Сценарій "Танцювальний марафон - 2017"

Про матеріал
Для використання в роботі педагога-організатора під час підготовки танцювального вечора
Перегляд файлу

Сценарій конкурсно-пізнавальної програми

«Танцювальний марафон»

Дата проведення: 23.11.2017

Час проведення: 15.30

Місце проведення: шкільна їдальня

Підготувала: Кіндзер В.М., педагог-організатор

 

Ведучий. Доброго вечора, шановні друзі! Хто з нас не любить танцювати. Напевно, серед вас  не знайдеться байдужих до танців. Жодне свято не обходиться без них.  І хай не всі вміють танцювати, але безумовно одне: краса танцю зрозуміла всім. Танець – хвилюючий і найпрекрасніший вид мистецтва, який розвиває почуття ритму, виробляє правильну поставу, піднімає настрій.

Ведуча. Танець виник в глибоку давнину. Як  пісня, він сильно пов'язаний з побутом. Танці відображають життя народу, його думки та почуття, звичаї та традиції.

Ведучий. Традиції… Це саме вони передають з покоління в покоління те саме найкраще, чого досягли наші предки. Завдяки традиціям не загубився такий вид мистецтва як танець. Танці кожного народу володіють виключною красою та неповторністю.

Ведуча. І наша зустріч, як ви здогадалися, присвячена теж танцям. Сьогодні ви маєте змогу познайомитися з різними танцювальними стилями, вивчити рухи, які характерні для даного стилю.

 

 Ведучий. Що виникло раніше – танок чи музика – не знає ніхто, але добре відомо, що танцює людство з давніх-давен під супровід пісні чи музики.

Фольклорний танець має певні традиційні для даної місцевості рухи, ритми, костюми.

Ведуча. Український народний танець народився разом із піснею, разом з нею він зростав, збагачувався. «Пісня і танець – це рідні брат і сестра»

Ведучий. Говорячи про українські народні танці, слід зазначити, що часто один і той же танець у різних місцевостях може мати різні назви. Наприклад, такий відомий нині український танець як «Гопак» має інші назви «Козачок» або «Тропак».

Ведуча. В Україні й за кордоном українське танцювальне мистецтво репрезентує переважно «Гопак», культ якого склався на початку XX століття. Назва танцю походить від дієслова «гупати» – плигати, скакати.

З презентацією танцю «Гопак» запрошуються учнів 6-Акласу.

Ведучий. А зараз полька — це життєрадісний і пустотливий чеський танець, який виконують по всій Європі. Полька здатна підняти настрій в сумний день, навіть якщо просто подивитися на танцюючих, а якщо ще й станцювати її, то заряд бадьорості, енергії і гарного настрою забезпечені.

Ведуча. На сцену запрошуємо  учнів 8 класу.

Ведучий. Вічно юний танець – вальс. Вальси… (звучить вальс)

Їх співають, танцюють, грають… Вже понад три століття він користується великою популярністю і  не старіє! Щось є в цьому танці таке незвичне,  захоплююче, що підкоряє  людей різних епох і  національностей,  складу життя і  віку.

Ведуча У чому ж секрет вальсу? У XVII столітті вальси творили такі великі композитори як Моцарт, Бетховен, Шуберт.

Польський композитор Шопен написав лише 14 вальсів, а Шуберт - 300!


 Ведучий. У XVIII столітті цей танок висміювали, таврували, забороняли, але не перемогли. Зате в XIX столітті вальс одержав повне визнання і досягнув всесвітньої популярності.

Ведуча. До вашої уваги вальс у виконанні 5-А класу

Ведучий. У 50-х роках XX ст. став популярним рок-н-рол. Він шокував і приваблював людей своїм неприборканим, бунтарським темпераментом.

Ведуча.  Роком народження  рок-н-ролу вважається 1954 рік, коли  на екрані американські глядачі побачили танцюючий дует, це було перше парне виконання рок-н-ролу.

Ведучий.  Пройшло декілька років і на початку 70-х років відбулася подія, яка змінила подальшу його історію, бо тоді народився  сучасний спортивний рок-н-рол.

Ведуча. Цей новий варіант був взятий до уваги німецькою асоціацією викладачів танців, і з того часу рок-н-рол став не просто дискотечним танцем, а красивим і складним видом спорту.

Ведучий. У виконанні  7-Б класу швидкий і запальний   «Рок-н-рол»

 Ведуча.  Кожен рік сучасні танці поповнюються новими зразками. Деякі з них швидко забуваються, а інші залишаються у скарбниці хореографічного мистецтва.

Ведучий. Сучасний танець відрізняється швидким ритмом, різкістю рухів, яскравістю емоцій. Ми хочемо ознайомити вас з деякими стилями сучасних танців.

Ведуча.  Модерн, як напрямок виник у ХХ столітті і в дослівному перекладі модерн означає сучасний танець. Першою виконавицею  танцю модерн була Айседора  Дункан, у яку був закоханий поет Сергій Єсєнін. У танці модерн рухи створюються в залежності від того, що хоче висловити виконавець.

До вашої уваги танок в стилі модерн від учнів 7-А класу.

Ведучий. Термін «диско» означає стиль популярної танцювальної музики другої половини 70 років. Для танцю диско характерні певні па, які повторюються в різний проміжок часу, які можуть бути досить складними для координації,  ритмічного виконання, вимагають певної професійної підготовки. В цьому танці немає жорстких правил та обмежень.

  Ведуча. А тепер давайте разом подивимося на стиль «диско»  від представників      5-Б класу.

Ведуча. Хіп-хоп, на даний час, – це напрям в сучасній культурі, який включає в себе стиль в образотворчому мистецтві; унікальний по своїй пластичності танець; стиль одягу і напрямок у музиці.

 Ведучий. Стиль хіп-хоп все більше застосовується в найрізноманітніших мистецьких заходах і проектах, все більше молоді захоплюються його вивченням.

Хіп-хопом захопився і 6-Б клас, який продемонструє свої здібності у виконанні танцю.

 Ведуча.  Наш захід підійшов до завершення.  Маємо надію, що час проведений разом був для вас корисним і цікавим. Бажаємо вам зберегти вашу енергію і запал до наступних наших заходів.

 Ведучий. Танцюйте, насолоджуйтесь, відпочивайте, адже рух – це життя й енергія!

Разом.  Запрошуємо всіх на дискотеку!

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
28 листопада 2019
Переглядів
503
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку