Сценарій свята на воді у шкільному басейні: «В гостях у мешканців підводного царства»

Про матеріал
Сценарій свята на воді у шкільному басейні: «В гостях у мешканців підводного царства». Мета: Закріпити навички зі спортивного та прикладного плавання. Створити у дітей святковий радісний настрій. Розвивати організованість, почуття дружби, колектевізму. Виховувати бажання займатись плаванням
Перегляд файлу

«В гостях у мешканців підводного царства»

(Сценарій свята на воді у шкільному басейні)

 

 

Солод Діана Вікторівна

Вчитель фізкультури, Тренер з плавання.

м. Кам’янське.  Ліцей №1.               

 

 

Мета:   

Закріпити навички зі спортивного та прикладного плавання. Створити у дітей святковий радісний настрій. Розвивати організованість, почуття дружби, колектевізму. Виховувати бажання займатись плаванням.

 

Обладнання: 

Спортивний інвентар (гімнастичні обручі, м'ячі, плавальні дошки), технічні засоби, нагороди, подарунки.

 

Свято розраховане на учнів 3-4 класів. Кожен клас виставляє команду у кількості 10 чоловік (5 хлопчиків + 5 дівчаток). Суддівство проводиться за бальною системою. У святі беруть участь діти допущені лікарем.

Команди під музику заходять до басейну. Біля входу їх зустрічає ,,варта" - хлопці, одягнені в костюми морських коників. Як тільки команди займають свої місця, з'являється одна з ведучих - морська зірка.

 

МОРСЬКА ЗІРКА:

Доброго дня, діти! Я - морська зірка! Рада вас бачити в нашому підводному царстві! Знаю, привело вас сюди бажання бути швидкими, спритними і зустрітися  з мешканцями морських глибин. Ласкаво просимо!

МОРСЬКИЙ КОНИК:

Наше підводне царство дуже загадкове! Щоб у ньому не заблукати, потрібно дружно попрацювати. Чи ви готов, діти, до таков подорожі?

КОМАНДИ:

Готові!   

З'являється йоржик.

ЙОРЖИК:

Доброго дня, дітки! Я - йоржик! Я багато плаваю, тому я дуже швидка рибка.

А ну і ви мені покажіть які ви ,,швидкі рибки" і чи можете ви змагатися зі мною!

Оголошує першу естафету.

ЕСТАФЕТА З М'ЯЧЕМ.

Гравці кожної команди діляться на дві групи і будуються на протилежних бортах басейну. У першого учасника команди в руках знаходитья м'яч. По сигналу перший учасник пливе, штовхаючи перед собою м'яч і допливши передає його наступному учасникові. Перемагає команда, що  швидше за інших виконала завдання.

МОРСЬКА ЗІРКА:

Молодці, хлопчики та дівчатка! Добре впорались із завданням!

Оголошує результати естафети. З'являється перлина.

ПЕРЛИНА:

Привіт, мої друзі! Як ви добралися? Не заблукали? Адже мої володіння набагато більші ніж суша. Але людство давно притягують таємниці глибин і можливо настане той день, коли воно побудує собі житло під водою. Уявимо собі це на хвилинку.  Оголошує другу естафету.

 

ПІДВОДНИЙ ТУНЕЛЬ

З 3-4 обручів, розташованих вертикально на відстані 1 метру один від одного, утворюється «тунель». По сигналу учасник пірнає в «тунель». Пройшовши останній обруч, він виринає, повертається уплав і передає естафету наступному учаснику. Виграє команда, учасники якої швидше виконають завдання.

МОРСЬКА ЗІРКА:

Молодці діти! Ви мені так сподобались, що я приготувала вам сюрприз!

Ось він... (Озирається, шукає і не знаходить). З'являються рак і щука.

РАК:

Ха-ха! Не бачити вам сюрпризу! Не бачити! Це ми, водяні розбійники, викрали його! Надійно сховали на дні морському!

МОРСЬКА ЗІРКА:

Що ж нам робити? Допоможіть нам, дітки, дістати наш сюрприз  з дна морського! А щоб ви відпочили, нехай наші золоті рибки вам покажуть свій таночок! Дівчатка у костюмах золотих рибок танцюють під музику.

МОРСЬКА ЗІРКА:

Ну, друзі, сил набралися?

ДІТИ:

Так!      

Оголошується наступний конкурс.

ВОДОЛАЗИ

Кожна команда вибирає трьох найбільш відважних учасників. На дно кидають 10 різних предметів. Гравці (кожна команда окремо), намагаються пірнаючи дістати з дна якомога більше предметів за 1 хвилину. Перемагає та команда, яка дістане більше предметів.

 

МОРСЬКА ЗІРКА:

Ось які в нас гарні водолази! (Оголошує підсумки конкурсу). А на закінчення ми з вами влаштуємо перегони катерів!

ПЕРЕГОНИ КАТЕРІВ

По сигналу перші номери кожної команди починають заплив з плавальною дошкою,виконуючи плавальні рухи ногами кролем. Допливши до протилежного борту басейну, вони повертаються назад і передають дошку наступному учаснику. Перемагає команда,останній гравець якої фінішує першим.

МОРСЬКА ЗІРКА:

Ось так швидкохідні катери, просто диво! (Підводе підсумки змагань). А у мене для вас новина, діти! Рак і щука уважно спостерігали за вами! За вашу сміливість, витривалість і прагнення до перемоги вони вирішили повернути наш сюрприз! (Рак і щука виносять велику скарбничку).

МОРСЬКА ЗІРКА:

На згадку про свято, де у нас з'явилося стільки нових друзів, ми вам даруємо ці подарунки - солодощі!

Морська зірка відкриває скарбничку, та пригощає усіх задіяних у святі дітей. Також нагороджує команди грамотами. Лунає музика, усі гості та учасники залишають басейн.

 

 

pdf
Пов’язані теми
Фізична культура, Сценарії
Додано
10 грудня 2023
Переглядів
92
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку