Сценарій " Видатна людина нашого краю"

Про матеріал
Виховний захід-екскурс «Видатна людина нашого краю:знайомтесь - Галина Тимофіївна Собко!»
Перегляд файлу

Виховний захід-екскурс  «Видатна людина нашого краю:знайомтесь - Галина Тимофіївна Собко!»

09.02.2023 р. педагог-організатор Брацішевська Т.Д.

Дитячий ансамбль виконує пісню

«Прокидайся , Україно»

Ведуча:

Мій край чудовий - Україна!

Тут народились ти і я.

Тут над ставком верба й калина,

Чарівна пісня солов'я.

 

Ведуча:

Які теплі та ніжні слова написані про нашу Україну! 

Скільки  ніжних слів придумали люди, щоб висловити свою гарячу любов до краю, де ми народились і живемо.  В глибину століть сягає історія нашого народу. Пізнати цю історію нам допомагають книги і самобутня творчість видатних людей  ,  культурних діячів , патріотів , людей – яким, небайдужа доля своєї країни  та подій , які відбуваються в нашій Україні.

Я  запрошую  до екскурсу  всіх присутніх в цьому залі. А знайомитись  ми будемо про видатну людину нашого краю: берегиню, жінку з неймовірною силою та завзяттям, патріота своєї країни, села , мисткиню та письменницю. Після повномасштабного вторгнення росії в Україну  вона  віднайшла ще великі сили , щоб стати невтомним волонтером. Вона є  також головою  родин учасників АТО .  Скільки в одній людині найкращих рис: порядність, інтелігентність, доброта, щирість, повага, людськість, толерантність. Ми  вітаємо  всіх  на виховному заході «Видатні люди нашого краю» . Знайомтесь: Галина Тимофіївна Собко !  Отож, перша  сторінка  нашого  екскурсу.  Увага на екран…….

 

1.Відеопрезентація  про Галину Тимофіївну----

 

 2. Сторінка друга : «Музей народних промислів та ремесел»         Фотопрезентація №1

Розташований в центрі села Гальжбіївка , зачаровує та вабить дітей і  дорослих. Сюди приїздять зі всіх куточків України , щоб зануритись в старовину історії ,відвідати майстер-класи по завиванню української хустки , виготовити власними руками ляльку –мотанку , великодні писанки, витинанки , Галина Тимофіївна все встигає і провести екскурсію , зібрати всіх членкинь клубу та ще й знаходить час ,щоб вислухати людину ,якій  потрібна психологічна підтримка та допомога. Родзинкою музею є  старовинний патефон , який поверає нас у далеку історію своїм хриплуватим  виконанням. ( Відео про патефон)

 

Ангеліна Константинова

Музеї формують нашу колективну пам’ять, а з нею й ідентичність. З ідеологічних центрів, які диктували, що пам’ятати, а що забувати, у третьому тисячолітті музеї перетворюється на відкриті інституції, місця розмірковування і спілкування, дають змогу критично глянути на минуле і сьогодення, щоб взяти відповідальність за майбутнє.

Марія Лаврук

Галино Тимофіївно! Бажаємо Вам  натхнення і сили, радості в творінні, відкриттів у пошуках, вдячних відвідувачів і гідних послідовників! Спільними зусиллями, і в сьогоднішній непростий час,  ми зможемо зберегти наше національне  надбання!

3.Галина Тимофіївна –письменниця.

 

«Погляд у сивину сторіч та сьогодення» , «Оксанівка – довга дорога  додому», « Долі людські» –книги , які вийшли у видання до війни та остання під час війни. Всі книги написані про видатних людей сіл Гальжбіївки, Білої, Ульянівки та Оксанівки. Презентація книг відбувалась в кожному із сіл, кому належали присвячені  рядки у книзі, ці люди  залишили про свою діяльність гарні спогади , великий внесок у розвиток села та вдячність  односельчан. Кожну  визнану   людину Галина Тимофіївна  описала гарним словом   та шаною  за гарну працю та надбання .

Назар Єлева

Галино Тимофіївно!! Нехай кожен день дарує чудові емоції та добрі вісті, гарний настрій і неймовірне натхнення, щоб вдавалося завжди бути на вершині письменницького успіху і слави. Бажаю здоров'я, цікавих творчих задумів, чудових рядків, незгасимого вогню таланту і щастя.

Пісня « Думи» виконує  Полторак Крістіна

4.Галина Тимофіївна-волонтер

Волонтерська діяльність , що може бути важливіше зараз  для кожного українця під час війни , щоб допомогти нашій армії. . Галина Тимофіївна з перших днів війни організувала волонтерську діяльність односельців , стала співпрацювати з волонтерами інших населених пунктів , аби об’єднавшись допомагати нашим захисникам. Музей став пунком збору  необхідних речей для підтримки військовим . Односельчани зносять в музей   продукти харчування , теплі речі ,все , що може  підтримати ЗСУ та людей , які вимушені знайти захист у нашій місцевості. Рекордна кількість маскувальних сіток , а їх нараховано вже 182 - і це ще не кінець , адже Галина Тимофіївна стала куратором по  організації  плетінню сіток  на  замовлення, які  надходять від наших бійців та волонтерів   , тож  робота  кипить..

 

 

Катя Федишина

 Людині з  рідкісною добротою душі дякуємо!  У час неймовірних випробувань війною  Ви  вкладаєте  своє життя для майбутнього України. Віри, сил Вам  і терпіння , щоби за своє чисте серце Ви  отримали  багато подарунків долі у вигляді здоров’я, щастя та довголіття!

Пісня «Маємо жити..» вик. Аріна Уманець

5.  Наступна сторінка нашого екскурсу :» Творча співпраця з Галиною Тимофіївною».

В народі кажуть «Дружба то братство-найбільше багатство» Для всієї шкільної родини Галина Тимофіївна  щирий друг , наставниця та колега. Багато своїх років віддала трудовій педагогічній діяльності , тож і зараз співпрацюємо разом з Галиною Тимофіївною , запрошуємо долучитися  до  участі у виховних заходах нашого закладу , в нашій актовій залі Галина Тимофіївна презентувала книгу  «Погляд у глибину сторіч і сьогодення» , захоплюючими  були заходи про Байконур «День Космонавтики, з цікавими матеріалами ,  ілюстраціями , фотографіями , адже довгий час жила на Байконурі разом зі своїм чоловіком-військовим  Анатолієм  Несторовичом . В школі відбулись яскраві та незабутні заходи День спідниці , день української хустки та майстер-клас завивання хустки , показові  уроки за участі Галини Тимофіївни.

 

        

    Олексій  Ясінецький

Що це значить — не дружити,
Жити так — одинаком?
Не дружити — це ходити
Не дверима, а вікном.
Це без друга, без подружки
На перерві у кутку
Розправлятись самотужки
З апельсином нашвидку.
Це дивитись, наче в книжку,
Набік з видом кам’яним,
А насправді тишком-нишком
Роздавати штурхани.
В школі вчитись й не дружити —
Це, повірте, все одно,
Що, заплющившись, сидіти
І дивитися кіно.

Ведуча

Коли приходить в наш заклад Галина Тимофіївна , то є велике свято ,або ж гарна подія. Сьогодні , скориставшись гарною нагодою, Галина Тимофіївна провела майстер-клас по завиванню української хустки , як то  ж  ошатно хустка прикрашає жінку , возвеличує її , додає неперевершеного жіночого образу. Шановні присутні ,до вашої уваги інсценізація  показу жіночого вбрання та української хустки. Етностиліст - Галина Тимофіївна . Зустрічайте!

Дефіле під пісню «Незламна»

Ведуча

А ми продовжуємо далі  наш пізнавальний екскурс.

6.Галина Тимофіївна –мати-берегиня.

Ведучий. З надією і сподіваннями мати завжди  вчить  жити по-божому, дарує  своїй дитині в дорогу вишиті рушник та сорочку-вишиванку, як обереги, як свою материнську любов, що збереже і захистить своїх дітей у далеких дорогах життя. Галина Тимофіївна прекрасна мати та бабуся . Виховала  доньку і сина , привила їм найкращі людські цінності: доброзичливість , повагу до людей , доброчинність , мужність,любов до рідного краю. Син Сергій ще з 2014 року захищає свою країну.  Галина Тимофіївна підтримує свого сина молитвою  та вірою в нашу перемогу , донька Тетяна стала в своєму селі волонтером , допомагає наблизити разом з односельчанами  Перемогу над супостатом.

 Саша Коровай

Возвеличуючи жінку – берегиню родинного затишку – люблячу і ніжну, вірну та безкорисливу, щиро дякуємо Вам за ваше благородство душі, силу духу, плідну працю на рідній землі, невтомні руки та чуйне серце. Нехай у ваших оселях завжди панують мир і злагода, добро і достаток, надія і щира любов! Міцного вам здоров’я, щастя, добробуту, щедрої долі, чудового  настрою та Божої благодаті на довгі роки!

 

Вірш «Який сьогодні вечір » читає  Полторак Роман

 

Пісня «Люблю цей світ»  у виконанні  дитячого ансамблю

 

7.Фінальна частина екскурсу

Чи є десь на землі такий край, де тихі травневі ночі пливуть на крилах  солов’їних пісень, де вранці джерельною водою вмивається латаття, де у вільному степу п’янієш від пахощів трав, де все грає силою, наче чарами .Україна! Це вона несе на крилах любові душу народу через віки і не меркне у вічності, бо тримає її на землі наша любов і ось такі талановиті  люди нашого краю!Мені найбільше в житті пощастило зустріти на своєму шляху однодумців , людей  , які загоряються однією ідеєю , підтримують творчі проєкти та проникаються в суть глибини відчуваючи те , що відчуваю я. Многая літа Вам , наша дорога Галина Тимофіївна , літ творчості , наснаги і людського щастя .

 

 

Запрошуємо до вітального слова талановиту людину нашого краю Галину Тимофіївну Собко!

 

 

docx
Додано
2 березня 2023
Переглядів
100
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку