від своєї мішені та по черзі закидають в отвори тенісні кульки.  Виграє той, хто влучить в «рота» моонстру найбільшу кількість разів.

https://www.uaua.info/uploads/87/b1/be/87b1befe-7dfb-41c2-a84f-6179c95047ec.png

Гра на Хеловін "Зруйнуй башту відьми" 

Знадобляться будь-які ємкості: паперові пакети від соку, пластикові пляшки або стаканчики, рулони туалетного паперу, залізні банки... Прикрасьте їх на мотив Хеловіну, дайте дітям в руки зброю – кульки, зроблені із зім’ятого паперу і, вперед, до гри!

Кожен з учасників стає навпроти башти. Завдання гравця – влучити в башту та якомога швидше зруйнувати її.

ігри конкурси естафети на хеловін для дітей та підлітків фото

 

Гра на Хеловін "Мумія"

Мумія - весела гра на Хеловін для дітей будь-якого віку. 

Для цієї гри потрібно розділити дітей на дві команди та дати їм рулони туалетного паперу. Загадайте час, за який учасники повинні замотати "мумію".  Виграє той, у кого мумія вийшла найпершою.

Можна також влаштувати перегони мумій.

Конкурс на Хеловін "Лімбо"

Лімбо - чудовий конкурс на Хеловін для рухливих дітей. Особливо, якщо зробити перешкоду у вигляді відьмацької мітли. Правила гри прості. 

Для початку ділимо дітей на 2 команди.  І по черзі кожен з членів команди повинен пройти під палицею. З кожним разом перешкоду опускаємо все нижче і нижче. Перемагає команда, чий учасник зможе пройти під мітлою, що опущена найнижче.

https://www.uaua.info/uploads/0b/49/33/0b493389-ae97-47a8-8445-123532cffbe7.jpg

Естафета для дітей до Хеловіну

Підготувати естафету на хеловін зовсім неважко. ось декілька варіантів.

Запропонуйте дітям розділитися на команди та донести на голові невеличкого гарбуза або у паперовому конусь повітряні кульки. Команда, яка зробить це найбільш вправно та швидко - перемагає.

Веселі ігри та конкурси до Хеловіну для дітей різного віку

Лист шантажиста

Гравці діляться на дві команди, яким видаються газети. Завдання команд – скласти і наклеїти на папір "загрозливий" лист за відведений час, вирізаючи з газет тільки цілі слова. Переможця визначають по найбільш зловісному тексту.

Жахливий мішечок

В непрозорий мішок складають різні предмети, які на дотик можуть бути сприйняті неоднозначно. Наприклад, волога губка для миття посуду, курага, пемза, фігурна макаронина незвичайної форми, виноград без шкірки, желейні цукерки.

Мішечок передають по колу. Учасники по черзі запускають руку в мішечок, намацують перший-ліпший предмет і, не дивлячись, придумують моторошну історію про обраний артефакт.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://thumbs.dfs.ivi.ru/storage2/contents/5/6/eb73818df396c0a9f5af9aaa7845ad.jpg

 

 

 

 

 

https://www.kartinki24.ru/uploads/gallery/main/28/kartinki24_ru_cartoons_158.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://i.pinimg.com/564x/c9/8c/20/c98c20d1652a837dc5039aa0a1833d5f.jpg

 

 

https://i.pinimg.com/564x/81/e9/c8/81e9c856e719369418ff7a290335980c.jpg

 https://i.pinimg.com/564x/e4/20/ca/e420ca0444c4ba80811e07ca974c59f4.jpg

 

 https://i.pinimg.com/564x/61/0d/d1/610dd1da126baae832f8d8ee76412c82.jpg

 

 https://i.pinimg.com/564x/bc/36/90/bc3690a12a4c1fe5676b8a52d1193a91.jpg

 

 https://i.pinimg.com/564x/11/58/ea/1158ea1f61d024c5d5e2861713073c5a.jpg

 

 https://i.pinimg.com/564x/0e/86/ff/0e86ffd00de92d4b82bab32385e5a77a.jpg

https://i.pinimg.com/564x/20/1c/d4/201cd4583ccd280b40a697f7e481415a.jpg

 

 https://i.pinimg.com/564x/40/5f/64/405f64431a39467b3405ec332fd98199.jpg

 https://i.pinimg.com/564x/a1/ba/da/a1badadd9ce401aaf34cac43d436b8d6.jpg

 

Декор из различных элементов

 

 

 гирлянда из бумаги на хэллоуин своими руками

Нитяные украшения

Яркие и необычные украшения

Привидения из платков

 Совмещение со светом

 

Как нарисовать привидение на Хэллоуин поэтапно 8 уроков

 

 

 Как нарисовать привидение карандашом поэтапно раскраска - Уроки рисования -  Полезное на ARTSphera

 

 

 

 

Праздник Хэллоуин - поделки своими руками

 

 

 

 

 

 

Хэллоуин в клубе Glastonberry 2021: билеты и цены, программа праздника,  расписание мероприятий

 

 

 

 Откуда взялся Halloween | Иммиграция в Канаду

 

 

 

 

Хэллоуин 2021 

Афиша Киева на Хэллоуин 2019 | КиевВласть - Новости Киева и столичного  региона

 

 

Ручной обращается дизайн хэллоуин моделей | Премиум векторы

 

Милонов хочет запретить праздновать Хэллоуин - ИА REGNUM

 

Как празднуют Хэллоуин в Таиланде - Острова Таиланда. Отдых в Тайланде.  Острова в Тайланде.

Хэллоуин в Украине 2019 - где и как отпраздновать День всех святых

 

Шаблон Тыквы на Хэллоуин для вырезания | Kids-Pic.com

docx
Пов’язані теми
Англійська мова, Сценарії
Додано
4 листопада 2021
Переглядів
8205
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку