Сценарій змагань "Ігри патріотів"

Про матеріал

Даний сценарій розроблено для учнів коледжу і проводилися змагання між командами відділення. Це авторська розробка, але щиро ділюся, бо хочу аби в навчальних закладах широко проводилися подібні патріотичні заходи. Змагання виховують: патріотизм, відповідальність, вміння працювати у команді, рішучість, вміння радіти як своїм успіхам так і успіхам товаришів. Сценарій пропонується для різної вікової категорії дітей.

Перегляд файлу

 

Сценарій змагань між командами відділень

«Ігри патріотів»

Зала прикрашена гаслами «Ігри патріотів». Присутні: суддівська колегія, педагоги, студенти. Готові для ногородження: дипломи, призи. Учасники в алфавітному порядку (ІКТ, перукарське, швейне відділення) в рекреації біля спортивної зали готові до параду. Виходять ведучі.
Ведучий 1. Добрий день вам, друзі щирі, хай живеться вам у мирі.

 Ведучий 2. Дорога коледжанська родино, шановні гості! Напередодні Дня Студента ми зібралися на наше улюблене спортивне свято -  змагання «Ігри патріотів» між збірними командами відділень, щоб позмагатися у силі, спритності, винахідливості, швидкості і просто відпочити.

Ведучий 1. До складу збірних команд відділень увійшли представники різних груп. Це найкращі спортсмени: швидкі, азартні, рухливі, кмітливі, студенти, які здолають будь-які труднощі, а головне – вони справжні патріоти відділення!  Тож давайте гучними оплесками зустрінемо учасників змагань.

(до зали під звуки маршу заходять учасники змагань)
Ведучий 2. Парад рівняйсь струнко. (капітан команди ІКТ підходить до стола журі і здає рапорт про готовність.

Ведучий 1. Капітан команди швейного відділення: підходить до стола журі і здає рапорт про готовність.

Ведуча 2. Капітан команди перукарського відділенняідходить до стола журі і здає рапорт про готовність.

Ведучий 1.  До слова запрошується голова журі

(виступ)

 

Ведучий 2. Змагання «Ігри патріотів» вважаються відкритими. (оплески)

Ведучий 1. Право внести державний прапор надається представнику відділення  ІКТ Прибульскому Максиму,  представнику швейного відділення Срібній Олені, представнику перукарського відділення    Запасковській Татяні.  Для вненсення державного прапору стояти струнко. Державний прапор внести..(студенти несуть прапор під звуки гімну України).

Ведучий 2. Парад….., вільно! Жодні змагання не відбуваються без суддів. Дозвольте представити суддівську колегію змагань (представляє членів журі).

Ведучий 2. Змаганння проводяться за такими правилами. Команди беруть участь у восьми завданнях. Згідно правил змагань за перемогу в естафеті команда отримує одне очко,  за ІІ місце – два очки, за ІІІ – три очки. За порушення правил додаються штрафні очки, які можуть змінити хід змагань. Переможе у змаганнях команда, яка набере найменше очок. У випадку, якщо дві команди наберуть однакову кількість очок, буде проведено для них додатковий конкурс. Успіху вам учасники.

Ведучий 1. А розпочинаємо наше свято з динамічного представлення. Кожна команда може набрати максимально 3 бали. Першими розпочинають студенти  команди   відділення Інформаційно-комунікаційних технологій.

(триває презентація)

Ведучий 2. Команда швейного відділення   (триває презентація)  

Ведучий 1. Команда перукарського відділення (триває презентація)   

Ведучий 2. Презентації закінчено і команди, відправляються до місця старту!  (Команди повертаються і крокують до місця змагань. )

Ведучий 1. Увага! Розпочинаємо змагання. Перший вид змагань.

Студент їде на навчання.  Завдання спрямоване на зміцнення м’язів спини та плечового поясу. Перед кожною командою стоїть візочок. Юнак лягає на візочок на живіт. За сигналом, відштовхуючись руками, він пересувається до повороту і назад. Тільки візочок торкнувся лінії, наступна учасниця колінами стає на візочок. Відштовхуючись руками, просувається до повороту і назад. Учасники мають обов’язково торкнутися візочком лінії фінішу і огинати стійку на повороті. За порушення штрафні очки. За цим слідкують контролери.

(Триває гра)

Ведучий 2.Просимо шановних суддів оголосити результати презентації команд та першого конкурсу.

Ведучий 1. Наступне завдання. Студент запізнюється на навчання. Перед кожною командою стоять галоші,  на галошах лежить м’яч. За сигналом учасник бере м’яч, взуває галоші, біжить до повороту і обігнувши стійку, повертається назад.

Ведучий 2. Наступне завдання. Посадка картоплі. В руках у направляючого тубус, в ньому 20 каштанів. Трохи далі стоять чотири циліндри.

За командою ведучого перший учасник кожної команди біжить до циліндрів з тубусом в руках. В кожен з циліндрів треба покласти (посадити) по два каштани, оббігти поворотну стійку і повернутися назад, передавши тубус наступному учаснику. Перемагає команда, яка закінчить естафету першою з найменшою кількістю штрафних очок.

Ведучий 1. Просимо шановних суддів оголосити результати попередніх конкурсів.

Ведучий 2. Біг з двома м’ячами.  У направляючого в руках два м’ячі. За сигналом він біжить до поворотної стійки і на фініші передає м’ячі наступному учаснику. Перемагає команда, яка закінчить естафету першою з найменшою кількістю штрафних очок.

Ведучий 1. Просимо шановних суддів оголосити результати попередніх конкурсів.

Конкурс капітанів. (проводиться згідно жеребкування)

Розсортирувати 15 м’ячів в три обручі(5 баскетбольних, 5 волейбольних, 5тенісних)

Ведучий 2. А ми продовжуємо. Наступний конкурс має назву «Обіймашки».

  • Перша пара пересувається до поворотної стійки, затиснувши м’яч животами.
  • Друга пара пересувається затиснувши м’яч між спинами.
  • Третя пара пересувається, затиснувши м’яч між животами.
  • Четверта  пара пересувається, затиснувши м’яч між спинами.
  • П’ята пара пересувається, тримаючи м’яч руками.

Перемагає команда, яка закінчить естафету першою з найменшою кількістю штрафних очок.

Ведучий 1. Просимо шановних суддів оголосити результати попередніх конкурсів.

Ведучий 2. Наступний конкурс Переправа обручів має на меті розвити тактильну чутливість, моторику пальців рук, швидкість реакції учасників .       Учасники кожної команди  стають на відстані один метр один від одного  на всю довжину волейбольного майданчика. Збоку на старті на підлозі лежать 10 обручів. За сигналом учасники передають  товаришам по команді по одному всі обручі, пропустивши його через себе.   Тільки -но останній обруч торкнувся підлоги в кінці зали, останній учасник передає по одному всі обручі в зворотньому напрямку. Те ж роблять всі члени команди.   Перемагає команда, яка закінчить естафету першою з найменшою кількістю штрафних очок.

Ведучий 1. Зараз учасники готується до конкурсу Стрибки в мішках, що сприяє розвитку спритності, стрибучості і витривалості.

Ведучий 2. Шановні уболівальники та учасники., увага! Зараз відбудеться заключна  комбінована естафета Подолання тунелю.

Перед кожною командою лежать два мати, на них тунель, який тримають студенти. На другій половині майданчика в обручі лежать два м’ячі. За сигналом судді учасник пролазить через тунель, переносить з місця на місце по одному обидва м’ячі і по прямій повертається назад.  Перемагає команда, яка закінчить естафету першою з найменшою кількістю штрафних очок.                                                                                                                                                                                                                                                  

Ведучий 1. Програму змагань вичерпано.

Для підведення підсумків змагань  команди запрошуються на шикування.

(Команди шикуються).

Ведучий 2. Для оголошення результатів слово надається голові журі.

(голова журі оголошує результати)

Ведучий 1. Дякуємо всім за участь та за увагу! Будьте здоровими! До нових зустрічей! Команди лишиться на фотосесію.

 

 

 

1

 

docx
Пов’язані теми
Фізична культура, Сценарії
Додано
2 листопада 2018
Переглядів
1600
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку