Що ми знаємо про культуру Японії?

Про матеріал
План-конспект до уроку зарубіжної літератури 7 клас, тема уроку:Рюноске Акутаґава-майстер японської новели. Утілення ідеї про моральну справедливість у новелі «Павутинка».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що я знаю про культуру Японії ?

Номер слайду 2

Географічне положення. Японія - східноазійська країна, що знаходиться на островах Японського архіпелагу на східних околицях континенту. Архіпелаг лежить на схід від Китаю, Кореї та Росії, він простягається від Охотського моря на півночі до Східнокитайського моря на півдні . Японський архіпелаг складається з 6852 великих і малих островів, серед яких найбільшими є острова Кюсю, Сікоку, Хонсю та Хоккайдо . Загальна площа країни 377 915 км² (62-ге місце у світі), з яких на суходіл припадає 364 485 км², а на поверхню внутрішніх вод — 13 430 км². Площа країни трохи більша за половину площі України. Більша частина Японських островів укрита горами, серед яких багато вулканів. Найвищий з них — гора Фудзі (3776 м) .

Номер слайду 3

Столиця. Токіо - столиця Японської Держави, столична префектура в Японії, в регіоні Канто. Розташована в східній частині острова Хоншю, на узбережжі Токійської затоки Тихого океану. Адміністративний центр префектури — двадцять три особливі райони Токіо. Межує з префектурами Канаґава, Яманасі, Сайтама та Тіба. Заснована 1868 року на основі провінції Мусаші з центром у місті Едо — резиденції шьоґунів Токуґава у XVI — XIX століттях. Після перейменування Едо на Токіо — «східну столицю» — стала центральною префектурою країни. 1943 року, у зв'язку з ліквідацією міста-столиці Токіо, отримала статус столичної префектури і столиці країни. Площа становить 2187,66 км². Станом на 1 серпня 2011 року в префектурі мешкало 13 185 502 осіб. Густота населення складала 6030 осіб/км².

Номер слайду 4

Культура Японії.сукупність духовних і матеріальних цінностей, що були створені в Японії і визначають духовно-суспільне буття японців. Культура Японії має велику кількість культурних надбань. Серед них прекрасні зразки образотворчого мистецтва давнини, шедеври архітектури і скульптури, світові пам'ятники японської поезії, літератури та драматургії, пам'ятки садового будівництва тощо. Поряд з ними існує багата спадщина японської культури релігійної та філософської думки, так званих культурних надбань

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Символи Японії. Хризантема:1. Японія унікальна країна, яка заворожує своєю значною відмінністю від інших країн в світі. Прикладом оригінальності є відсутність герба, його замінює хризантема, квітка, який служить символом національності і одночасно є емблемою. Існує легенда про створення Японії завдяки цій квітці. У легенді йдеться про китайський правителя, якому повідомили про існування квітки, з якого можна зробити еліксир життя, тільки щоб його зірвати потрібно виконати обов’язкову умову – людина повинна бути чистим і добрим.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

2. Сакура. На подив сакура не є офіційним символом Японії. Етапи цвітіння сакури можна дізнатися з новин, а також про місця з кращим видом для насолоди прекрасним деревом. У містах Кіото, Наро і Камакура сакури самі барвисті. Квітами сакури прикрашають побутові предмети, посуд, кімоно. Це поширена тема в літературі і живопису. Також Сакура – найпопулярніше жіноче ім’я.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

3. ТанукіНемовлят в Японії не називають Танукі, а саму тварину при цьому дуже люблять. Назва перекладається як «єнот», але танукі до них не відносяться. Це єнотовидний собака вагою до 10 кг і довжиною тіла до 80 см. Є майже найбільшим хижим звіром, який мешкає в Японії. Танукі воліють розміщуватися в норах.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Видатні люди ЯпоніїРюноске АкутаҐава Сакамото Рьома Ода Нобунага Письменник Політичний діяч японський магнат, й національний герой

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Золотавіна Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Зарубіжна література 7 клас (Волощук Є.В.)
Додано
27 жовтня 2022
Переглядів
264
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку