ЩАСЛИВІ ДІТИ (презентація)

Про матеріал

Діти – це майбутнє будь-якої нації, будь-якої держави, адже саме з них починається усе на світі. Ні для кого не таємниця, що найбільш неймовірно обдарованих дітей саме в Україні.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

1 червня Міжнародний день захисту дітей – «International Day for Protection of Children»Керівник гуртка методист Т. Нестерова

Номер слайду 2

З історії Дня захисту дітей 1. Міжнародний день захисту дітей – це одне з найстаріших міжнародних свят. За однією із версій, у 1925 році Генеральний консул Китаю в Сан-Франциско зібрав групу китайських дітей-сиріт і влаштував для них святкування Дуань-у Цзе (Фестиваль човнів-драконів), яке якраз припала на 1-ше червня. Завдяки щасливому випадку цей день збігся із часом проведення «дитячої» конференції в Женеві. 2. Офіційне затвердження. Рішення про відзначення Міжнародного дня захисту дітей саме першого червня прийняла Міжнародна демократична федерація жінок у листопаді 1949 року. Перший Міжнародний день захисту дітей було відзначено ще в 1950 році. ООН підтримала ініціативу федерації та оголосила захист прав, здоров'я і життя дитини одним із пріоритетів у своїй діяльності.

Номер слайду 3

Кожній дитині потрібен світ, де можна сміятися, танцювати, співати, вчитися, жити в світі і бути щасливим.

Номер слайду 4

Символ Міжнародного дня захисту дітей. У Міжнародного дня дітей є свій офіційний символ – прапор. На зеленому полотні, який символізує зростання та гармонію, навколо знаку Землі розміщені фігурки ‒ червона, жовта, синя, біла і чорна. Ці людські фігурки символізують різноманітність і терпимість. Знак Землі, розміщений в центрі, ‒ це символ нашого загального дому.

Номер слайду 5

Дитяча усмішка — одна з найкрасивіших пам’яток в світі

Номер слайду 6

Відзначення свята в УкраїніВ Україні цей день відзначається із 1998 року. У 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов'язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля й відпочинок та сприяти наданню для цього відповідних можливостей. Проте сьогодні перед Україною постають нові виклики у сфері захисту прав дітей у зв'язку з ескалацією насильства, бойових дій на території областей нашої держави. Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. І сьогодні – це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Дітям треба тепло і сонце,Щастя, радість, любов без меж!І гаряче відкрите серце,І травичка зелена — теж!І на росянім лузі квіти —Вся земля у красі п’янкій!Щоб сміятися, щоб радіти. Наші діти могли на ній!Дітям треба всього багато: Небо, зорі і щирість слів. А найбільше — це мама й тато. Кожен з них, щоб дітей любив.

Номер слайду 9

Найкращий спосіб зробити дитину хорошою - це зробити її щасливою. Оскар Уайльд

Номер слайду 10

Моя Україно,Квітуча державо,Для доньки і сина. Співаю я славу. Для тих, хто сьогодніЛиш крила здіймає,Хто в серці гарячім. Надію плекає. Для вас моя пісня,Для вас мої мрії. Летіть у світання,В світ щастя й надії. Для вас, мої рідні,Всі поклики світу. Для вас, молодії,Співають всі квіти.

Номер слайду 11

Діти – це майбутнє будь-якої нації, будь-якої держави, адже саме з них починається усе на світі. Ні для кого не таємниця, що найбільш неймовірно обдарованих дітей саме в Україні. Українські дітки вже неодноразово доводили, що талановиті діти – талановиті у всьому!!!

Номер слайду 12

Кожна дитина — це різний вигляд квітки, але всі разом вони роблять цей світ прекрасним садом.

Номер слайду 13

Для мене немає такої прекрасної картини, як усміхнені, світлі очі, щасливих дітей. Немає такої солодкої музики, як чистий і дзвінкий сміх.

Номер слайду 14

Як любо голос дітвори. Лунає весело в дворі!Радіє сонце із гори. Оцій малесенькій зорі. Там сміх – казкові голоси,Ожвавлюють безвинно двірІ від дитячої краси,Між нас, все більшає довір. Де діти – там нема пітьми,Там світлим є завжди життяІ молодіє світ дітьми,Оновлюється в нас буття!Хай любо голос дітвори. Лунає весело в дворі!І що про них не говори, А діти – у своїй порі!

Номер слайду 15

Талановита дитина - гордість родини та майбутнє України. Існує думка, що безталанних дітей не буває. Нашим дітям належить майбутнє, яке неможливо побудувати без постійного духовного, фізичного і освітнього розвитку. Давайте зігріймо теплом і любов'ю кожне дитяче серце, об'єднаймо зусилля заради майбутнього, і тоді маленькі громадяни стануть гідними людьми, гордістю нашої країни.

Номер слайду 16

З дітьми частіше треба говорити. Про все на світі, про добро і зло…Вони повинні просто вчитись жити,І щоб життя в них радістю цвіло. Постійно з ними спілкуватись треба,Тлумачити їм істини прості,Щоб світ пізнати в них була потреба,Щоб знали, що робити у житті. Дітей потрібно усьому навчати: Культурі, що до нас з віків прийшла,Про людяність і чесність розказати —Це щоб душа в них світлою була.

Номер слайду 17

Сонечко на дворі знову сяє, промені дарує золоті. Наче квіти, діти підростають, і летять, мов птахи, у світи! Прекрасні дітки, розкішні, ніжні, барвисті, абсолютно різні, мов квіти в чарівному садочку. Подивись на квіти України. Скільки квітів у її саду!Кожна квітка – справжня перлина. Як намисто, я вінок сплету.

Номер слайду 18

ЩАСЛИВОЇ ДОЛІ!

pptx
Додано
2 червня 2022
Переглядів
1414
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку