Сценарій виховного заходу «Свято краси – сучасної дівочої коси»

Про матеріал
Мета: ознайомити учнів із символікою дівочої коси як ознакою дівочої краси, честі, духовного здоров’я; розширювати світогляд дівчат щодо створення сучасних стильних зачісок на основі коси; прищеплювати почуття прекрасного, пошану до народних звичаїв та традицій, що є невід’ємною частиною буття сучасного покоління; виховувати турботу про власне здоров’я, свою майбутню долю, почуття національної гідності.
Перегляд файлу

Виховний захід «Свято краси – сучасної дівочої коси»

Мета:  ознайомити учнів із символікою дівочої коси як ознакою дівочої краси, честі, духовного здоров’я;

розширювати світогляд дівчат щодо створення сучасних стильних зачісок на основі коси; прищеплювати почуття прекрасного, пошану до народних звичаїв та традицій, що є невід’ємною частиною буття сучасного покоління;

розвивати естетичні смаки, акторські, декламаторські здібності, навички вільного спілкування;

виховувати турботу про власне здоров’я, свою майбутню долю, почуття національної гідності.

Обладнання: мультимедійна презентація «Сучасна коса – дівоча краса», відеоролики «Афрокіски», відеомайстерклас з плетіння коси, рушники, крилаті вислови про коси.

Хід заходу:

Ведучі вбрані в українському стилі (вишита сорочка, спідниця, заплетена коса зі стрічкою).

Звучить ніжна українська мелодія

СЛАЙД  1

Ведуча 1:

Щиро вітаємо всіх, хто прийшов до нас на свято найяскравішої ознаки дівочої краси – гордості і окраси дівчини – її косам.

СЛАЙД  2

Ведуча 2:

Сьогодні ми поговоримо про дівочі коси, які здавна вважалися символом зовнішньої і внутрішньої краси, дівочої честі, показником охайності, працьовитості, турботи про власне здоров’я, а також надприродного зв’язку із Всесвітом.

Ведуча 1:

Волосся дане нам не просто для краси. На думку вчених, волосся не тільки накопичує енергію, а й зберігає інформацію.

Ведуча 2:

Волосся – джерело нашої космічної сили, тому будь-яка дія на волосся може не лише змінити наш зовнішній вигляд, але і все наше життя.

СЛАЙД  3

Ведуча 1:

Довге, пишне, блискуче волосся в усі часи вважалося окрасою жінки, невід’ємною частиною жіночої вроди, а старанно заплетена коса – своєрідною візиткою охайності. Як дівчина стежить за своїм волоссям, такою, вважалося, в майбутньому буде господиня – чепурною, працьовитою або ж неохайною чи лінькуватою.

СЛАЙД  4 – 5

Ведуча 2:

Тому матері з особливою наполегливістю намагалися з раннього віку привчити дитину до охайності, щоб знала традиційні закони моралі. В народі говорили: «Яка коса – така й краса», «Подивися на косу, а подумай про господиню».

СЛАЙД 6

Ведуча 1:

Змінилося життя, і зараз нечасто можна зустріти дівчину з традиційною українською довгою косою. Зникла і первісна суть цього символу – скромність  і невинність дівчини.

СЛАЙД 7

Ведуча 2:

Час минає. Мода на косу то зявляється, то зникає. Та чи можна зараз назвати косу старомодною?

СЛАЙД 8 – 17

Ведуча 1:

Такого різноманіття раніше годі було собі уявити! Люблячі мами плетуть красиві коси для своїх дівчаток: традиційні, але по-сучасному вишукані, легкі й елегантні зачіски з елементами плетіння.

СЛАЙД 18 – 24

Ведуча 2:

Сучасні витончені укладання допоможуть старшим дівчаткам створити неповторний, унікальний власний образ.

СЛАЙД 25 – 30

Ведуча 1:

Будь-яка дівчина хоче виглядати чудово на випускному. Бездоганним має бути все: нігті, зовнішній вигляд, обличчя і, звичайно ж, волосся. Не дарма волосся вважаються одним з головних жіночих достоїнств. Красиво заплетене волосся в зачіску на випускний – застава шикарного гармонійного образу, до якого прагне кожна дівчина. 

СЛАЙД 31 – 35

Ведуча 2:

Про весільні коси розмова взагалі окрема. Весільний образ завжди яскравий і емоційний і всілякі коси та кіски, особливо з вплетеними в них живими квітами прекрасно доповнять святковий стиль красуні нареченої.

СЛАЙД 36 – 41

Ведуча 1:

Як бачимо, з віком модне плетіння кіс не стає менш цікавим заняттям і прекрасно доповнює і вносить різноманітність до звичного жіночого образу. Тим паче, що на сьогодні відома величезна кількість способів створити яскраву і неповторну зачіску з використанням кіс.

Ведуча 2:

Сучасна мода йде назустріч нашим бажанням, пропонуючи все нові та нові стрижки та зачіски. Давайте познайомимось з різновидами і способами плетіння кіс. Зараз вже традиційними стали коси «колосок» та «напівколосок».

СЛАЙД 42

Ведуча 1:

Така зачіска дуже зручна тим, що волосся, зібрані в колосок, не розпадаються, чуб не лізе в очі – ідеальний варіант для поїздки на природу або ж для походу в школу. Щоб надати зачісці оригінальності і неповторності, можна заплети колосок знизу вгору.

СЛАЙД 43

Ведуча 2:

Така зачіска від колоска звичайного відрізняється тим, що в косу вплітаються лише пасма по напрямку росту волосся, а волосся з протилежного боку зачіски залишаються недоторканими. Напівколосок є відмінним варіантом щоденної укладки.

СЛАЙД 44

Ведуча 1:

Цікавим і досить розповсюдженим варіантом укладки є коса Бохо. Вирушаєте на романтичне побачення або ж просто бажаєте додати своєму образу шику і недбалої елегантності, тоді саме богемна косичка допоможе вам домогтися бажаного ефекту. Як правило, така зачіска робиться збоку голови, і в процесі створення Бохо вплітаються прядки не тільки з чола, але і волоски з основної частини.

СЛАЙД 45

Ведуча 2:

Останнім часом не рідко використовується елегантна зачіска у грецькому стилі. Існує кілька різновидів даної коси, але незмінним залишається лише те, що вона плететься вона тільки по краю волосся.

СЛАЙД 46 – 47

Ведуча 1:

Серед величезної різноманітності стилів і способів плетіння кіс, одними з найяскравіших і виразніших є французькі коси.

На основі даної техніки плетіння можна створювати безліч різних зачісок. Всі прості французькі коси відрізняються від інших тим, що в процесі їх плетіння спочатку використовуються не все волосся, а тільки деякі пучки невеликого розміру, а до них вже поступово вплітаються інші. У французької коси є безліч варіантів плетіння, що дає можливість зробити з неї як звичайну повсякденне зачіску, так і вечірню або навіть весільну укладання.

СЛАЙД 48

Ведуча 2:

До переваг даної різновиду укладання відноситься і те, що з французьким плетінням під силу впоратися кожному. Якщо багато видів кісок вимагають тугого плетіння, то для французької їх різновиди додатково доведеться надавати ефект недбалості. Робиться це досить просто: не заплітайте прядки занадто туго, і через кожні 2-3 проходу спеціально розтягуйте їх в сторону. Ви можете розтягувати всю пасмо рівномірно, а можете зупинитися лише на деяких її частинах, тоді ефект буде різним, що додасть образу незвичайності, а зачіска стане схожа на ажурне мереживо.

СЛАЙД 49

Ведуча 1:

Ця різновид коси плететься за принципом французької, її часто дівчатам заплітають у шкільні роки, оскільки в цю зачіску туго вплітаються всі волоски, щоб не заважати дівчатам під час навчання.

СЛАЙД 50

Ведуча 2:

Джгути – це відмінний альтернативний варіант звичайним косам. Незаперечною перевагою джгутів є те, що їх дуже просто заплести самій собі, навіть новачки без проблем зможуть з цим впоратися. Джгути додають зачісці рельєфності і неповторності. 

СЛАЙД 51 – 52

Ведуча 1:

Такий варіант просто ідеальний для вечірнього виходу в світ. Секрет створення ефекту струмуючих волосся полягає в тому, що нижні пасма постійно випускаються, а не фіксуються в косі.

СЛАЙД 53 – 54

Ведуча 2:

Ще одним різновидом простих у виконанні кісок є зачіска "риб'ячий хвіст". Плести щучий хвіст, як ще по-іншому називається така зачіска, можна з використанням гладкого або ж недбалого завивання, в залежності від того, який результат ви хочете отримати в кінцевому результаті. Кілька тренувань у дзеркала – і у вас вийде цілком зробити риб'ячий хвіст самій собі.

СЛАЙД 55

Ведуча 1:

Звичайною трьохпрядною косою нікого сьогодні не здивуєш, адже з такою технікою може впоратися навіть дитина, а от коса з чотирьох пасм вважається більш складною у плані виконання, а також більш ефектною.

СЛАЙД 56 – 61

Ведуча 2:

Якими вражаюче цікавими є також коси-гусениці, коси-морський вузол, коси-петлі та інші.

СЛАЙД 62 – 65

Ведуча 1:

Сучасну молодь також цікавлять екстравагантні  афрокіски.

СЛАЙД 66– 71

Ведуча 2:

Навіть на коротке волосся можна зробити самій собі зачіску високої складності.

СЛАЙД 72

Ведуча 1:

Навчитися плести такі коси звичайно можна, було б тільки бажання. А допоможуть у цьому ваші мами, подруги, які мають такі вміння, а також майстер-класи майстрів-перукарів, які легко можна знайти в Інтернеті.

(Перегляд відео майстер-класів)

СЛАЙД 73 – 74

Ведуча 2:

Справжнього майстра відрізняє бездоганний художній смак, образне мислення, творчій підхід до своєї справи, вміння знайти переваги будь-якої зовнішності і переконати клієнта.

Ведуча 1:

Бо кожне обличчя – загадка, і перукар повинен щоразу її розгадувати, знаходити єдність, гармонію між зачіскою та овалом обличчя, розрізом очей і загальним стилем людини.

Ведуча 2:

Вдало підібрана зачіска, вмілий макіяж можуть не тільки змінити зовнішній вигляд людини, але й поліпшити її внутрішній стан, зробити її щасливою.

Ведуча 1:

Завдяки професіоналізму сучасних майстрів, перукарське мистецтво набуло престижності і ввійшло до елітних професій.

Ведуча 2:

Наступний фрагмент показує майстерність перукаря у плетінні афрокісок.

(Перегляд відеофрагмента плетіння афрокісок)

СЛАЙД 73

СЛАЙД 74

Ведуча 1:

Сучасна мода йде назустріч нашим бажанням, пропонуючи все нові та нові стрижки та зачіски. Наші шкільні красуні також не залишилися осторонь і зараз продемонструють свої  унікальні, особливі зачіски у стилі сучасного плетіння.

(Показ моделей зачісок у стилі сучасного плетіння)

Ведуча 2:

В кожному з нас живе незгубне бажання до змін. Найлегше це зробити, змінюючи зачіску. Гарна зачіска є окрасою людини і відображає її характер. Причесане та укладене у певному порядку волосся може підкреслювати красу обличчя та фігури або приховати їх недоліки.

Ведуча 1:

Недаремно говорять, що гарна зачіска допомагає створити людині свій імідж та стиль. Треба тільки знати, як доглядати за своїм волоссям та шкірою, і тоді турбота про свій зовнішній вигляд стане вашим життям.

Ведуча 2:

Сподіваємося, що наше свято було для вас цікавим і корисним.

Хай будуть красивими ваші думки, одяг і, звичайно, зачіска.

 

 

 

 

 

 

 

 

doc
Додано
21 лютого 2019
Переглядів
1511
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку