Сценарій урочистого відкриття тижня англійської мови

Про матеріал

Сценарій урочистого відкриття тижня англійської мови для учнів 5-7 класів. Сценарій містить цікаві відомості про важливість вивчення англійської мови в наш час.

Перегляд файлу

         Сценарій урочистого відкриття тижня іноземних мов.

Вчитель: Любі діти, мабуть  серед нас немає жодної людини , яка б не помітила,  що сьогодні в Україні відбуваються динамічні перетворення у політичному, соціально – економічному та культурному житті. Зростає потреба суспільства в людях, що володіють іноземною мовою як засобом спілкування. Зростає реальна можливість для учнів спілкуватися зі своїми зарубіжними ровесниками через Інтернет, у міжнародних літніх таборах, на фестивалях та олімпіадах. Вихованці нашої школи постійно беруть активну участь в олімпіадах з іноземної мови та всеукраїнських конкурсах. В минулому році, наприклад, багато  учнів прийняли участь в конкурсі «Гринвіч», «Puzzlе», «Мультитест», «Олімпус» . Всі вони були відмічені дипломами та сертифікатами, а найсильніші – цінними подарунками.

Прогрес не стоїть на місці і тому, як ви бачите, реалії сьогодення ставлять      перед вами проблему оволодіння іноземною мовою, як засобом спілкування та взаємодії.  А що ж знають  про іноземні мови наші гімназисти? Давайте дамо їм слово…

   Ведучий 1: В наш час для того, щоб мати гарну роботу, потрібно знати іноземні мови. Найпоширеніші мови в світі – китайська, іспанська, англійська й деякі інші мови. Але кожна добре освічена людина в світі говорить англійською, тому що це – мова спілкування, бізнесу, науки й культури.

Ведучий 2: Англійська мова зараз найважливіша і найпоширеніша мова у світі. Це державна мова в п’яти країнах : Великобританії, Канаді, США, Австралії і Новій Зеландії. Англійська мова – одна з шести офіційних робочих мов Організації Об’єднаних Націй. Це – друга робоча мова в Європейському  Співтоваристві.

      Ведучий 3: У багатьох Азійських та Африканських країнах, як наприклад в Індії або в Єгипті, в колишніх Британських колоніях люди говорять  англійською, крім їхньої рідної мови. Люди також говорять англійською в Європі. Англійською мовою розмовляють практично по всьому світові  кожні  сім чоловік з десяти.

     Ведучий 1: Незалежна Україна  має відносини з багатьма країнами. Усе більше прямих контактів встановлюється з країнами Європи, Сполученими Штатами, Великобританією, Канадою та іншими Англомовними країнами.

      Ведучий 2: Екологічний розвиток приводить до утворення сотень спільних підприємств в багатьох містах і містечках України. Багато іноземних делегацій прибуває до нашої країни. В свою чергу наші бізнесмени, туристи, експерти часто виїжджають за кордон. Англійська – мова міжнародного спілкування, тому  дуже важливо вивчати її.

    Ведучий 3: А ви знаєте, що зараз багато людей вивчають іноземні мови будь-яким можливим, достроковим шляхом?  Групи вивчення іноземної мови організовані на промислових підприємствах, в офісах великих фірм, в освітніх установах, в дослідницьких інститутах.

   Вчитель: Так, знаєте! Але у дорослому віці вивчити її набагато складніше чим в підлітковому…Тому, кожен учень нашої школи має усвідомити важливість її вивчення і докласти всіх зусиль навчаючись в школі, аби забезпечити собі гідне майбутнє, здобути гарну освіту і не змарнувати такого дорогоцінного часу  який вони проводять в стінах нашої гімназії.

  •         А зараз послухайте  вірш, присвячений нашій школі, який продекламує_____, учениця 11 класу

Hymn to school

You can be here or can be there,

You’ll remember everywhere

Your second home is gymnasium – school!

Not gym or not a swimming pool!

It gave and gives you pleasure

And surely knowledge treasure.

But when I’ve got acquainted with school,

I’ve understood that it’s so cool!

I shall love my school forever,

It made me so gentle and clever.

So that everyone at college

Could be jealous of my knowledge.

Now, without a hesitation

I can say my declaration:

You’re the best gymnasium in the world!

Dear school, we love you all!!!

    Вчитель:Чудові слова, а головне – ПРАВДИВІ! Бо наша школа для нас – найкраща! Вона дійсно стала для нас другою домівкою. Та й наші учні  залюбки вивчають англійську мову, адже вона дійсно варта вивчення. Існують відомі вислови : «Скільки мов ти знаєш, стільки разів ти людина», а також «Нова мова – новий світ». Разом із вивченням мови ми заглиблюємось в історію, географію, культуру, традиції, - у світогляд інших країн та народів.

  Ведучий 1: Кожна людина, яка вирушає за кордон , повинна бути здатна знайти свій власний шлях в англомовному суспільстві без перекладачів.

  Ведучий 2: Якщо ви візьмете собі за мету, вивчити мову, якою творили свої шедеври Шекспір і Байрон, Діккенс і Конан Дойль, Драйзер і Хемінгуей, якою співали легендарні «Бітлз», то ви обов’язково знайдете шляхи і способи досягти своєї мети.

  Ведучий 3: Так, дійсно, англійці ніколи не забувають своїх видатних особистостей. От наприклад ще зовсім недавно, 25 січня, весь світ святкував день народження Роберта Бернса, одного з найвідоміших шотландців. На його честь в Великобританії влаштовують тематичні вечори, які отримали назву «Burns Night» . Ця традиція бере початок ще в кінці 18 століття, коли друзі і шанувальники покійного поета зібрались за вечерею в день його народження і декламували його вірші. Сам принц Чарльз  декламував  вірші поета, творчість якого в свій час дуже любили і високо оцінювали як Тарас Шевченко так і Леся Українка та Іван Франко

Вчитель: Все це хочеться підсумувати словами великого поета та письменника  Т. Г.Шевченка « Чужому научайтесь, але й свого не цурайтесь».

 

 

 

doc
Додано
7 липня 2018
Переглядів
1217
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку