Сценарій свята Першого дзвоника

Про матеріал

Пропоную вам авторську розробку сценарію урочистої лінійки, присвячений святу Першого дзвоника.

У сценарії представлено поєднання з традиційними піснями та танцями на святковій лінійці незвичних та цікавих різноманітних конкурсів та квестів. Наприклад, для знавців інформаційних технологій, пропонується розгадати зашифровані головоломки та QR-коди; бліц-опитування для знавців іноземної мови; також пропонується конкурс мовознавців, яким потрібно віднайти риму й розгадати слова та ін..

Перегляд файлу

            Сценарій свята Першого дзвоника                          

01.09.2018

Звучать фанфари

Ведуча Печко Д.

Доброго святкового ранку, люба гімназійна родино!

Ведучий Каток М.

Швидко промайнуло літо, і Перше вересня  знову зібрало нас усіх разом на подвір’ї     Шосткинської гімназії, щоб відзначити найурочистіше шкільне свято – День Знань.

Фанфари

Ведуча Мабуть, усі помітили, що наш гімназійний колектив ще не в повному складі.

Ведучий Так. На особливу церемонію привітання схвильовано чекають нові учні-гімназисти, запросимо їх зайняти почесні місця на лінійці.

                                             Вихід 5, 11 клаів                                (на фоні)

Ведуча Тож вітай, гімназійна родино, гучними оплесками найменших учасників нашого свята пятикласників, яким допоможуть впевнено крокувати найстарші гімназисти - одинадцятикласники.

                     Під музику заходять п’ятикласники                       

Ведучий  5-А клас взяла під свою опіку досвідчений педагог Безкровна Катерина Олексіївна.

Ведуча Мудрий класний керівник Дацюк Ніна Володимирівна крокує разом зі своїм         5-Б класом.

Ведучий   Які вони, наші нові учні?

Ведуча Звичайно, це для всіх сюрприз, який розкриється через рік.  

Відео  «Сюрприз»

Ведуча Ось тепер увесь різнобарвний колектив Шосткинської гімназії зібрався в повному складі задля навчання та процвітання рідної України.

Ведучий Увага! Урочиста лінійка, присвячена святу Першого дзвоника, оголошується відкритою!                                      Звучить Гімн України

Ведуча Сам Всесвіт нам посміхається сонячним сяйвом та теплими вітрами, бажаючи процвітання на  многії літа. А надихнути  гімназистів на навчання, допомогти збагнути життєві істини, переконати у правильності рішення ми пропонуємо директору Шосткинської гімназії Юлії Михайлівні Мороз.

Фанфари

Виступ директора, гостей, вручення квітів

 Ведучий Упевнені, що всі наші гімназисти добре відпочили влітку й готові з новими силами «гризти граніт науки», вчитися старанно, з великим «апетитом».

Ведуча Цікаво, а чи пам’ятаєте ви те, що вивчали минулого року?

Ведучий Справді, цікаво!


  Ведуча Тож давайте перевіримо. І спочатку до незвичних вересневих іспитів запрошуємо знавців інформаційних технологій, пропонуємо представникам від класів розгадати зашифровані головоломки, точніше QR-коди. Учасники – до старту!

Звучить музика

(2 учні від кожної паралелі виходять вперед й отримують від асистента ведучих завдання, коли розгадане слово, підняти руку вгору – асистент підносить мікрофон – класи називають слово).

Ведуча Молодці, учасники конкурсу усі впоралися й довели, що вас можна називати ЗНАВЦІ ІКТ! Тож отримуйте в нагороду улюблених героїв – Мікі Мауса і П’ятачка.  

(Герої (Мікі Маус і П’ятачок) виходять під музику, грають з учнями,          підходять до ведучих)

Мікі Маус Доброго ранку, мої друзі-учні, здрастуйте, шановні дорослі! Кажуть, ви знавці ІКТ, а ще – ви учні однієї з кращих шкіл області, це правда?                                      П’ятачок О, та ви справжні розумники. А розумники повинні отримувати нагороди!

Ведуча   Звичайно!    

Шановні присутні, увага! Оголошуємо церемонію нагородження Похвальними грамотами найрозумніших учнів Шосткинської гімназії.

Юліє Михайлівно, вам вітати наших гімназійних героїв.                     

Звучить музика

(Завуч зачитує ПІБ учнів, директор вручає, герої підігрують… після нагородження 9-х класів переходять до учнів 11-5 класів)

 

Герої  (до учнів 11 класів) У вашій чудовій Країні Знань потрібно знати декілька мов, це правда? Так це ви -   знавці іноземних мов? Тож як буде ДОБРОГО РАНКУ німецькою, (відповідають учні),  

(П’ятачок - до 5 кл.)  - а як буде англійською мовою? Ха, та це дуже просто.

 

Ведуча А ми можемо виконати й більш складні завдання. Пропонуємо конкурс мовознавців, яким потрібно віднайти риму й розгадати слова. Розумники-мовознавці готові? Починаємо…

(фонова музика,  учні складають з букв потрібне слово)

 Ведучий Тоді завдання для 6-х класів: Школа обєднала нас 

      Ми веселий дружній… КЛАС!

Ведуча   Приготуватись  семикласникам: Радіють всі: і мами, й тата, коли підкорена …ОЛІМПІАДА!

Ведучий   8 клас, увага! Ти відчуваєш до небес польоти, коли завершена вже манівська… РОБОТА!

Ведуча А як 9-й клас?  Слова англійські в памяті, ніби водяний плеск, бо нас цікавить    Міжнародний проект… ФЛЕКС!

Ведучий Увага десятикласникам:Будем знать німецьку мову і отримаєм …ДИПЛОМИ!

Ведуча  Як ви зрозуміли, усі названі слова вказують на щоденну серйозну роботу учнів, що дає змогу отримувати вагомі результати, наприклад, Шпрахдиплом.

(Завуч зачитує ПІБ учнів, директор вручає, герої підігрують…)

Герой   Ну що, п’ятикласники, непрості завдання ви отримали задля навчання в Шосткинській гімназії? А естафету вам приймати від учнів 11-х класів. Ви готові? Не страшно? Тоді вперед – танцювальний батл розкриє нам усі сюрпризи!

Танцювальний батл

                               (фінал з прапорами, перехід до слів 5 класів)                     мікрофони

1 учень 5 кл. Ми впевнені, що п’ятикласники достойно виступили на танцювальному марафоні!

2 учень  Обіцяємо, що в навчанні теж не підведемо!

3 учень  Гімназійна родина буде нами пишатися!

4 учень Скоріше б прозвучав довгоочікуваний Перший дзвоник! Ми чекаємо!

Ведуча Шановна директор Юліє Михайлівно, надаємо вам почесне право дати Перший дзвоник 2018/2019 навчального року! (підносить дзвоник)

Ведучий А наші розумники Овсяник Вікторія, Околодько Даніель та Садова Анастасія      вам допоможуть!

Дзвін дзвоника

Ведуча Ось і прозвучали хвилюючі акорди першого дзвоника і нам залишається тільки висловити слова подяки нашим любим учителям за їхні знання, терпіння й повагу до нас.

Ведучий Дякуємо нашим рідним батькам за турботу, що допомогли підготувати гімназію до навчального року, особливо за наймаштабніші ремонтні роботи в бібліотеці.

Ведуча  Тільки турбота мера міста Шостки Миколи Петровича Ноги, а ще завзятість батьків учнів 6-А класу та класного керівника Чиж Ірини Юріївни допомогли повністю оновити кабінет №5.

Ведучий За щедру креативність говоримо «Спасибі» батькам 6-Б класу та класному керівнику Біляснику Михайлу Дмитровичу, які прикрасили гімназійний «Дворик щастя» колоритним українським колодязем з відерцем та сонечком.

Ведуча   Безмежна вдячність батьківському комітету на чолі з Бурик Іриною Вікторівною та всім небайдужим дорослим, батькам і вчителям, які відгукувалися й виконували ремонтні роботи,  а ще  обслуговуючому персоналу, адже саме вони працювали ціле літо й постійно підтримують чистоту й порядок на території гімназії.

 

 

Ведучий         Тож урочисто проголошуємо

Разом:      Навчальний рік розпочато!

Звучить Гімн України

Ведуча     Даємо старт новому,  плідному навчальному року!

Пісня «Грає сонце»

Ведуча Давайте оплесками проведемо наших п’ятикласників на їх перший гімназійний урок. Почесне право зайти до гімназії надається учням 5-А класу разом з класним керівником Безкровною Катериною Олексіївною та учнями 11-А класу з класним керівником  Храмовою Тетяною Миколаївною.

Ведучий Учителів, батьків, гостей запрошуємо завітати  до Шосткинської гімназії.

 

 

doc
Додав(-ла)
Дроженец Алина
Пов’язані теми
Педагогіка, Сценарії
Додано
15 листопада 2018
Переглядів
561
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку