Сценарій урочистості з нагоди вручення свідоцтв про загальну середню освіту випускникам 11 класу

Про матеріал
Сценарій урочистості з нагоди вручення свідоцтв про загальну середню освіту випускникам 11 класу 2022-2023 навчального року
Перегляд файлу

  Сценарій урочистості з нагоди вручення свідоцтва

 про отримання повної середньої освіти випускникам 11-А класу

школи І-ІІІ ступенів №284 Дарницького району м. Києва

2022/2023 навчального року

.

Святково прикрашене фойє. Тихо лунає музика. Учні та батьки займають місця.

 Лунають фанфари. Адміністрація та вчителі заходять на місце урочистості  під оплески . Всі займають свої місця.

Ведуча:

 Доброго дня дорогі діти, шановні колеги та батьки.

Ми зібралися сьогодні з особливої нагоди.

Сьогодні попрощаються з рідною школою наші учні, наші випускники, які підуть у доросле, самостійне життя.

Цей рік надзвичайно складний  для вас, для нас, для всієї країни. Іде війна…

Тихо лунає «Мелодія» Скорика

Ведуча. Щохвилини гинуть українці, воїни, наші захисники, цивільне населення, діти.

Серед них наш учень Дмитро Євдоченко (16 років) та його мама Марина Олександрівна, які були розстріляні рашистами на блокпосту при спробі виїхати з окупованої Київщини; наші випускники  Дмитро Чорний, йому було лише 22 роки, загинув в Маріуполі на «Азовсталі»,  син нашої колеги та наш випускник Варакута Олексій /33 роки/, випускник Федина Олег /44 роки/. Батьки наших учнів  Шамшур Андрій Миколайович,  Голубець Євген Олександрович, рідна людина нашої колеги,  Івасів Іван /27 років/. Ми повинні знати та завжди пам’ятати, завдяки кому ми сьогодні маємо можливість проводити урочистість та просто жити і радіти. Вони заплатили за це власним життям. Тож вшануймо, пам'ять всіх кого забрала ця страшна війна.

Розпочинаємо нашу урочистість з хвилини мовчання та виконання Державного Гімну України.

Прошу всіх встати.

Звук метронома лічить хвилину мовчання.

Лунає Державний Гімн України (у виконанні О.Пономарьова)

Всі присутні стоять схиливши голови. Співають гімн.

Ведуча: Прошу сідати.

Слово для привітання надається директору школи Наталії Валеріївні Котяховій.

Слова привітання від директора:

Дорогі наші випускники! Сьогодні я не можу приховати своїх емоцій, коли дивлюся на вас – молодих, талановитих та надзвичайно гарних людей.  Я дуже пишаюсь кожним із вас та всіма досягненнями, які ви здобули протягом навчання у школі.

Тепер перед вами відкриваються безмежні можливості та перспективи. Залишайтеся завжди сильними та наполегливими, готовими до викликів життя. І не забувайте, що ви завжди можете повернутися до нашої школи, яка буде рада бачити вас знову.

Хочу побажати вам успіхів у дорослому житті, любові, щастя, гармонії та найважливіше МИРУ. Перед вами є важливе завдання – піднімати та відбудовувати Україну після нашої перемоги. Зараз вам потрібно робити вибір професії і визначати як саме ви будете корисні нашій державі. Ми, як ваші наставники, віримо в ваш успіх і готові допомогти вам у будь-який час. Залишайтеся завжди вірними своїм ідеалам та мріям, не бійтеся ризикувати та вчіться на своїх помилках. Щиро бажаємо вам успіхів, яскравих вражень і здійснення найзаповітніших бажань!

Хочу побажати вам у житті багато щастя, успіхів і здійснення мрій. Хай життя не буде легким, але завжди буде цікавим і наповненим викликами. І впевнена, що ви зможете пройти крізь усі складнощі, зберігаючи свій неповторний характер і відкритість.

Шкільні роки дали вам якісні знання, розвинули творчі здібності, навчили відстоювати свої переконання і погляди, озброїли безцінним досвідом, який обов’язково стане в нагоді в майбутньому … Все це – ваш капітал, який допоможе у дорослому, самостійному житті. Цінуйте його, примножуйте, дякуйте за нього, максимально використовуйте, але не переоцінюйте … Не вважайте, що на цьому навчання закінчено. Бажаю вам не зупинятися на досягнутому, завжди залишатися вірними шкільної дружби, не зраджувати свої мрії і добиватися найвищого результату, на який здатні!

Діти вручають квіти директору (під музичну заставку)

 

Ведуча.

Слово для зачитання наказу надається  заступнику директора з навчально – виховної роботи Васильчук Юлії Василівні.

Васильчук Ю.В. під звуки фанфар виходить до трибуни та зачитує наказ по школі. Під час зачитання наказу відбувається вручення, а на екрані в цей час  іде відеоряд з дитячими фото випускників та лунає музика.

1.Нагороджуються медалісти (лунають фанфари,випускниці-медалістки виходять, отримують свідоцтва, медалі та фотографуються з керівником).

2.Відбувається вручення свідоцтв випускникам за списком (в цей час тихо створюючи фон лунає музика, на екрані демонструється відеоряд з фотоальбомом випускників «Шкільні роки»).

3.Грамоти за окремі предмети вручаються учням-випускникам.

4. Грамотами за активну участь нагороджується учнівське самоврядування. 

5. Подяки за допомогу школі та виховання дітей вручаються  батькам випускників.

6.Грамотою нагороджується класний керівник 11-А класу Петрачкова Е.С.

Завершується основна частина урочистості помпезною музикою.

Ведуча.

Дорогі друзі, до вас завітали учні початкової школи, чарівний дует: Хіценко Єгор, учень 1-В класу, та Бабенко Анна, учениця 3-Б класу з піснею «Вітаю».

 малеча співає

Ведуча:

Ось і настала ця мить, яка проводить межу між дитинством і дорослим життям. Ви подолали шкільний тернистий шлях по якому вас з першого до одинадцятого класу вели вчителі, ваші порадники, терплячі наставники та надійні захисники. Вони і сьогодні з вами в цей урочистий день.

Запрошуємо їх до слова .

під музику всі вчителі виходять на аванссцену для привітання

Слова привітання від вчителів та класних керівників:

Пеша вчителька Подсєвалова О.М.

№1 Дорогі наші дорослі діти! Ось і пролетіли шкільні роки. Здається тільки вчора ми зустрічали вас на порозі школи. Ви прийшли в перший клас маленькими хлопчиками та дівчатками, такі крихітні, такі безпорадні.

Вчитель англійської мови Матюша О.Б.

№2 Швидко пролетіло 11 довгих років. Начебто часу пройшло не так і багато. Поріг цієї школи все той же, а ось ви стали іншими. Ви вже не ті діти, ви дорослі люди. Ви – наша надія та майбутнє України!

Вчител фізичної культури та спорту Мазур Р.С.

№3 День за днем, крок за кроком ми прагнули вкласти у ваші серця все найкраще. Вчили спілкуватися, дружити, поважати, долати труднощі і радіти перемогам. Сьогодні ви закінчуєте школу, а це ще один важливий крок у вашому житті.

Вчитель історії Дяченко О.В.

№4 І нехай сьогодні кожен, хто покидає рідну школу назавжди, запам’ятає її такою – світлою і затишною. Нехай імена улюблених вчителів назавжди залишаться у вашій пам’яті, а шкільне життя приємними теплими спогадами нагадує про ваше дитинство.

Класний керівник з 5 по 9 клас Терещенко В.Б.

 №5 Попереду на вас чекає багато нових доріг. Нехай же ваш перший крок буде вдалим, бо саме від нього залежить так багато! Ви – наше майбутнє, майбутнє нашої країни. Саме вам відбудовувати її. Робити  могутньою, вільною такою в якій будуть щасливо жити ваші діти.

Класний керівник 11-А класу Петрачкова Е.С.

№6 Поважайте і шануйте своїх батьків. Не забувайте один одного, підтримуйте, допомагайте! Пам’ятайте школу і вчителів. Бажаємо вам удачі, здійснення мрій. Нехай у вашому житті все складається як найкраще!

Всі разом.    Щасливої дороги! Дорогі випускники!

вчителі під ліричну музику машуть руками

оплески, діти вручають квіти вчителям

 

Ведуча:

Все ваше життя поруч з вами  ваші найрідніші – ваші батьки.

Це їм ви завдячуєте своїм життям, своїм сьогоденням. Це їх безмежна і щира любов надає сили і надихає, дає відчуття захищеності та підтримки.

І звичайно вони хочуть сьогодні вас привітати.

До слова привітання від батьків запрошується Козіч Карина Сергіївна

Слова від батьків

Дорогі наші випускники, ми, ваші батьки, дуже горді тим, що ви стали такими зрілими та самодостатніми людьми. Ми пам’ятаємо, якими маленькими ви були коли прийшли в школу і як ви з кожним днем зростали, отримували знання та ставали все більш самостійними. Сьогодні ви випускники, а це ще один важливий крок у вашому житті. Пам’ятайте, що ми завжди будемо підтримувати вас і будемо поруч, коли вам буде потрібно. Ви завжди будете нашими дітьми, а ми завжди вашими батьками. Ми любимо вас і пишаємося вами!

Батьківське серце сповнене почуттям вдячності всім працівникам школи. Які стали для вас другою родиною. Які створили в школі затишну, доброзичливу, турботливу та безпечну атмосферу. Щира вдячність адміністрації школи, вчителям, класним керівникам,технічному персоналу, медичній сестрі, працівникам їдальні. Разом з вами ми сьогодні даємо старт новому поколінню українців.

Хочу побажати вам, діти, успіхів у дорослому житті, любові, щастя, гармонії і найважливіше ПЕРЕМОГИ та МИРУ. оплески

Ведуча: Запрошую до мікрофона наших випускниць, наших медалісток, нашу гордість. Пишаємося вами, дівчатка.

Випускниці виходять до мікрофона

Слова випускників

Фурлєтова Яна

№1Сьогодні ми прощаємося зі школою, яка за всі ці роки встигла стати нам другим домом. Це величезний і дуже важливий крок в нове, неймовірне життя, яке принесе нам різні емоції, досвід і, можливо, виправдає наші очікування.

 

Дубіщева Катерина

№2Ми хочемо подякувати всім вчителям за терпіння, розуміння, підтримку! Ви навчили нас не боятися, не здаватися і вірити в себе. Кожен з вас зміг стати для нас прикладом, що надихнув на певні досягнення. Тепер ми випускники!

Токар Ольга

№3Роблячи перші кроки у доросле життя, хочеться подякувати всім нашим учителям і адміністрації за величезний внесок у кожного з нас! Дякуємо за знання, турботу, підтримку і вічний стимул! Дякуємо за те, що вірили в нас і завжди допомагали! Щиро хочемо виправдати ваші надії і досягти тих висот, до яких ви нас підштовхували всіма силами!

Нехорошева Катерина

№4Дякуємо всьому шкільному персоналу за створений затишок,  проявлену турботу та безпечне середовище. З повагою та вдячністю будемо завжди згадувати людей, що невтомно працювали за для нашого комфортного навчання. Дякуємо вам за все і бажаємо вам всього найкращого, на довгі роки!

№1 Дякуємо нашим найріднішим людям – батькам за підтримку, опіку  та любов.

№2

Величезний шкільний етап пройдено, тож час рухатися далі.

№3

Бажаємо, щоб у кожного з випускників якнайкраще склалося майбутнє

№4

І найголовніше – у вільній та незалежній Україні!

Ведуча.

Запрошуємо наших випускників на прощальний танок.

 Діти виходять в центр. Звучить музика. 6 пар випускників танцюють «Прощальний танок». (аплодисменти)

Ведуча.

На завершення нашої урочистості  учениця 6-Г класу  Ненаженко Анна виконає для вас пісню «Школа» .

Випускники стають по обидві сторони від солістки. Аня співає, випускники підспівують та рухаються зі сторони в сторону. На останньому приспіві до них приєднуються вчителі та адміністрація. Всі співають.

По завершенню пісні.

Ведуча:

Ось і  завершилася наша урочистість. І хочеться побажати нашим дітям ЩАСЛИВОЇ ДОРОГИ! А всім нам МИРУ ТА ПЕРЕМОГИ!

Директор завершує урочистість словами :

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

Звучить патріотична пісня «Ми з України».

Всі вчителі та випускники беруться за руки та  стають у півколо наспівуючи пісню.

Ведуча. Запрошуємо всіх випускників та вчителів для спільного фото на згадку.

Діти та вчителі шикуються біля фотозони на фотографування. Батьки фотографують. Після загального фото, продовжується фотосесія родин з випускниками та вчителями.

docx
Додано
26 червня 2023
Переглядів
357
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку