Сценарій заходу до Дня студента

Про матеріал
Сценарій до Міжнародного дня студентів можна реалізувати для проведення шкільного вечора зустрічі з випускниками, які ще навчаються у вишах.
Перегляд файлу

Сценарій шкільного вечора до Міжнародного дня студента

Ведучі по черзі

-         Виват Акадэмиа!

-         Вивант профессорэс!

-         Виват мембрум кводлибэт!

-         Вивант мембра квэлибэт!

-         Семпер синт ин флорэ!

 

Звучить пісня «Гаудеамус»

-         Vivat Academia! Виват Акадэмиа!  Да здравствует университет,
- Vivant professores! Вивант профессорэс! да здравствуют профессора!
- Vivat membrum quodlibet! Виват мембрум кводлибэт!

Да здравствует каждый член сообщества
- Vivant membra quaelibet! Вивант мембра квэлибэт!

да здравствуют все его члены,
- Semper sint in flore! Семпер синт ин флорэ!

да вечно они процветают!

-  Добрий вечір, дорогі друзі.

-  Добрий вечір, шановні старшокласники, студенти, вчителі, гості.

 -  Ми раді бачити вас у цьому залі на святі.
-  Вітаємо вас із Міжнародним днем студента й зичимо вам міцного здоров’я, звершень у навчанні й роботі, благополуччя й злагоди.
- Кожен нас певною мірою має відношення до студентства. Адже наші вчителі – це колишні студенти.

- Зупинись…. Це наші вчителі прогулювали лекції, влаштовували вечірки в гуртожитках, потім горлали пісні, а на ранок  тремтіли перед дверима деканату?

- Ні. Наші вчителі були сумлінними студентами, вони з честю закінчили вузи, а деякі навіть з червоними дипломами…

- Цікаво… А наші вчорашні  випускники, сьогоднішні студенти, як ти вважаєш, гарно навчаються?

- Я впевнена, що вони навчаються добре. Наші колишні учні завжди одні з найкращих на своїх факультетах, вони гризуть граніт науки, долають лабіринти фізики й хімії, електротехніки та термодинаміки, засвоюють основи економіки, юриспруденції, судовождіння та мовознавства. Вони стикаються з вищою математикою, педагогікою та психологією.  Це майбутні спеціалісти високого рівня.

- Так, я нещодавно читав на Фейсбуці, що випускник нашої школи вже відомий уролог. Його запрошують на міжнародні конференції. А деякі  – другі помічники капітана.

- А хтось закінчує аспірантуру.

- А ця ….

- А той…

- Стоп! Ми так до завтра без утоми можемо згадувати наших учнів, що стали чудовими спеціалістами, обрали саме ту професію, омріяну з дитинства, яка сьогодні приносить моральне і матеріальне задоволення.

-Багато колишніх учнів нашої школи повернулись до рідних стін за 5 років і стали вчителями…

 

-  Студентські роки – найщасливіші в житті кожної людини. В них визріває перше кохання, поглиблюється пізнання світу, відбувається становлення особистості та обирається подальший шлях.

- В студентські роки завершується формування особистості, яке потім тільки шліфуватиметься часом та досвідом.

-В студентські роки доля єднає з тим єдиним  чи з тією  єдиною, і ти уже береш відповідальність за вас двох.

- В студентські роки у тебе безліч шансів навчатися, пізнавати, творити, відкривати, здійснювати.

- Зі студентської лави починається довга й наполеглива дорога пошуків, стверджень і досягнень у науці, мистецтві, культурі. Зі студентства формується українська національна еліта.

-Тож вітаємо вас, колишні, сучасні і майбутні студенти!
          (пісня)

 

 


-Хочу звернутися до тих, хто нещодавно був учнем, мав свій клас, своє місце в класі, декілька зошитів в портфелі,  щоденник і власну няню, що в шкільній документації зветься класним керівником.

-Тепер, на відстані, ви розумієте, яку щасливі й безтурботні були ваші шкільні роки! Ваша крилата юність понесла вас у новий світ, тепер у вас інші орієнтири, замість  шкільних затишних кабінетів – просторі холодні аудиторії, замість табелів – залікові книжки, замість добрих, своїх, вчителів – суворі викладачі. Інший вимір…

-Давайте поговоримо, як воно, бути студентом-першокурсником і як воно бути вже на п’ятому?

(інтерв’ю з випускниками)

 

 -Залишайтеся такими ж сильними і цілеспрямованими! Творіть і споглядайте! Будьте наполегливими і не втрачайте можливостей!
- Пам'ятайте, що кожен день, кожну хвилину ви навчаєтеся. Знаходячи нові знання, ми стаємо розумнішими, духовно багатшими. Де б ви не були і що б ви не робили. Ми всі – студенти в цьому житті.
(пісня)
 

-Студентська пора - найкращий час у житті людини, яка робить свої перші самостійні кроки. Це роки, присвячені пошукам істини, творчості, прагненню досконалості, неповторні миті становлення особистості.
- Нам хочеться сподіватися, що в цей день студенти всього світу, об'єднаються і зітруть всі відмінності між кольором шкіри, мовою і традиціями, а на всій нашій неосяжній планеті цього дня святкуватимуть і радітимуть представники однієї національності під назвою "студенти".
-  Так хто ж це такий - студент? Чим він відрізняється від інших людей?
-З цього приводу можна прочитати в енциклопедії: Студент (від лат. studens - той, хто наполегливо працює, займається) - учень вищого навчального закладу.
- Справжній студент може пишатися своєю ерудицією. Така людина, навіть якщо їй трапляється запитання, на яке вона не знає відповіді, з гідністю зможе вийти із ситуації, що склалася. Студент кмітливий, завжди готовий відстояти свою точку зору.
- Представник співтовариства цих молодих людей примудряється на мізерну стипендію жити з розмахом. Він відпочиває, коли всі працюють, і працює, коли всі відпочивають.

-Давайте спитаємо, а чим займалися, про що думали наші вчителі, коли були студентами.( нарізка)


- І щоб свято пройшло цікавіше, ми пропонуємо  нашим веселим, кмітливим і винахідливим студентам зіграти з не менш веселими, кмітливими і винахідливими майбутніми випускниками.

-У нас  завчасне було створено  дві команди по десять чоловік.
- Будь ласка, представлення! Перше завдання - презентація команди: назва, девіз, кілька слів про головне. Отож, поки лунає пісня, ви маєте підготуватися.

(пісня Карина)

- Першими виступає команда господарів, наших одинадцятикласників.
-  Постривай,  ти не сказала про головне:  а хто буде оцінювати виступи команд, хто в журі?
-  Журі, авжеж без журі не можна… оцінювати виступи будуть …….

- Перший конкурс – привітання. Зустрічайте команду 11-х класів
- А тепер вітаємо команду студентів.
- Сьогоднішній День студента є символічним об'єднанням студентів всіх напрямів і всіх навчальних закладів! Студенти цього дня традиційно веселяться, забувши про майбутню сесію, заліки і "хвости".
- Без уваги не залишаються ні клуби, ні дискотеки, ні навіть посиденьки в гуртожитку. Ех, гуляй, брате студенте, веселися і святкуй!

-Як в українських, так і в іноземних студентів є свої особливі традиції святкування. Цей знаменний „день” був, є і залишиться одним з найулюбленіших для всіх студентів, по всьому світу.
-  А отже і для наших студентів є наступне завдання.
- Другий конкурс називається: А як там у "них"?
- У іноземних студентів є традиції і звичаї святкування цього дня, проте завдання таке - зобразити, на ваш розсуд як, наприклад святкування Дня студента різними народами, поколіннями чи можливо в іншій епосі.
- Ось конверти із завданнями просимо оголосити, що в них.
(святкування Дня студента в Ефіопії; святкування Дня студента в Японії)
- А поки команди готуються для вас співає ….

(пісня)


- Для нашого українського студентського братерства характерна прикмета: „Як би День студента не почався, він однаково закінчиться так само як і минулого разу!”
- У такий день навіть старезні анекдоти і байки зі студентського життя набувають новизни й актуальності. Співати, танцювати, писати всякі римовані й неримовані твори на вільну тему студентство завжди любило, і День студента - саме той день, коли можна розкрити у собі нові таланти.

-10 хвилин вже пройшло і ми запрошуємо студентів, щоб подивитися як все ж таки святкують день студента у різних країнах чи епохах.
- Вони вже підготувались. І ось перша команда повторіть ваше завдання і просимо до виступу.
Конкурс «А як там у "них"?»
Команда 1   студенти
Команда 2   одинадцятикласники

- «Поклади свої знання ближче до серця свого і подалі від очей екзаменаторів твоїх». Ця міжнародна студентська мудрість, стосовно шпаргалок, особливо актуальна для кубинських студентів. Шпаргалки (у перекладі з польської "непотрібні папірці") з’явилися, як бачимо, разом зі студентами.
- Кажуть, якщо сам робиш шпаргалку - вона навіть корисна, тому що мимоволі змушує повторювати пройдене. Різні викладачі по-різному ставляться до шпаргалок, але на Кубі студент, захоплений "на місці злочину", тобто із шпаргалкою на іспиті, підлягав  негайному відрахуванню з інституту.

Тому наш наступний конкурс – «Шпаргалка».( видають кожній команді  по рулону туалетного паперу.) Суть конкурсу полягає в тому, щоб якнайшвидше порвати папір на  клаптики і заховали на собі так, щоб нічого не було видно. Готуємось.


- Впродовж довгих років існування студентів склалися 5 заповідей гарного та поганого студента.
-5 заповідей гарного студента
Не пропусти лабораторну, щоб не загрузнути у хвостах. Возлюби лекції свої, тому що вони іспит твій.

 Відвідуй всі семінари, так запам’ятається і особа твоя й ім’я твоє.
Запам’ятовуй імена викладачів своїх, тому що віддасться тобі сторицею.
Не забудь квиток свій, щоб не пояснювати охоронцеві всю старанність твою до праведної науки.
- 5 заповідей поганого студента
Вивчи місця потаємні, де відсидіти пару спокійніше, тому що охоронець всюдисущий.
Навчися в карти грати, щоб не вмерти з нудьги в цьому храмі науки.
Запас допусків обновляти потрібно, тому що не вічні вони.
Домашнє завдання шукай заздалегідь, щоб не переплачувати.
Знай викладачів хороших, які й у важку хвилину не залишать, і за старанність твою до науки раді будуть облегшити гаманець батьків твоїх.
І головне: Перевіряйте оцінку, поставлену за здану вами роботу, не відходячи від викладача. Якщо оцінка вам не сподобалася, вимагайте заміни її на більш доброякісну, або права перепису роботи.

- Що ж, попрошу членів команд  по черзі продемонструвати нам, куди вони сховали шпори. Оцінюється оригінальність: вона має бути захована, але нею легко можна скористатися.

-Зараз конкурс «правда/брехня». Кожна команда отримує 10 тверджень, які вимагають однозначної відповіді правда чи брехня. Питання зі шкільної програми з літератури, проведе цей конкурс Н.С. Правильна відповідь 2 бали.

-Зараз конкурс «Ох вже ця королева наук», і проведе його Тетяна Василівна.

-Як правило, студент завжди недоїдає. Те, що привозиться з дому, з’їдається в перший вечір шумною студентською братією у гуртожитку. В понеділок – бутерброди з ковбасою, у вівторок – з салом, у середу – з повидлом, в четвер – без нічого, а  в п’ятницю – УРА- додому…

-Наступний конкурс «Голодний студент».  Вам потрібно швидко зробити бутерброди і накормити товариша… А тут ще й світла не стало…

Танцювальний конкурс. З кожної команди потрібна пара: хто краще  станцює (Chicos De La Fiesta – Я студент)

-А тепер попросимо журі підвести і оголосити підсумки.

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
28 лютого
Переглядів
56
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку