Різдвяний фестиваль «З колядою в серці»

Про матеріал
Різдвяний фестиваль «З колядою в серці» із благодійним ярмарком. Різдво – це найкраще свято для будь-якого українця. І жоден ворог не здатен відібрати у нашого народу жагу до життя і потребу в різдвяній молитві за мир і Україну. У різдвяні свята діти та дорослі ходять в гості і колядують. Пропонуємо вам, переглянути добірку найкращих віншувань (привітань) з Різдвом Христовим.
Перегляд файлу

 

                            Різдвяний фестиваль  «З колядою в серці»

Ведучий 1. Христос Народився!. Дорогі друзі!

 Ведучий 2. Ми щиро дякуємо всім, хто прийшов сьогодні на наш різдвяний фестиваль  «З колядою в серці»

Ведучий 1. Сьогодні у нас у всіх тривожний і піднесений настрій, адже ми зібралися, щоб разом поколядувати

Ведучий 2. Давайте вірити,, що творити дива у цьому світі зовсім не складно. Потрібно лише почати з себе: подолати власну байдужість і відкрити своє серце для добра.

Ведучий 1. З настанням зими, напередодні Нового року по всій Україні дзвеніли колядки та щедрівки. А в ніч перед Різдвом, діти і молодь, вбравшись у вивернуті навиворіт кожухи, натягнувши маски, ходили з будинку в будинок,зупинялися під вікнами і славили господарів, бажали їм у піснях і віршах добра і благополуччя. Пісні ці називалися колядками.

Ведучий 2. Чи чули , ви, любі ГОСТІ, про маленьких колядників?

Вед 1.Коли наставали Різдвяні свята, маленькі колядники, вирушали у далеку дорогу. Срібна зірка світила їм, щоб вони не заблукали, бо несли вони людям радісну вість. Колядники підходили до господи та колядували, а щасливі люди пригощали їх ласощами.

Ведучий 2. Запрошуємо вихованців Закладу дошкільної освіти села Любині

 

Виступ садочка.

 

Ведучий1. Дякуємо вихованцям! За старою доброю традицією пригощаємо вас солодощами.

 

Ведучий 2. Колись, дуже давно, понад 2000 років тому, жила собі молода дівчина на ім’я Марія. Вона була дуже доброю і завжди молилася до Бога. Одного разу перед нею з’явився ангел і сказав: «Радій, Маріє, Господь з тобою! Ти благословенна між жінками. Скоро ти народиш сина, і  назвеш  його Ісусом.»

І тоді, зимовим днем,

Коли звізда ясна

З неба засвітила

Тоді Пречистая-Діва

Сина народила».

В Вифлеємі народився

Мов зоря з небес спустився

В кожне серце знов і знов

Мир несе він і любов

Ніч Різдвяна світла й чиста

Небо в зорянім намисті

Щастя й радості багато

Нам несе Різдвяне свято

І щоразу воно нове

Свято свят Різдво Христове

Засяяла зірка ясна

Промениста і прекрасна

Вхід в печеру освітила

В ній Пречиста народила

Ось воно, Дитятко Боже,

Дуже миле і пригоже

В небі ангели співають

Бога сина прославляють

 Пісня «Різдвяна ніч»

 

Вед 1: З того дня, як народився Ісусик, кожного року люди святкували День народження Ісусика, яке називається Різдво Христове.

           Хочемо розповісти вам

           Притчу про Різдво

            Слухайте уважно

Сценка

 

                                       Сценка «Прийми Ісуса»

 

      Звучить музика фортепіано,на фоні музики говорить Одарка

Одарка: ( Входить до хати)

От і добре, що заметіль вщухла на дворі, адже сьогодні велике і дуже радісне свято - Святий вечір, (знімає кожушок) Незабаром і перша зірочка визирне - тоді й до Святої вечері всі сядуть. А отець парох на проповіді казали у церкві, що сьогодні в часі Святвечора до кожного завітає найбільш жаданий гість - Ісус Христос. Так що треба швиденько накривати на стіл, адже у мене все готове: і кутя з маком, медом і горішками, і пампушки, і варенички, і голубці, і узвар. Всі дванадцять страв як і годиться. В першу чергу треба накрити стіл гарним обрусом. (накриває). Тепер поставлю всі зготовані страви (ставить). От і добре, все ніби готове. Хоч би скоріше прийшов довгожданий гість. Ой! Треба причепуритись трішки, коралі начепити чи що? Ой, хтось ніби іде, чую сніг скрипить під ногами. Ой, та це напевно Ісус вже прийшов. (Входить солдат) Солдат: Добрий вечір вам у вашій хаті. Пустіть, будь-ласка, переночувати до Вашої хати. Я добираюся додому, уже добре стомився, а додому ще дуже далеко. Хотів би відпочити з дороги. Можливо, знайдеться у Вас для мене куточок. Я трішки відпочину і піду далі.

Одарка: (в сторону) А як же мій гість? Що подума Ісус, коли прийде? (голосно до солдата) Не можу, голубе, не можу. У мене і хата маленька, і вечеря бідненька. Іди до сусідів - вони багатше живуть. '

Солдат: Ну що ж, пробачте. Бувайте здорові.

Одарка: (сіла) Іди з Богом. Чому Він так довго не йде? Вже і зірочка зійшла на небі, а його все нема...

Ой! Хтось стука. Це напевне Він. (Входить жебрак з торбою)

Жебрак: Зглянься, сердешна жінко, пусти в хату погрітися. Надворі холодно, я вже геть промерз. У людей вечеря свята, кутя, а я бідний, сам-самісінький. Отак ходжу від села до села й прошу кусень хліба, щоб з голоду не вмерти. А сьогодні хотів би повечеряти як усі люди, адже це Святвечір.

Одарка: (до людей) Чи не напасть сьогодні? Чекаю такого гостя, такого гостя! А тут ще той жебрак, от горе мені, (до дідуся) Та що в мене є, в бідної самотньої жінки? А в хаті самій повернутись нема де. Іди собі дідусю до сусідів - там просторіше. І погрієшся, і повечеряєш.

Жебрак: шкода, дуже шкода. Ну що ж, піду дальше.

Одарка: (коло столу) Вареники уже вистигають, пампушки холонуть, і борщ з вушками вже не так смачно пахне... А гостя бажаного і дорогого все нема. Де ж він забарився? Я його так чекаю, так чекаю! (Стукіт у двері)

Од арка: Оце неодмінно Він! (Входять діти)

Діти: Ми так замерзли, тітонько, так замерзли. Пальчики на руках аж посиніли, а ніг майже не чуємо. А їсти так хочеться, тітонько!

Одарка: Ось нате вам по пиріжку та йдіть собі, дітки, йдіть, бо до мене гість має прийти. Мені зараз не до вас, йдіть собі. (Випроваджує їх. Сідає.) І чому його так довго нема? Де він забарився?

Ангел: Одарко, Одарко! Ти чом Ісуса до себе не пустила?

Одарка: Та як же так! Весь вечір його виглядаю, не приходив...

Ангел: Приходив, Одарко, приходив. Аж три рази приходив до тебе, а ти не пустила.

Одарка: Три рази, як три рази?

Ангел: Перший раз приходив в образі воїна, втомленого і голодного. Ти йому місця на лаві пожалкувала. Вдруге - в образі старця нещасного приходив, а ти йому у Святвечір навіть хліба шматок не дала, а третій раз - Ісус приходив в образі діток голодних, безпорадних та замерзлих. І не знайшлося в тебе до них ні любові, ні щирої помочі... Одарко, Одарко! Пригадай собі науку Христа, Щиро покайся.

Одарка: О Боже мій милий! Що я наробила? Чому така жорстока? Аж тепер я пригадала слова Ісуса зі Святого Письма: «По правді каже вам: що тільки одному з найменших зробили, це ви мені зробили».

 

Звучить коляда «А ми люди подорожні»

 

Ведучий 2.  Дякуємо, за притчу  і колядку

Ведучий 1. Хочемо вам нагадати, що всі вилучені гроші ідуть на благодійність. Тому не соромтеся пригощайтеся чаєм, пампушками, Яворівським пирогом та іншими смаколиками.

Ведучий 2.Юля, знаєш я зрозуміна що подорожних завжди потрібно приймати, добро завжди повертається добром. Тому запрошуємо наших наступних гостей.

 

Заходить вертеп (із своїм сценарієм)

 

 

Зірки посипались додолу,

Цілують Ангели сніги.

І заквітчавши душу кволу,

І затопивши береги,

Благословенна Небесами

Велика радість, мов ріка,

Тече Господніми світами –

В свічках,в молитвах і зірках…

Сніги…Дороги…Мрії сині…

Святиться  звіздами  Різдво…

 

Пісня «на дворі Рідзво»

 

 

Хор.

 Ой радуйся, Україно,

Небо засвітилось.

То дитятко, наш Спаситель

В яслах народилось.

То Пречиста Діва - Мати

В пелени повила.

Люляй, люляй мій синочку.

З Богом говорила.

Засвітила в небі зірка,

Дала усім знати, Помагайте, люди добрі,

Бога віншувати.

 

Ми без золота і срібла

Зайшли всі до хати,

Щоби Бога прославляти

Тай колядувати.

Просим Бога най рятує

Вас і всю родину.

Хай рятує землю рідну, нашу Україну.

Тож віншуєм Божим словом

У ці свята нині,

Щоби Бог дав усім волю,

Й нашій Україні.

 Колядка Юля і Іра

 

Ведучий 1 . Ми закликаємо вас сьогодні згадати у ваших піснях усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. У жалобі схилимо голови. Вони згасли як зорі.

Ведучий 1: Нехай кожен з нас торкнеться пам’яттю цього священного вогню-частинки вічного. А світло цієї свічки хай буде даниною тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. Вони повинні жити в нашій пам’яті!

Ведучий 2: Героям Майдану, героям АТО , які померли за світле майбутнє України, мирним жителям, які полягли в неоголошеній війні на Сході України присвячується хвилина мовчання. 

Хвилина мовчання (метроном)

Хор Гімн «Боже великий єдиний»

 

Ведучий 2: Чи може щось рівнятися з цим святом? Бог на землі, а людина на небі, ангели служать людям, люди спілкуються з ангелами та іншими небесними Силами. Демони тікають, смерть побита, рай відкритий, клятва знята, гріх зник, провини прогнані, істина зійшла на землю. Природа, від якої херувими берегли рай, сьогодні злучилася з Бого

1 Колядник:

Дай же вам,

Боже, широкі ниви,
 А на тих нивах рясні ячмені,
 В перо пернисті, в зерно зернисті,
 Віншуємо вам щастям, здоров’ям,

Щасливі літа, многії літа!

 

2  Колядник:

Вам вклоняємсь, вас шануєм,
 Вас шануєм, вас віншуєм
 Щастям-здоров’ям,
 Ще й віком довгим,
 Від нині за рік
 Та від року повік!

 

3   Колядник:

Благослови, Боже,
            Ще й цей Новий рік,

Щоби був щасливий

Кожний чоловік.

 

4 Колядник:

Дай, Боже, що ми сказали,
        Аби і так стало і вам, і нам,
        І цьому щасливому двору,
        І всьому миру Господньому!
        Хай вам святиться, веселиться
        Святая йорданська водиця.
        Як нині і в рік, і від року в рік,
        І на цілий вік!
       Христос ся рождає!

 

 

Ведучий 1: Сьогодні ви почули прекрасні слова і чудесні колядки. Якщо ви слухали з відкритим і чекаючим серцем, то я впевнена, що ви зрозуміли ті істини, які не тільки вчать, а й перевертають все життя.

Ведучий 2 . У відомого естрадного співака Віктора Цоя є хороші слова: “Кохання варте того, щоб чекати,  життя варте, щоб жити”. І я хочу, щоб ваше життя було великим, прекрасним, радісним.
            Ведучий 1 . Живіть! Живіть довго і щасливо!
І нехай у вашому житті завжди поряд буде кохання і любов до матері і батька, до землі любов одне до одного.

Ведучий 2. Чекайте світлого кохання. І воно обов’язково прийде до ваших домівок, сердець. Надійтеся й вірте в це всією душею.
            Ведучий 1. З Рідзвом Христовим! З Хрещеною Водицею! З днем святого Валентина Вас!!!

 

Пісня «Ми бажаєм Вам добра»

 

Ведучий 2. Щиро бажаю Вам, щоб рік прийдешній став роком міцного здоров’я, роком радості й добра, людського щастя, приніс кожній родині добробут та достаток. Хай у ваших домівках панують любов, мир, затишок та взаєморозуміння. Нехай рік новий стане Роком нового, світлого майбутнього!

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додав(-ла)
Лега Ганна
Додано
3 березня 2023
Переглядів
329
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку