Сценарій виховного заходу "Ти жінка..."

Про матеріал
Сценарій виховного заходу, присвяченому міжнародному дню жінок. Мета даної розробки - розкрити поняття жіночності, підкреслити її значення на Землі; виховувати доброту, шанобливе ставлення до жінки.
Перегляд файлу

 

 

Виховний захід на тему:     «Ти жінка…»

 

Березень – весна, сонце, надія! І як би там не було холодно, все ж весна, переступивши через снігові замети, озветься до нас радістю. Засяє небо блакиттю, дзвінко озветься птаство, розтане сніг, відступлять морози, земля оживе, зеленим листям замає кожне деревце, в серця постукає надія. Надія, що всі зимові негаразди, так як і зима, минуть, відлетять, і світ оновиться. І що не кажіть, а ту любов і радість берегти та леліяти саме жінкам. У дні весняного пробудження й оновлення вшановують жінку! Неможливо навіть уявити собі життя без тебе: чарівна, лагідна, щира на любов, берегине родинного  вогнища, мудра наставнице,  просвітнице  душевного спокою, доброти та злагоди!

8 Березня – свято кохання і захоплення жінками, найпрекраснішими створіннями на землі.  І це свято найчудовіше із усіх офіційних свят. Хоча спочатку воно мало політичний відтінок, коли жінки боролися за свої права, за рівноправ’я з чоловіками в побуті, родині і житті.

Але час стер з нього весь політичний пил, залишивши в нашому календарі приємне весняне свято радості і подяки жінкам просто за те, що вони є. Ми бачимо, що нас люблять, цінують, нами захоплюються і бажають щастя і процвітання.

О жінка! Через всі літа,
Ти всіх красою полонила!
Твоя любов і доброта —
Могутня,  нездоланна сила.
О жінко! Ти — сестра, ти — мати,
Кохана, дівчина, дитя.
Лиш ти єдина існувала
Через безоднє небуття!

                        (відео ролик)

Жінка - це одвічна загадка в усі часи, в усіх народів. Безліч поезій написано, безліч пісень складено, існує чимало легенд, притч.
Легенда. Існує давня Легенда про створення жінки: Створив Бог чоловіка. Звісно, йому було дуже нудно одному. І тоді Господь вирішив створити і жінку. Проблема була в тому, що весь людський матеріал пішов на чоловіка. Тоді Бог узяв кілька яскравих променів сонця, усі чарівні фарби зір, задумливий смуток місяця, красу лебедя, грайливість кошенят, граційність газелі, ласкаве тепло хутра, притягуючу силу магніту. Змішав усе разом, а потім додав туди: холодне мерехтіння зірок, упертість віслюка, в’їдливість мухи,  зажерливість акули, ревнивість тигриці, сміливість пантери, кровожерливість п’явки, отруйність змії, дурман опіуму, безпощадність стихії.  Усе це змішав, оформив  фігуру і вдихнув у неї життя. Як наслідок — вийшла жінка. Цю жінку Бог передав чоловікові й промовив: “Бери її такою і не намагайся переробити, блаженствуй з нею все життя і терпи муки від неї до самої смерті”.

                                      (відео ролик «Ти жінка…»)

Французька письменниця Сімона Де Бовуар говорила: «Справжньою жінкою не народжуються, нею стають».   Не вірно було б думати, що жінки з самого початку діляться на справжніх, які будуть успішними і щасливими все життя та звичайних,  які не повинні, навіть, і намагатися дотягнутися до справжніх.

 Одні жінки готові працювати над собою і вдосконалювати себе, а інші, на жаль, лінуються робити це. Головна риса справжніх жінок – це робота над собою. Жінки повинні намагатися бути ідеальними, постійно вдосконалюватись, ставати кращими. А ви знаєте, які риси притаманні справжній жінці?

Жіночність, вміння любити, мудрість.   Жіноча мудрість може завжди побачити за зовнішньою оболонкою людини його душу. Мудрій жінці неважко підібрати ключ до серця будь-якої людини, тому з нею приємно і цікаво спілкуватись.

Родзинка. Індивідуальність – це те, що цінується в справжній жінці. Вона не буде когось копіювати, а покаже лише  кращі якості, вміло приховуючи свої вади.

Вміння створювати затишок і комфорт. Якості чудової господарки є в справжній жінці від природи. Вона не може потерпіти дисгармонії, хаосу та безладу. В неї хороший смак і вона зробить свій дім затишним і красивим.

Охайність і доглянутість.  Відома акторка і дуже гарна жінка Софі Лорен  говорила: «Немає в світі тяжчої роботи, ніж виглядати красивою з 8 ранку й до 12 ночі». Вміння правильно доглядати за собою – одна із основних якостей справжньої жінки. Справжня жінка ніколи не з’явиться з обідраним манікюром чи не митим волоссям. Справжня жінка намагається контролювати свою вагу і не дозволяє собі наїдатися ввечері. Помилково думати, що догляд за собою вимагає багато часу і грошей.  Достатньо знайти 15 хв. вранці і 20 хв. ввечері для спортивних вправ, не переїдати, не забувати про гігієну, завжди мати свіжий макіяж. Все та ж незабутня Коко Шанель сказала: «Якщо жінка не фарбується, то вона надто високої думки про себе» .

Самоповага. Справжня жінка цінує і поважає себе, але це зовсім не означає, що вона гонориста. Просто вона нікому не дозволяє принижувати себе.

 Як ми бачимо, всі якості, які повинна мати справжня жінка можна при бажанні в собі розвивати і виховувати. Але необхідно розуміти, що абсолютної досконалості досягнути неможливо. Щоб стати справжньою жінкою необов’язково виснажувати себе жорсткими дієтами чи робити пластичні операції. Не втрачайте свою особисту індивідуальність. А тому справжня жінка повинна мати ще одну важливу якість – вміння приймати і любити себе такою, яка ти є. Софі Лорен також сказала: «Нічого так не прикрашає жінку, як віра в її красу».

                                   (вірш)

 

Я просто жінка. Просто жінка я.
П’ять букв у слові – ну куди простіше?
Я люба, я кохана, я твоя,
я та, яка на світі найрідніша.

Сумна і ніжна. Мовчазна і ні.
Я та, якій протягують долоні…
Я палена у відьомськім вогні
і писана у золотій іконі…

У муках я життя тобі даю,
і зуби зціплю – на війну пускаю.
Біля вікна задивлена стою.
Я просто жінка … і немає краю

такій ось простоті. З ребра чи ні,
я Єва, я спокусниця Адама.
Я та, якій присвячують пісні
і та, якій гукають просто «Мамо…»

Я просто жінка. Грішна і свята,
слабка і сильна, сіра і яскрава.
Я просто жінка, просто жінка. Та,
якій потрібне щастя, а не слава.

 

А зараз, увага, основна і весела частина  заходу. Головні героїні нашого перфоменсу – дівчата групи О,Е 11 і О,Е 21 будуть брати участь у цікавих конкурсах. Наше шановне журі буде оцінювати старання наших красунь, а ми побажаємо їм успіху! Переможуть найкрасивіші, найрозумніші, найвинахідливіші і найчарівніші леді.

Отже, перший конкурс називається «Найкрасивіша і найчарівніша». Я прошу по одній учасниці з групи. Завдання дівчат: переконати публіку, що вони є найчарівніші і найкрасивіші дівчата в світі, аргументувати це і довести. Дамо декілька хвилин дівчатам підготуватися та послухаємо красиву пісню.

                                     (відео ролик)

Конкурс, підсумки журі.

 

Справжня жінка повинна бути різносторонньою особистістю. Вона має широке коло інтересів і, як правило, прагнути до самореалізації – це робить її цікавою особистістю.Доведено, що всіх чоловіків дратують дурні жінки! А ось жінка, яка може підтримати цікаву інтелектуальну бесіду, відразу привертає до себе увагу і зацікавлені чоловічі погляди. Інтелектуалка постійно тримає свого хлопця в тонусі. Вона не дозволить йому нудьгувати. А це для чоловіка дуже і дуже важливо! Отже, так званий інтелектуальний конкурс.

Питання для групи О,Е 11.

 Назвіть історичний роман у віршах Л.Костенко - вершину її творчості ("Маруся Чурай")
2. Столиця європейської країни, названа жіночим ім'ям. (Софія)
3. Продовжіть рядки: "У Путивлі вранці-рано співає, плаче..." (Ярославна)
4. Остання цариця Єгипту з роду Птоломеїв - знаменита... (Клеопатра)
5. Кого із жінок називала "залізною леді"? (Маргарет Тетчер)
6. Богиня кохання, яка, за легендою, народилась із морських хвиль? (Афродіта)
7. Усім відома американська кіноактриса Норма Бейкер. Назвіть її псевдонім? (Мерлін Монро)
8. Назвіть героїню однойменного роману Л.Толстого. (Анна Кареніна)
9.Назвіть ім'я головної героїні драми-феєрії Л.Українки "Лісова пісня" (Мавка)
10. Своєю світовою славою ця англійська письменниця зобовязана кримінальним злочинам. (Агата Крісті)

Питання для групи О,Е 21.

1. Вона була дружиною фараона Ехнатона. Вона підтримувала свого чоловіка у всіх революційних нововведеннях. ЇЇ називали «володарка радості», «красуня прекрасна», «повна похвали».

а)Дідона   б)Нефертіті  в)Юлія Меса   г)Леді Гага

 

2. Вона стала однією з найпрекрасніших жінок, дякуючи єдиному портрету,який написав відомий художник.

            а)Мона Ліза  б)Клеманс Трео в)Мадам Шарпантьєг )Жозефіна

 

3.  Про її красу ходили легенди. Вона була дружиною Юлія Цезаря і народила йому сина. Коли Цезаря вбили, вона була володаркою Єгипту.

      а)Цариця Савська   б)Клеопатра  в)Афіна  г)Кайлі Міноуг

 

4.   Вона запропонувала Парижу функціональний одяг. ЇЇ нововведення – коротка зачіска. Вона створила нові парфуми, які поєднували декілька ароматів.

а)Грета Гарбо  б)Ангела Меркель  в)Коко Шанель  г)В.Литовченко

 

5.  Перша жінка-космонавт у світі.

а)С.Савицька  б)Роберта Лінн   в)В.Терешкова  г)Ж.Агузарова

 

6.   Перша жінка прем’єр міністр у Великобританії. Її називали «залізна леді».

а)ГолдаМеір  б)М.Тетчер  в)Індіра Ганді  г)Мерілін Монро

 

7.   Вона була дружиною князя Ігоря. Єдина російська жінка, яку зробили святою.

а)Княгиня Ольга  б)Княгиня Ірина  в)Княгиня Анна  г)Княгиня Єлизавета

 

8.   Її називають королевою детективу. В кінці життя вона сказала: «Збулися мої дві мрії – вечеря у англійської королеви і покупка першого автомобіля «Морріс».

а)Жорж Санд  б)Ш.Бронте  в)А.Крісті  г)О. Марініна

 

9.   Цю жінку так і називали «Велика». А звичайний народ називав її «государыня-матушка».

а)Катерина  б)Анна  в)Єлизавета  г)Алла

 

10.  Вона була однією із найнезвичайніших жінок у світі. Дякуючи їй Грузія стала однією із значимих і сильних держав.

а)Матильда  б)Тамара  в)Русудан  г)Адель

 

Підсумки журі.

Справжня жінка вміє любити. Відома акторка Одрі Хепберн  говорила: «Справжня жіноча краса відображена в її душі, вона виявляється в тому, як жінка дарує свою любов». В справжній жінці палає вогонь любові, душевної теплоти й доброти. Вона турбується, готова заспокоїти і сказати слово тому, хто його потребує.   Тому всі намагаються бути поближче до неї і відповідають їй тією ж любов’ю. І не можна не згадати тут слова легендарної Коко Шанель: «Турбуючись про красу, треба починати із серця й душі, інакше ніяка косметика не допоможе».

У нас наступний конкурс, який називається «Чоловік моєї мрії». Зараз обидві команди подумають, пофантазують і поділяться з нами своїми мріями, а саме: якого юнака чи майбутнього чоловіка вони хотіли б мати  біля себе все життя. Ми трішки ускладнимо завдання: ви описуєте свій ідеал, вживаючи слова, які починаються тільки на одну букву. Група О, Е 11 вживає слова, які починаються з букви «в», група О, Е 21 з букви «л».

Поки наші дівчата думають, послухайте, будь ласка, ще одну красиву притчу про жінку.

Притча. Маленький хлопчик запитав маму: "Чому ти плачеш?"
- Тому, що я жінка!
- Я не розумію!
Мама обійняла його і сказала "Ти не зрозумієш цього ніколи".
Тоді хлопчик запитав у батька: "Чому мама іноді плаче без причини?"
"Усі жінки іноді плачуть без причини", - відповів батько.
Згодом хлопчик виріс, але не припиняв дивуватись: "Чому жінки плачуть?"
Нарешті він запитав у Бога...
І Бог відповів: "Задумавши жінку, Я хотів, щоб вона була досконалою. Я дав їй плечі, такі сильні, щоб тримала цілий світ, і такі ніжні, щоб підтримувала дитячу голівку. Я дав їй дух, настільки сильний, щоб стерпіти будь-який біль. Я дав їй волю, настільки сильну, що вона йде вперед, коли інші падають. Вона піклується про хворих і втомлених не скаржачись. Я дав їй доброту - любити дітей за будь-яких обставин, навіть якщо вони кривдять її. Я зробив її з ребра чоловіка, щоб вона захищала його серце. Я дав їй мудрість зрозуміти, що хороший чоловік ніколи не завдасть їй болю навмисно, але іноді випробовуватиме її силу й рішучість стати поряд з ним без вагань. І нарешті, Я дав їй сльози. І дав право проливати їх, де і коли вона забажає. І тобі, сину Мій, треба зрозуміти, що краса жінки не в її одязі, зачісці чи манікюрі. Краса жінки в очах, які відчиняють двері до її серця, де живе любов".
ЗАПАМ'ЯТАЙ, ЯКЩО ТИ ЧОЛОВІК...
Будь обережним - не дай жінці заплакати, тому що Господь рахує її сльози...
Жінка створена з ребра чоловіка, не з ноги, щоб бути приниженою, не з голови, щоб перевершувати, а з боку, щоб бути поруч із тобою, і бути рівною тобі. І з-під руки, щоб бути захищеною тобою.
І зі сторони серця, щоб бути коханою...

Наші прекрасні учасниці вже готові розказати про принців своєї мрії, отже запрошуємо їх до слова.

Підсумки журі.

 Справжня жінка повинна прагнути добре виглядати не тільки для свого чоловіка, але і для себе. Вона повинна бути впевненою в своїй привабливості. Чоловіки люблять відчувати гордість від того, що йдуть за руку з красунею. І це не означає, що вам обов’язково потрібно володіти модельною зовнішністю. Жінці досить бути доглянутою і, звичайно, стильною. Щоб тримати руку на пульсі сучасної моди потрібно не лише мати хороший смак, але й знати основні модні терміни.

Наш наступний конкурс називається «Як добре ви обізнані в моді»

Щоб тримати руку на пульсі сучасної моди і бути в курсі всіх модних новинок, необхідно розбиратися в термінології. Ми підготували для вас низку fashion-слів, без яких не обійтися в моді і перевіримо чи наші дівчата в тренді.

Питання для групи О, Е 11.

 

Дафлкот (duffle coat, duffel coat)  1) пальто або напівпальто, зшите з щільної і товстої вовняної тканини. 2) спідниця в клітинку

Броги   1) класичні брюки кльош; 2) це типові строгі туфлі з перфорацією.

Маклсфілд (macclesfield)  1) жіночий кардиган; 2)строга краватка з дрібним, акуратним і повторюваним геометричним візерунком по всій поверхні.

Ольстерське пальто (Ulster coat) 1)  довге двобортне пальто з манжетами-вилогами і своєрідним коміром; 2)коротке пальто без коміра

Еспадрильї (Espadrilles) 1) легке літнє взуття; 2) зимове взуття, схоже на валянки

Бермуди (Bermuda shorts) 1) спортивні широкі штани; 2)короткі шорти, трохи вище коліна.

Лофери  1) джинси, зроблені з легкої тканини; 2)туфлі без шнурівки, оснащені не надто товстою підошвою і невисоким каблуком.

Couturier - "кутюр'є" 1) дизайнер, який створює колекції високої моди; 2) господар магазину модного одягу (бутік)

Fashionista - "фешионіста" 1) людина, одержимий модою і трендами; 2) людина, яка створює модний одяг 

Show-room - "шоурум"  1) великий павільйон для продажу одягу; 2) це студія будь-якого бренду, де представлені зразки моделей з нової колекції.

Питання для групи О, Е 21.

Кежуал (сasual) 1) щоденний модний одяг; 2) літній жакет

Денім (de Nimes) 1)товста джинсова тканина; 2) показ модного одягу в денний час

Ботильйони  1)пляжні кольорові шорти; 2) дуже короткі чоботи до щиколотки або навіть нижче.

Бебі-дол (крій) 1) модна лялька, яка є популярною серед селебрітіз; 2) крій сукні або блузи з завищеною талією і розширюється нижньою частиною.

Вінтаж 1) цей термін моди має значення «одяг, який носили в давні часи»;

 2) одяг секонд-хенд.

Скинни  1)  намисто із дорогоцінного каменю; 2)вузькі джинси з еластичною матерії.

Кашемір  1) м`яка і тонка дорога тканина; 2) широкий теплий шарф

Клатч  1)  прямокутна сумочка без ручок, яку носять під пахвою або в руці; 2) перстень з великим діамантом

Легінси  1) широкі штани для дому; 2) парні колготки з відкритою стопою.

Тренч  1) гламурний спортивний костюм; 2) двобортний дощовик до колін, з поясом, традиційно бежевого кольору.

Підсумки журі.

Ми всі з дитинства знаємо і вміємо знайти потрібні слова і зробити так, щоб чоловік слухав нас і робив так, як хочемо ми. В дитинстві єдиним способом змусити хлопця віддати нам іграшку був пронизливий плач, а з віком наші методи вдосконалюються і стають більш витонченими. Отже, ситуація. Подруги запросили вас на вечірку. А вдома – чоловік, дитина,ще не вимитий посуд, не випрасувана білизна і т.д. Ваше завдання вмовити вашого чоловіка відпустити вас на вечір. Знайдіть, будь ласка, слова і фрази, які вплинуть на вашу другу (уявну) половинку і він без проблем залишиться вдома.

Поки дівчата готуються, до вашої уваги цікава інформація про найкрасивіших  жінок світу.  Стандарти моди не стоять на місці, це справедливо і відносно жіночої зовнішності: на зміну елегантності 50-х прийшла мода на наївні дитячі личка 60-х, тренд на худобу, домінуючий в модній індустрії початку XXI століття, поступився місцем під натиском сексуальних засмаглих спортсменок. Ми пропонуємо вам подивитися, які жінки вважалися гарними в різні періоди новітньої історії.

Найкрасивіші  жінки 60-х

Елізабет Тейлор

Елізабет Тейлор, «королева Голлівуду» з запаморочливо глибокими очима фіалкового кольору, чиї фото і сьогодні заворожують чоловіків по всьому світу, мала рідкісною генетичною мутацією: вії дівчини росли в два ряди. Актриса була заміжня сім разів; чоловіки обсипали її рідкісними коштовностями, колекція прикрас Тейлор налічувала кілька багатомільйонних примірників.

Мерилін Монро

Справжнє ім’я акторки, після смерті перетворилася на культову фігуру кіноіндустрії XX століття, – Норма Джин. Дівчина з ранніх років почала користуватися перевагами, якими їх щедро обдарувала природа, намагаючись з їх допомогою вибратися зі світу убогості, насильства і злоби, що панували в її родині. Після низки ролей у вельми легковажних картинах вона стала користуватися шаленим попитом у голлівудських режисерів, які, втім, бачили в розкішній блондинці лише вишукане прикраса для своїх робіт, а не справжню актрису.

Найкрасивіші жінки 80-х

Кім Бейсингер

80-ті роки пройшли для Голлівуду під егідою блондинок, і не останню роль в цьому зіграла Кім Бесінджер, красуня з чітко окресленими вилицями, ясними блакитними очима, копицею світлого кучерявого волосся і пухкими, наче завжди чомусь капризно надутими губками.

Мішель Пфайффер

До того, як потрапити до числа обраних голлівудських щасливиць, Мішель Пфайффер працювала продавщицею, касиркою і навіть охоронцем в супермаркеті, намагаючись заробити хоч трохи грошей на життя для своїх численних братів і сестер. В 1978 році вона брала участь у конкурсі краси Міс Каліфорнія і навіть пройшла в фінал, хоч і не здобула перемогу. Але довгоногу красуню вже помітили відомі продюсери та запросили на прослуховування. Після кількох другорядних ролей їй дісталася головна роль у фільмі «Бріолін 2», а в 1983 році вона була зайнята на зйомках культового фільму «Обличчя зі шрамом».

Найкрасивіші жінки 2000-х

Айшварія Рай

Айшварія Рай підкорила Захід, який з упередженням ставиться до східної культури, кіно і стандартам краси. Айшварія Рай по праву завоювала титул «Міс світу» в 1994 році, почала зніматися в індійському кіно і дуже швидко стала зіркою Боллівуду.

Анджеліна Джолі

Найкрасивіші жінки варті того, щоб постійно бути на виду. Відірвати очей не можна від знімків Анджеліни Джолі.

Дівчата мучили пластичних хірургів проханням зробити їх обличчя схожим на Джолі; риси обличчя актриси стали іконою для наслідування в самому початку XXI століття: пухкі до неймовірності губи, гострі вилиці, мигдалеподібні очі – її образ здається досконалим і сьогодні.

Моніка Белуччі

Вражає одним поглядом. Саме зовнішність Моніки Белуччі надихає творців на фільми з головною темою «зганьбленої краси». Актриса побувала і в ролі Марії Магдалини, і в ролі повії. Універсальна краса підходить для будь-якого образу будь-якого історичного періоду. Втім, Моніка Белуччі затребувана як артхаусна актриса. Вона стала обличчям марки Dior і тілом бренду D&G. Їй без бою віддають титул секс-символа чоловічі видання, які піднімають свою популярність, завдяки розкішним параметрами і ангельського особі актриси.

Найкрасивіші жінки сучасності

Жизель Бундхен

Найбільш високооплачувана і затребувана супермодель сучасності. Її ім’я вже стало брендом саме по собі.

Навіть найпопулярніша марка Victoria’s Secret спеціально під Жизель Бундхен побудувала маркетингову кампанію, як тільки оцінила реакцію суспільства на її зовнішні дані. Бразилійка повернула моду на сексуальність після епохи унісексу. Її ідеальна фігура з привабливими формами, смаглява шкіра, довге волосся доводять світові, що немає нічого чарівніше за природної жіночої краси.

Наталі Портман

Наталі Портман – той рідкісний випадок, коли талант актриси не поступається її яскравої зовнішності.

Дівчина вразила публіку ще в «Леоні», коли їй було всього 13 років. Наталі Портман знає, наскільки красива: правильні риси обличчя, красиві лінії тіла, ідеальна постава і пропорції. А вже після ролі королеви Падме в «Зоряних війнах» про неї дізнався весь світ.

Найкрасивіша жінка року в Україні визнана співачка Ольга Полякова.

Отже, слухаємо відповіді наших учасниць, я думаю, вони будуть надзвичайно цікавими.

Підсумки журі.

 

Чоловіки мріють, щоб їх майбутня дружина володіла певними якостями, які будуть їх задовольняти і надихати. Звичайно, кожен представник сильної статі, якщо говорити про адекватних чоловіків, бачить свою обраницю добре вихованою і інтелігентною. Нікому не потрібна криклива і сварлива хамка. Адже жінка - це свого роду візитна картка чоловіка. А наші дівчата виховані? Чи можна назвати їх справжніми леді? Це ми збираємося перевірити. Наступний конкурс «Чи знаєте ви правила етикету»

Питання для групи О,Е 11.

  1. Красива хода, постава, витончені жести прикрашають:
    А) чоловіка;
    Б) жінку;
    В) як чоловіка, так і жінку.
    2. Молодь не знає, "що робити з руками". З точки зору хорошого тону:
    А) треба тримати обидві руки в кишенях;
    Б) розмахувати ними під час ходьби або прогулянки, енергійно жестикулюючи;
    В) можна опустити руки в кишеню, щоб дістати необхідне.
    3. Сидіти слід:
    А) тримаючи ногу на нозі, розгойдуючи нею або обнявши коліно руками;
    Б) рівно тримаючи спину, не повертаючись нею до співрозмовника;
    В) розвалившись як в кріслі.
    4. Позіхати в суспільстві непробачно. Вихована людина:
    А) взагалі постарається уникнути позіхання;
    Б) позіхне "всередину";
    В) відвернеться убік і позіхне.
    5. З кашлем, як правило, впоратися неможливо. При покашлюванні слід:
    А) дозволити вийти йому назовні;
    Б) повернути голову в бік і прикрити рот рукою;
    В) прикласти до рота хустинку.

6.Можно чи давати поради?
Будьте обережні! Не поспішайте давати поради, якщо вас не просять про це. Сказати знайомому «Тобі не йде цей краватка!» Або «Я не раджу тобі зустрічатися з ним (з нею)!" - В той час як вас навіть не запитували про це - найбільша нетактовність!
7. Чи допускається в бесіді суперечка?
Цілком. Людина повинна вміти захищати свою точку зору, але важливо робити це тактовно, коректно, аргументовано, без зайвих емоцій.

8. Чи прийнято висловлювати свою подяку за дрібну послугу добре знайомій людині?
Дякувати необхідно в будь-якому випадку. Подяка не буває зайвою. Ви можете висловити її, піднісши в подарунок що-небудь, відповідне інтересам людини: книгу, словник, довідник, картину, музичний диск, «товстий» журнал і т.д. Формою подяки також може виступати і лист з повідомленням, що послуга була корисною і важливою.
9. Хто такий буркотун?
Це людина, завжди вічно всім незадоволений і повідомляє про це оточуючим. Спілкування з ним справа важка і малоприємне. Але гірше за всіх доводиться йому самому: люди уникають його, до того ж поганий настрій шкідливо для здоров'я.

Питання для групи О,Е 21
1. У минулі часи любили чхати. В даний час ми:
А) чхну від душі, "зі смаком";
Б) відвернемося;
В) по можливості придушимо, піднісши до носа хустинку.
2. Гикавка - неприємне явище. Якщо це все ж таки почалося:
А) затискаючи ніс лівою рукою, п'ємо воду маленькими ковтками або зітхаємо глибоко;
Б)''підстрибуємо''від душі;
В) запиваємо лимонадом.
3. Вихована людина сміється:
А) після кожної фрази;
Б) ні з того, ні з сього;
В) тільки з певного приводу.
4. У відношенні друзів ми нерідко відчуваємо потребу віддячити за надану послугу. Але тут:
А) ніяк не слід поспішати, судорожно шукати подарунок і терміново вручати;
Б) не зайвим буває зробити приємний дрібний подарунок;
В) слід забути про все.
5. Позичання грошей - послуга особливого характеру. Позичаючи гроші:
А) відразу обговорюємо термін їх повернення (що займає гроші сам називає термін);
Б) просто даємо їх і забуваємо;
В) записуємо борг в записну книжку в присутності людини.

 6. Часто можна почути такий комплімент: «Ви сьогодні чудово виглядаєте!». Вірний він?
Якщо ви хочете зробити справжній комплімент, ніколи так не говорите. По-перше, це банально. Що, власне, означає «чудово виглядати»? А по-друге, слово http://ua-referat.com/dopb57176.zip«Сьогодні» як би говорить про те, що в інші дні цей чоловік виглядає погано.
7. Як прийнято реагувати на недоречний жарт?
Ніщо в таких випадках не діє краще, ніж хвилина загального мовчання, яка запановує після невдалого висловлення. Потім кому-небудь варто почати розмову на іншу тему. Якщо жартівник без кінця розповідає чи повторює анекдоти, які змушують червоніти присутніх, слід його зупинити, сказавши щось на кшталт: «Здається ви сьогодні не в ударі».

8. Реклама дедалі настирливіше намагається піднести жуйку як «свіжість, чисте дихання» ... Коли, на вашу думку, можна жувати жуйку, а коли не слід цього робити?
Вихована людина жує жувальну гумку, лише залишившись наодинці з самим собою. Під час спілкування, перебування на людях краще відмовитися від жуйки, якщо ви не хочете, щоб ваші партнери по спілкуванню запам'ятали вас тільки жують.

9.Что називається «черговій посмішкою»?
Зазвичай так говорять про усмішку нещирою, коли людина посміхається з обов'язку, тому що «так треба». Однозначного рішення тут немає. Однак етикет передбачає, що краще чергова посмішка, ніж щирі грубість і хамство.

 

                                      (відео ролик)

 

Підсумки журі.

 

Хто така жінка? Це – загадка, яку постійно намагаються відгадати поети, художники, скульптори та інші митці. Але все марно, бо  жінка – це вічна таємниця!  Недаремно жінку порівнюють з птахом Фенікс: вона  згорає, щоб тут же відродитись заново і знову кинутись у всеспопеляюче полум'я пристрасті, що зветься – Кохання! Про жінку складено безліч віршів, а чи можуть вони самі створити поезії? А ми зараз подивимося.

Наступний конкурс: дівчата повинні підібрати рими до даних слів.

 

О,Е 11                                 О,Е 21

календар                         чоловік

індустрія                          жінка

наука                                чарівниця

безлад                              синтез

місяць                               господар

коледж                             листя

дівчина                             бруд

свято                                  трапеція

красуня                             улюблена

небезпека                         конкурс

 

 Коли мова заходить про жіночу красу, то можна сперечатися до нескінченності.  Комусь подобаються брюнетки, блондинки, одні в захваті від рудих, інші — від шатенок. Проте все ж, згідно з опитуваннями, в деяких з країнах живе більше красунь, ніж в інших.

Так де ж проживають найкрасивіші дівчата планети? Давайте дізнаємося.

10. Нідерланди

При середньому зрості 169 см і переважно світлому волоссі, дівчата цієї країни заслуговують того, щоб зайняти 10-те місце в списку країн з найкрасивішими жінками світу.

9. Італія

Коли розмова заходить про класичну красу, то італійські жінки як не можна краще підходять під цю категорію. Вони і зараз лідирують у світі моди, стилю та макіяжу.

8. Венесуела

Панянки цієї країни мають безліч корон міжнародних конкурсів краси. Їх високі, тонкі тіла завжди вражають своєю красою.

7. Росія

У російських дівчат поєднуються західні і східні риси у вигляді високих вилиць і тіл, а також світлого волосся.

6. Колумбія

У російських дівчат поєднуються західні і східні риси у вигляді високих вилиць і тіл, а також світлого волосся.

5.Аргентина

Аргентинки вміють  піклуватися про себе, а ще вони неймовірно чарівні.

4. Данія

Світлі  локони, красиві фігури і багато-багато амбіцій — ось вони, жительки Данії.

3.Україна

Незважаючи на те, що Росія і Україна знаходяться по сусідству, Україні все ж дісталося 3-тє місце в цьому топі. Як показують опитування, красивих дівчат в Україні трохи більше, ніж у Росії.

  1. Бразилія

Бразильські дівчата відомі своїм прагненням до дотримання традицій. Знаючи, як собе подати, вони відіграють важливу роль у знаменитих щорічних бразильських карнавалах, де можна милуватися жіночою красою.

  1. Швеція

І перше місце дістається Швеції — батьківщині світловолосих красунь з бездонними блакитними очима. Вони елегантні, інтелігенти, вони — сама чарівність.

 

Слухаємо наших учасниць.

Підсумки журі.

 

Шлях до серця чоловіка лежить через шлунок. Тому кожна жінка повинна бути хорошою господинею, вміти готувати смачні страви, щоб часто балувати свого лицаря смаколиками. Я думаю, що такі гарні дівчата, які вміють  презентувати себе і легко й красиво виходити з різних ситуацій, є, безумовно, гарними господинями. Конкурс називається «Гарна господиня» Я перераховую вам інгредієнти відомих страв, ви називаєте їх назви.

Питання для групи О, Е 11.

  1. буряк, цибуля, морква, солоний огірок, картопля квасоля, олія (вінігрет)
  2.  м’ясо, бульйон, цибуля, морква, свиняча ніжка, сіль, перець (холодець)
  3. борошно, вода, яйце, картопля, цибуля, олія (вареники з картоплею)
  4. вода, свинина, картопля, капуста, пшоно,, сіль, перець, морква, цибуля, олія (капусняк)
  5. борошно, яйце, масло, сіль, вода; крем: молоко, цукор, яйце, борошно, масло, ванільний цукор («Наполеон»)

Питання для групи О, Е 21.

  1. вода, м’ясо, буряк, морква, цибуля, картопля, капуста (борщ)
  2. картопля, ковбаса, яйце, огірок, горошок, майонез (олів’є)
  3. капуста, м’ясо, рис, цибуля, томат (голубці)
  4. пшоно, картопля, сало, цибуля, перець, сіль (куліш)
  5. картопля, цибуля, буряк, морква, оселедець, майонез («шуба»)

Підсумки журі.

Законодавиця моди Коко Шанель говорила: «В 20 років ваше обличчя дає вам природа, в 30 – його робить життя, але в 50 ви повинні заслужити його самі…»  Так, обличчя є візитною карткою будь-якої жінки. Зараз я пропоную вам цікавий конкурс: ви повинні впізнати успішних  і добре відомих жінок з усього світу.

                                       (відео ролик)

Підсумки журі.

Існує багато прислів’їв про жінок, тому наступний  конкурс. Доповніть прислів’я:

  1. Того добра годинка, в кого жінка…   (Маринка)
  2. У жінки волос довгий, та …   (ум короткий)
  3. Хоч жінка свинка, так грошей … (скринька)
  4. Цить, моя мила, щоб ти воза …   (не побила)
  5. Чоловік винен, що жінка …   (ледаща)
  6. Найліпша спілка - …   (чоловік та жінка)
  7. Ще сорока не побіліла, щоб жінка …   (чоловіка била)
  8. Як сорочка біла, той …   (жінка мила)
  9. Жінка хоч корова, аби…   (здорова)
  10. Люби жінку, як душу, а тряси, …   (як грушу)
  11. Куди голка – туди й нитка -…  (куди чоловік, туди й жінка)
  12. Нащо мені казна, якщо жінка …   (без ума)
  13. Не вір жінці, як чужому …   (собаці)
  14. Муж та жена - … (одна сатана)
  15.  Не буде Галя - …   (буде другая).

                                (відео ролик)

Підсумки журі.

Жінки… Багато великих мислителів на протязі віків безуспішно ламали голови над тим, в чому є природа жінки, її почуттів і вчинків. Але до сьогодні так ніхто й не зміг розкрити цю таємницю.

 Кожна жінка  - це індивідуальність, вона має свій характер і свою зовнішність, тому і не існує певних законів для всіх представниць прекрасної половини людства. Ми повинні пишатися, що Бог створив нас жінками: красивими, витонченими і чарівними.

 Я вітаю всіх вас зі святом, дорогі дівчата і жінки і бажаю, щоб ви були гарними, щасливими, коханими і пам’ятали слова із вірша:

"Свята і грішна, ніжна і жагуча...
Ти - жінка, неповторна і чарівна,
Ти - жінка, вічно мудра й молода"

                            (відео ролик)

 

 

 

 

 

 

 

1

 

docx
Додано
17 січня 2021
Переглядів
1110
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку