Презентація до методичної розробки: "Силові циліндри, маслопроводи, зєднувальні і розривні муфти".

Про матеріал
Презентація до уроку теоретичного навчання на тему: "Силові циліндри, маслопроводи, з’єднувальні і розривні муфти". Предмет "Трактори". Професія: тракторист - машиніст сільськогосподарського виробництва.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

І зелені вітрила отих величавих тополь,І джерельні криниці – такі вони рідні, до болю.Є на світі багато високих покликань і доль,А мені дорога – хліборобська омріяна доля.( Ілля Бердник)

Номер слайду 2

Що ви знаєте про гідросистему трактора?

Номер слайду 3

Які агрегати включає гідросистема трактора?

Номер слайду 4

Згадаємо будову розподільника72541368

Номер слайду 5

Як працює розподільник?

Номер слайду 6

Силові циліндри, маслопроводи, з'єднувальні і розривні муфти

Номер слайду 7

Силовий циліндр. Призначений для піднімання, опускання та утримання начіпного знаряддя в потрібному положенні, а також для керування робочими органами гідрофікованих машин, що агрегатуються з трактором. Ц – 80 х 200;Ц – 100 х 200.

Номер слайду 8

Силовий циліндр1 – корпус (циліндр);2 – передня кришка (з гідромеханічним клапаном);3 – задня кришка;4 – шток ( з рухомим упором);5 – маслопровід;6 – шпильки;

Номер слайду 9

8 – поршень;9 – ущільнення (манжети,кільця). Силовий циліндр

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Сповільнюючий клапан. Призначений для зменшення швидкості опускання начіпної машини

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Гідромеханічний клапан. Призначений для обмеження ходу штока силового циліндра

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Маслопроводи. Сполучають масляний бак, насос, розподільник, силові циліндри, інші агрегати гідросистеми і підводять до них масло. Сталеві трубопроводи. Гнучкі гумо – металеві шланги високого тиску

Номер слайду 16

Сталеві маслопроводи. Сполучають агрегати гідросистеми, які жорстко закріплені на тракторі (насос, бак, розподільник і ін.)

Номер слайду 17

Гумо – металеві трубопроводивисокого тиску. Призначені для з'єднання агрегатів гідросистеми, які мають шарнірне кріплення (основні і виносні гідроциліндри).

Номер слайду 18

Гумо – металеві трубопроводивисокого тиску321 Наконечник трубопроводу: 1 – ніпель; 2 – накидна гайка; 3 – обтискна муфта. Металеве обплетення

Номер слайду 19

З'єднувальна муфта. Призначена для з'єднання і роз'єднання гнучких шлангів без зливання масла з гідросистеми.34211 – зовнішня півмуфта:2 – внутрішня півмуфта;3 – накидна гайка;4 – запірні клапани.

Номер слайду 20

Муфта роз'єднана. Муфта з'єднана

Номер слайду 21

Розривна муфта. Служить для аварійного роз'єднання трубопроводів з перекриттям виходу рідини при випадковому від'єднанні машини, що агрегатується з трактором.31421 - зовнішня півмуфта (з фіксуючими кульками);2 – внутрішня півмуфта;3 – підпружинена запірна втулка;4 – запірні клапани.

Номер слайду 22

Муфта роз'єднана. Муфта з'єднана Кільцева виточка. Фіксуючі кульки. Запірна втулка

Номер слайду 23

Номер слайду 24

І зелені вітрила отих величавих тополь,І джерельні криниці – такі вони рідні, до болю.Є на світі багато високих покликань і доль,А мені дорога – хліборобська омріяна доля.( Ілля Бердник)

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Правильні відповіді

Номер слайду 27

Правильні відповіді

pptx
Додано
1 березня
Переглядів
34
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку