Сценарій випускного вечора"Оскар"

Про матеріал
Сценарій випускного вечора"Оскар"для 11 класів.За бездоганно зіграну роль ми отримуємо нагороди. А тому сьогодні ми зібралися на церемонії нагородження премією «Шкільний Оскар».
Перегляд файлу

Випуск – 2018 року

Сценарій випускного вечора у стилі "Оскар"

Офіційна частина

Голос за сценою: Колись славнозвісний письменник Вільям Шекспір сказав такі слова: «Усе наше життя – це гра, а ми в ній всі актори!» . За своє коротке життя ми встигаємо виконати масу різних ролей: роль сина чи доньки, закоханого підлітка, люблячої дружини чи чоловіка, матері чи батька, а може навіть і знаменитості світового масштабу… За бездоганно зіграну роль ми отримуємо нагороди. А тому сьогодні ми зібралися на  церемонії нагородження премією «Шкільний Оскар».

Пані та панове, дозвольте представити вашій увазі ведучих сьогоднішнього свята  -------------------------------------------------------------------------------------

 (Під музику з зірки виходять ведучі)

Ведуча 1: Lady and gentlemen! Parents and teachers! Boys and girls! Welcome to the Oskar!

Ведуча 2: Пані та панове! Батьки та вчителі! Хлопці та дівчата! Ласкаво просимо Вас на церемонію Оскар!

В1: Всім відомо настільки почесно отримувати цю премію. Сьогодні нею будуть нагороджені не зірки Голлівуду, а головні герої вечора – Випускники 2018 року!

В2: Саме сьогодні вони триматимуть в руках свій головний Оскар, до якого йшли довгі 11 років – атестат про закінчення школи.

В1: На червону доріжку запрошуються

 випускники 2018 року  Городоцької   загальноосвітньої   школи  № 3   І-ІІІ  ступенів   імені  Героя  України  Івана  Бльока  .

Ведуча-Вітаємо    класного  керівника  11-А  класу 

Ведуча-Вітаємо    класного  керівника  11-Б  класу   

(Під музику до залу заходять випускники)

Класні  керівники   представляють  своїх  дітей

 

 

Ведуча: Падають тихо на землю теплі літні  сутінки,

Голосно серце б’ється в грудях, наче птах.

І в очах дорослих зріє одвічна мудрість –

Та, що веде все людство впевнено у світах.

 

 

Ведучий : Випускників вітає Україна!

 

Ведуча: Хай же буде свято в нас на славу!

Рівняймось! Струнко! Лине гімн держави!

 

Ведучий: Випускний вечір оголошується відкритим!

(Звучить Гімн України)

Ведуча –До  перепровадження   молитви запрошуємо всечесніших  отців_____________________________________________

Ведучий --До  вітального  слова  запрошуємо  директора  школи 

 

Ведуча:Отож, настав надзвичайно урочистий момент знімального процесу. Увага! Для привітального слова та вручення атестатів та  Оскарів випускникам 2018 року, запрошуємо директора Городоцької   загальноосвітньої  школи  №3 I-III  ступенів   імені  Героя України Івана Бльока -----------------------------та заступника директора  з навчально  -виховної  роботи   --------------------------

 

 (Запрошені виходять на сцену)

Зачитується наказ. Вручення.

Ведуча: Дякуємо за привітання та теплі слова….

(Запрошені спускаються до зали)

 

 

В1: Учителів в житті було багато, та одну не зможете забуть,

Ту, що заміняла маму й тата, ту, що проводжала вас у путь.

Ведуча: Сьогодні, дорогі випускники, вас прийшли привітати ваші перші вчителі --------------------------------------------------------------------------------------В1: На сцену для привітання запрошуємо.

(Виступ перших вчителів)

Ведуча: «Найкращий учитель для дитини той, хто, духовно спілкуючись із нею, забуває, що він учитель, і бачить у своєму учневі друга, однодумця. Такий вчитель знає найпотаємніші куточки серця свого вихованця, і слово в його устах стає могутнім знаряддям впливу на молоду людину, що формується», - писав Василь Сухомлинський.

В1: Саме такими найкращими вчителями були для вас ваші класні керівники  =============================================. На сцену для привітання запрошуємо  ---------------------------- . (Виступ класного керівника)

Під  музику  виходить  Соловій   та  10  дітей з  трояндами

Ведучий-А  ще  для Вас випускники  сьогодні  подарунок-пісня,яку  написала  для Вас Олена   Петрівна,у  виконанні  наших  вчителів Зоряни   Василівни  та  Михайла  Сергійовича  

Ведучий: Сьогодні мій день! Сьогодні я веду Оскар – церемонію нагородження престижною премією Міжнародної академії кіномистецтв. Але сьогоднішня церемонія – особлива. Адже, якщо брати наше життя, окремий його фрагмент, ну скажімо, школу – це теж свого роду фільм і мистецтво, в створення та реалізацію якого вкладено немало сил і терпіння, щоб отримати достойний результат. І весь той професійний склад, який задіяний у створенні фільму, теж особливий.

Ведуча-Це наші дорогі вчителі, директор, ЗАСТУПНИКИ  Директора, праця яких так не помітна, але така важлива, і звичайно учні. Саме тому нашими сьогоднішніми номінантами на вручення Оскара будуть представники саме цього акторського складу і цього знімального майданчику вцілому. І саме через це ми трішки порушили традиції, і перенесли місце проведення церемонії до нашої рідної  Городоцької  Зош  №3 І-ІІІ ступенів  імені  Героя  України  Івана  Бльока.

 Сьогодні кращі з кращих будуть нагороджені найвищою нагородою за свою працю і внесок, який вони зробили в розвиток покоління випускників   нашої  школи 2018 року.

1: Червневий день відлунює святково,            І сміх, і квіти й гомін голоcний,                                                                                                                  Зібрало нині свято нас чудове                                                                                                                 Прощальний вечір, вечір випускний…

                                                                                                                                                                                                                                                          2: Шкільне дитинство дзвоником злетіло,                                                                                                  Доросле починається життя                                                                                                                              Нам атестати щойно всім вручили -                                                                                                                Путівку в невідоме майбуття.

3: Ще мить – і назавжди залишим школу,                    Підемо усі в самостійне життя,                                                                                                                Та рідний поріг не забудем ніколи                                                                                                                До нього серця наші знов прилетять.                                                       

Пісня  «Щасливий день»

Ведуча: Ми всі знаємо, що робить оператор – він управляє камерою. Актори грають, сценаристи пишуть. А що ж робить режисер? А режисер насправді робить все, щоб втілити в життя конкретне бачення картинки. І перша номінація в категорії «Найкращий режисер» присвоюється людині, яка наділена глибоким баченням того, як повинен виглядати кінцевий результат, людина, котра є зразковим керівником. Оскар отримує (відкривається конверт і зачитується прізвище номінанта) директор    школи   ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                    В директора робота не проста,                                       Шкільні проблеми, і сільські, й районні.                                                                                                  Документації щодня листків до ста,                                                                                                              Та ще й уроки, зошити, контрольні…                                                                                                  Журнали перевірити щораз,                                                                                                                               Тому і світиться її вікно щоночі.                                                                                                                Робота завжди забирає час,                                                                                                                              А ще якщо робить з душею хочеш.                                                                                                                Спасибі за вимогливість і волю,                                                                                                                Спасибі за повагу й розуміння,                                                                                                                Спасибі за комп'ютери у школі,                                                                                                                Спасибі за знання і за уміння.

        

Вип. З іменем директора нашої школи в кожному учнівському серці прокидається ніжність і гордість. Добра Вам і здоров'я, дорогий наш  Романе  Володимировичу.Бажаємо Вам  світлої долі та плідної праці на освітянській ниві. Хай Вам завжди таланить у всіх добрих починаннях.

Вип. Незмінними помічниками директора є наші  заступники   директора: =========================================================

  Випускник

Їм головне – порядок в школі,                          А все, що інше – суєта,                                                                                                                                                    Були б у класах й коридорах                                                                                                                                                І дисципліна, й чистота.                                                                                                                                                То  вчителя на курси терміново,                                                                                                                   То знову хтось уроки прогуляв,                                                                                                                    Змінився розклад на сьогодні знову,                                                                                                      Ну як тут буть? Ніхто це не чекав.                                                           

Ведучий:  І наступна номінація – «Кращий помічник режисера» - присвоюється чудовим жінкам, які так добре з усім справляються. Оскар отримують _  Леся  Іванівна,  Оксана  Богданівна,  Орина  Іванівна.

 Ведуча    зараз на  вальс  запрошуються  учні

  11-А  класу.

Ведучий: А як же бути без акторів? Та ще й першого плану? Тому в номінації «Краща актриса першого плану» оскар отримують ваші перші вчителі  Галина  Едуардівна  та   Марія  Іванівна(вручення).

Вип. Ви пам'ятаєте, ви все,звичайно, пам'ятаєте,                   Як ми зустрілись з вами в перший раз,                                                                                                  І ви завели нас в велику кімнату,                                                                                                                І це вже був наш перший клас.

Вип.   Тоді кумирів інших не було                      І зірки не було, яка б світила краще.                                                                                                  Сьогодні присвячуємо вам ці вірші                                                                                                                Вам, перші учителі наші!

Вип.  Але не виразить словами                      Безмежну вдячність нашим класним класним мамам.                                                        Кожен день були ви з нами,                                                                                                                              І ділили радощі й тривоги,                                                                                                                              Ви про нас завжди все знали                                                                                                                              Усі наші стежки й дороги

Вип.    Було, що через нас ви потерпали,                     Гріхи від інших наші прикривали,                                                                                                                Були за нас завжди відповідальна,                                                                                                                І за прогули, і за все на світі.                                                                                                                              Надійна, мудра і сучасна,                                                                                                                               Керівник ви наша класна!             

Ведучий:  В номінації « Найкращий сценарист-адаптатор» Оскар отримують  Марія   Петрівна,Наталія  Романівна,Олена   Петрівна.

          

Ведучий: Великі фільми завжди починаються з великих сценаріїв. А що потрібно, щоб сценарій став великим? Звичайно ж, відсутність помилок і грамотність! Хто ж зрозуміє сценарій, в якому маса лексичних та граматичних помилок?! Ось чому так важливо, щоб будь-який текст проходив належну перевірку. Інакше не стати цьому фільму великим!

  Випускник

          Рідна мова – не проста,                       Та в житті, як не крутися,                                                                                                                              без неї нам не обійтися.                                                                                                                              Господь вам дав і розум, і терпіння,                                                                                                  Працюєте з душею і сумлінно.                                                                                                                Щоб предмет ваш гарно знати,                                                                                                                 Багато треба працювати.

Ведучий: Зараз ми хочемо представити вашій увазі чудових жінок, які ночами не спали над нашими творами, аби лиш навчити нас грамоті. Премію Оскар в номінації «Кращий редактор» нагороджуються   Мирослава  Дмитрівна  та  Оксана   Богданівна .                                                                                                                                                         

                                     

Ведучий: Щодня ми чуємо: «Йдемо в Європу» для цього обов’язково потрібні знання іноземної мови. В номінації «Краща роль в іноземному фільмі» перемагають  =============  та ============. Запрошуємо  на сцену, Оскар чекає на вас!

Вип. :


                        Ваш цікавий світ – англійська мова,
                        Й нас до знань ви здібно ведете.
                        Грамотне письмо, легка розмова -
                       Ось чого ви нас завжди вчите!

Хома І.вірш  анг.мовою

Ведучий:Оскар в цій номінації  отримує також  вчитель    світової літератури   Оксана  Іванівна ! Аплодисменти переможцям!
Пісня-мікс       
Вантух

Знавці Шекспіра, Гете, Конан-Дойля,
Нехай частіше посміхається вам доля.
Щоб ви, не лише у вірша і піснях,
Скрзь побували у чужих світах.
Літератури вчителі – найщасливіші на землі,
Нехай вам доля посилає і в кишені, і на столі.

Кантарович

 Хто у школі наймудріший,

Різні давні дати знає,

Що було колись на світі,

Він детально все вивчає.

Хто куди пішов війною,

Скільки жив там воєвода .

Які різні є держави ,

Скільки устроїв в народів –

Все наука ця вивчає.

Отже ,хочем привітати

Всіх істориків ,що можуть

Не забути ці всі дати !

Ведучий: Майбутнє належить лише тим, хто береже минуле. Тому Оскар в номінації «Кращий режисер історичних фільмів» отримує

Олена   Петрівна,Михайло  Сергійович. Вітаємо!

  Випускник

 

Вивчає хто западини і гори,безмежні краєвиди неозорі.

Степи й долини-сенс життя ,назад немає вороття .

Географів вітаєм в нашій школі –їм відкриттів бажаємо доволі !

Ведучий:До нагородження  запрошується   Роман  Володимирович  для вручення Оскару в номінації «Кращий режисер програми «Навколо світу»

  Випускник

 

Хто у школі загадковий, хоч усе на світі знає,
Але завжди нас дивує і про дивну річ питає.
Де індукція магнітна і куди її поклали.
Поки досліди робили все магнітне поле вкрали.
Зичим їм експериментів щоуроку вдалих лише,
Не жаліймо компліментів всім, хто фізикою дише!

Вип:Вчителя  хімії друзі ми вітаєм ,

Їй творчих успіхів в роботі ми бажаєм.

Спішіть,творіть на благо хімії невпинно,

Бо час на місці не стоїть,а уперед іде нестримно!

Ведучий:Премією Оскар в номінації «Кращий режисер програми «Таємниці Всесвіту» нагороджуються   Леся   Ярославівна  та Наталія  Романівна.Вітаємо!

(Вручення )

 

Ведучий. Ми знову з вами на церемонії нагородження!
Наступна номінація – «Кращий режисер інтелектуальних програм».  Так, а зараз інтрига…І як ви думаєте хто переможець?  Кращим режисером інтелектуальних програм стає людина, яка вважає, що математика – це цариця наук….  Галина  Василівна  та Лілія  Іванівна!

Мурміль.. Творча і допитлива людина -
Де таку у світі ще знайти?
З вами може будь-яка дитина
І вершин Олімпу досягти.
 

Вип. Їм від крейди не обтріпатись ніколи -
Теорему не так легко довести,
Бо не тільки мудреці ходять до школи,
Але й ті, кому іще рости і рости.
Тож бажаєм математикам у класі,
Хоч одного Піфагора віднайти,
Щоб було з ким на уроці спілкуватись,
І на конкурс математиків вести!

Ведучий. Вітаємо вчителів інформатики  -  Марію  Андріївну  та Маряну  Михайлівну. І запрошуємо їх для нагородження в номінації «Кращі візуальні ефекти»! Бурхливі оплески переможцям!
 

Гірняк. Чуйна і турботлива, як мати,
Вчитель біології у нас.
Все встигає: добре викладати
І дозвіллю приділяє час.

Вип. Як можна біологію любити?
Ви тільки вслухайтесь у ці страшні слова:
Мітоз, мейоз, епофіз, види, типи -
від них йде обертом дитяча голова.
А це: рефлекси, рух, гермафродити,
Гліколіз, плазмалема – просто жах!
Як можна рік у рік розповідати
Про аскариди із любов'ю на устах.
Але, коли ти вмієш всіх навчити
І від бактерій до людини перейти,
То діти зможуть цю науку полюбити,
І будуть знати так, як знаєш ти!
 

Ведучий.Для нагородження  запрошується  Любов  Володимирівна.Запрошуємо на червону доріжку! Тримайте свого Оскара!

(Вручення)

Випускник. Дорога  Зоряно Василівно !

Ви – талант, усі це визнають,

За це вам честь і славу віддають

Чудово ви співаєте, і на ямасі граєте.

 Ви музику та співи викладали,

І з ними нас здружили навіки,

Ми день і ніч те й знали, що співали

Чи слухали хітові пісеньки.

Ведучий. В номінації «Кращий  саундтрек» перемагає   Зоряна  Василівна. Вітаємо Вас! І запрошуємо до нагороди!

Голіян

.. Той, хто любить фізкультуру,

Має і мускулатуру,

І здоров’я має

І лиха не знає.

Фізкультура, не секрет,

Є улюблений предмет

Багатьох дітей у школі.

Вип.Наші успіхи в футболі,

Тенісі і баскетболі -  це плід вашої роботи

Зусиль ваших і турботи.

За здоров’я, стан фізичний,

За наш розвиток всебічний.

Спасибі вам за все!

Ведучий. Всі знають фразу: «У здоровому тілі – здоровий дух» Як ви думаєте про кого йтиме мова? Оскар в номінації «Кращий ведучий спортивної телепередачі» отримують  Олег  Франкович,Володимир  Володимирович ,Анатолій Вікторович ! Вітаємо  Вас!

  Випускник

 Можуть все на світі змайструвати,

Хоч вони не дуже говіркі.

Хочем вам здоров’я побажати,

Наші дорогі трудовики!

Вип. (І. П-б)

Вчила нас, як уникати лих,

Не труїтись, харчуватись гарно,

Вберегтися від хвороб тяжких,

Різних травм…

Все вивчено не марно.

Вип. Побачити і світ,і даль блакитну

Ви на уроках малювання всім допомогли.

А ваш талант і посмішку привітну

У серці навіки ми зберегли!

Ведучий. ОСКАР в номінації «Кращий костюмер» отримує    Ярослав  Степанович  ,Надія  Збігнівна  ,Галина  Степанівна! Запрошуємо на сцену!

 

Ведуча-А  зараз  учні  запросять  своїх  учителів  на  останній    шкільний   вальс

Ведучий-Дорогі  випускники   ,а зараз  до слова  запрошуємо  ваших  батьків.

Хариш

. Сьогодні ми згадали багатьох людей, які брали участь у нашому шкільному житті. Ще нам дуже хочеться звернутися зі словами подяки до найрідніших – наших батьків!

Родина – це таке маленьке слово,

а скільки ж в ньому сенсу, доброти.

Це – мами перша колискова,

це – батьків прояв теплоти.

Це все. Що може бути краще

за рідних й дорогих людей?

Не покидай ти їх нізащо,

 бо це все рідне, це – твоє!       

Задивлюся в очі твої,

Потону в океані любові,

Ти не просто мати мені,

Ти берегиня моєї долі.

Пригорнусь до твого плеча,

Стану знов маленьким дівчиськом,

І утішна твоя рука

Знову стане надійним прилистком.

Памятаєш, як роки тому

Ти вела до школи дитину?

Тут зустріла я юність свою,

Тут свідомість зросла до Людини.

Рідна нене, пробач мені все

Що зробила і все, що сказала…

Знаю, серце твоє золоте

Наперед мені все пробачало…

Рідна мамо, не плач й не журись,

нині я вирушаю в дорогу,

не сумуй і жалю не корись,

я вертатимусь знову і знову…

за твоєю підтримкою я повернусь,

за порадою і за піснями…

ти дасиш мені руку, якщо я спіткнусь,

бо ти моя рідна, ти моя МАМА…

  Випускник

 Проведіть мене, мамо і тато, між люду

В білий світ проведіть

Рідний тато, подай мені руку –

Я у танці тебе поведу.

Попрощаємось разом з дитинством

Вдячним серцем до ніг припаду.

 

Вип. Словечко хочу мовити за тата,

Бо він мені порадник, захисник.

Він так мені розказує багато,

І я до бесід щирих дуже звик.

Він вчить мене у цьому світі жити,

До праці залучає кожен раз.

Вчить бути вірним, відданим, дружити

І не підводити ніколи друзів, клас.

Бо щира дружба всіх людей єднає

І робить добрими та чесними людьми.

Життя хорошого без дружби не буває,

А в дружбі всі зростемо мудрі ми.

   

Ведуча-На  вальс  запрошують  випускники  своїх   батьків

Ведуча. Ось і підходить до завершення церемонія нагородження! Шановні вчителі! Всі ці одинадцять років ви допомагали нам у створенні прекрасного фільму про наші шкільні роки. В ньому розповідь і про наше дитинство, успіхи, поразки, справжніх друзів, перше кохання… Цей фільм ми назвали «Одинадцять незабутніх років». І сьогодні ми нагороджуємо   Городоцьку загальноосвітню школу    І-ІІІ  ступенів  імені  Героя  України  Івана  Бльока , яка перемогла в номінації «Краща кінокомпанія»!Романе  Володимировичу , прийміть цей Оскар від випускників 2018 року. Адже ви справді його заслужили! (вручення)

 

Макітра. Прощальний вальс….Скільки в ньому спогадів,мрій і сподівань,радості і смутку,світлої печалі…..Які щемливо-ніжні почуття охоплюють душу!Переповнює серце любов до життя,до своєї юності,до вас,дорогі вчителі,до вас, однокласники…..

Саган.Сьогодні,може,як ніколи,ми відчуваємо,що школа-це наш рідний дім,адже тут ми виросли.І сьогодні зал у сяйві кваітів і святкового вбрання випускників ніби притих, щоб попрощатися з нами, провести нас у далеку дорогу, яка називається дорослим життям.

Ведуча-на  ВАЛЬС  запрошуються  учні 11-Б  класу

 

    Випускник

Мир на землі – це затишок і тиша,

Це сміх дитячий і політ душі,

Коли поет чарівні вірші пише

Про незвичайний, дивовижний світ.

Мир на землі — це росяні світанки,
Краса і творчість, пісня у гаях.
Мир на землі — це вечори і ранки
І з радістю і щастям у серцях.

Мир на землі — це дім і мама, й тато,
Й любові стільки — просто через край!
Це та земля, де щастя є багато
І в кожній хаті — хліба коровай.

Це та земля, де сміх і пісня лине,
А діти йдуть до школи знов і знов.
Й ніколи у боях ніхто не гине,
Бо там господар — щастя і любов.

  Фінальна  Пісня

 

 

 

Завантаження...
docx
Додано
5 травня 2021
Переглядів
2493
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку