Сценарій заходу "Стрітенські зустрічі"

Про матеріал

Сценарій проведення заходу, зустрічі з воїнами інтенаціоналістами та видатними односельцями.

Перегляд файлу

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «БАРАНІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ

 ВАЛКІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ»

 

 

 

 

СТРІТЕНСЬКІ  ЗУСТРІЧІ

 

(зустріч з видатними односельцями,

воїнами інтернаціоналістами)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                 Діденко А.О

                                                          

                                                   Педагог-організатор

 

 

 

 

2015 рік

 

Мета :

виховання почуття патріотизму, національної самосвідомості, відданості у служінні Батьківщині, духовної єдності поколінь.

 

Обладнання:

проектор,екран, мультимедійна презентація, відеоролики.

 

Учасники:

учні школи, запрошені, гості заходу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відеоролик «Єдина Україна»

(звучить лірична мелодія).

Ведучий :Доброго дня шановні гості та присутні нашого свята. 15 лютого – Стрітення, велике православне свято. І уже стало доброю традицією у нашій школі в цей день проводити зустрічі з почесними земляками, воїнами інтернаціоналістами, воїнами-афганцями.

Ведучий :Сьогодні ми запросили на гостину наших односельців, шанованих, поважних гостей.

Ведучий : Вітаємо їх : перший заступник Валківської районної держадміністрації, наш односелець, Оноша Віталій Петрович.

Ведучий : Сільський голова Петренко Микола Андрійович.

Ведучий : Воїни інтернаціоналісти - Онищенко Володимир Петрович, Мізяк Олексій Володимирович, Петренко Олексій Миколайович., Подгорний Микола Іванович, Клименко Євген Федорович, Сіренко Олександр Григорович

Ведучий :В цей день хотілося б згадати  хлопців з нашого села, які призвані до лав збройних сил України та виконують свій військовий обов’язок на сході України.

Ведучий : Це Кишкурний Сергій Сергійович, Яценко Володимир Павлович,Степаненко Андрій Володимирович, Каруник Сергій Миколайович, Нетеса Сергій , Юрчик Андрій, Мізяк Сергій, Колєснік Юрій Петрович, Колєснік Олександр Юрійович.

Ведучий : Села, як і люди, мають свої біографії. У кожного вона своя. Тільки в селі людина може так близько спілкуватися із природою, розуміти її душею. Наше село невелике, але для багатьох воно – маленька Батьківщина.
Ведучий : Я дякую долі за те, що народилася у цьому благословенному краї, у цьому райському куточку землі, за те, що де б я не була, серцем завжди лину до отчого порогу, до рідної хати, до найдорожчих людей.

Ведучий : І на нашому святі сьогодні – поважні люди, які мають досвід і гідно йдуть обраною стежиною життя. Але всі вони родом звідси, з нашого села, з нього починалося все в їхньому житті.

Ведучий :  Слово надається  першому заступнику голови районної державної адміністрації – Оноші Віталію Петровичу.

Ведучий : Слово має сільський голова Петренко Микола Андрійович.

Пісня «Рідний край»

Ведучий : 15 лютого вранці, 26 років тому останнім із складу обмеженого контингенту радянських військ залишив Афганістан, перейшовши мостом «Дружба» через Амударію, командуючий 40-ю армією генерал-лейтенант  Б. Грачов. А в другій половині дня залишили афганську територію і радянські прикордонники.

Ведуча 1:       Ця далека, чужа війна принесла горе і біль в сім”ї, багатьох українців відлуння її живе в наших серцях і пам’яті і досі. В бойових діях на території Афганістану брало участь 150 тис. наших співвітчизників, з яких 3360 загинуло, 72 пропало безвісти. Не дочекалися синів 2729 укр. матерів, залишилося без чоловіків 505 вдів, без батьків – 711 дітей. Поранення отримало вісім тисяч українців, п’ять тисяч стали інвалідами.

Ведуча 2: Сьогодні ми зібралися на урок мужності, присвячений нашим землякам; воїнам-інтернаціоналістам та воїнам учасникам бойових дій на сході України . Ми маємо пам’ятати, що серед нас живуть люди, які є гідними патріотами своєї держави. І ми маємо пишатися їхньою мужністю, героїзмом подвигом.

Ведучий :  Поділитись спогадами ми просимо наших запрошених гостей:

                            (виступ афганців).

Ведуча : Шановні гості! Для вас звучить пісня «Белий танец» у виконанні Альони Костирко.

Ведуча 2: Шановні воїни односельці . Над вашими головами свистіли кулі. Кожна хвилина вашого життя могла стати для вас останньою. Але вам випало щастя вижити і повернутися до рідної домівки. Тож хочеться побажати, щоб в наших родинах і сім’ях завжди світило сонце добра, щастя і любові.

        (піснею «Сину, сину, ангел мій» вам дарує Ольга Буцька )    

Ведуча : Війна!

Коли чуєш це слово, відразу уявляєш щось велике і дуже страшне. Це не тільки бої, героїзм і подвиг. Це важкі людські страждання, нелюдські випробування. Це смерть багатьох людей. Війна – горе не однієї людини, а цілого народу. І так гірко боляче говорити про жахливі воєнні дії, що проходять на Донбасі сьогодні.

Ведуча 2:       На землі нашій йде війна –

                        Гори зброї та ріки крові.

                        Ви скажіть, в чому наша вина?

                        Звідки ненависть ця нездорова?

                        Відео «Донбас»

Ведуча 1: Ми пам’ятаємо всіх хто захищав і захищає нашу неньку  Україну. Пам'ять нетлінна, вона живе в наших серцях. Багато воїнів були нагороджені орденами і медалями, але найвищою нагородою для тих, хто вижив, є життя, а для загиблих – пам'ять. 

Ведучий : Схилімо ж голови перед світлою пам’яттю тих, хто віддав своє життя, увійшовши в безсмертя. Прошу встати й вшанувати пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

                   (хвилина мовчання, лунає метроном.)

Ведучий. Шановні присутні, ми діти України, пишаємося Вами, горді тим, що поруч із нами живуть мужні, відважні, рішучі чоловіки.

Ведучий :  Запевняємо Вас що ми виростемо, станемо  надійною, гідною зміною. Патріотами своєї Вітчизни!

Танець «Ночь коротка»

Ведуча 1:Сьогодні Україна в огні, ми молимося за її майбутнє. Ми дуже хочемо, щоб на нашій землі відновився такий довгоочікуваний мир.

Ведучий : Щоб ми жили в єдиній, квітучій, мирній державі.

Ведучий :   «Отче наш!  Молимось до тебе за мир і спокій для нашої великої єдиної родини. Дай нам Боже жити в любові до ближнього, у повазі прав і свобод кожного, не розпалюючи непримиренності. Царю Небесний! Вірю в нашу єдність, бо це велика сила Твоя!

Ведучий : Вірю в силу духу нашого, бо це є чудо Творіння Твого! Вірю, що ці слова зупинять темні сили. Нехай ця битва на небі буде на перемогу світла! Слава Тобі, Боже! Хай животворна роса впаде на наші землі.

 Дай нам, Боже, жити вільним життям, дай кращу долю нашому народу, дай нам єдність, мир і спокій!

Господи! Збережи Україну!

Ведучий : Звучить пісня «Україна» у виконанні Ольги Буцької).

Ведучий:      Ось і прийшла пора завершувати свято. Ми хочемо, щоб у вас завжди був хороший настрій, щоб сонячне проміння зігрівало серце, а над нами завжди було безхмарне мирне небо.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

doc
Додано
20 вересня 2019
Переглядів
498
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку