"Що таке фізична вправа?"

Про матеріал
Дана презентація створена для використання теоретичного матеріалу на уроках фізичної культури під час дистанційного та очного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ФІЗИЧНА ВПРАВАЩО ЦЕ ТАКЕ?

Номер слайду 2

Фізичними вправами називаються лише ті рухові дії, які спрямовані на вирішення завдань фізичного виховання і підпорядковані його закономірностям. Оптимально організовані стройові побутові рухові дії, фізична праця, особливо за сприятливих умов зовнішнього середовища (в лісі, парку, полі, саду, на березі річки) і з відповідним дозуванням навантажень, можуть давати ефект, який очікують від фізичного виховання. Проте трудові і побутові рухові дії не можуть ототожнюватися з фізичними вправами. ФІЗИЧНА ВПРАВА-

Номер слайду 3

Слово "фізична" віддзеркалює характер виконуваної роботи (відрізняється, наприклад, від розумової), що зовнішньо прояляється у вигляді переміщень тіла людини і його частин у просторі і часі. У процесі виконання фізичних вправ моделюються і віддзеркалюються людські взаємовідносини, і в цьому контексті вони є засобом формування особистості, її свідомості і культури. Без рухових дій не розгортаються психічні процеси, які, сформувавшись, керують руховою сферою людини і вдосконалюють її.

Номер слайду 4

• фізичні вправи, на відміну від інших рухових дій, виконуються відповідно до закономірностей фізичного виховання;• фізичні вправи (як система рухів) виражають думки й емоції людини, її активність, ставлення до навколишнього середовища, а отже, впливають на фізичну і духовну сферу особи;• фізичні вправи - один із способів передачі суспільно-історичного досвіду в цілому і в галузі фізичного виховання зокрема, а це робить їх потужним засобом виховання;Слово "вправа" означає спрямовану повторюваність дії з метою впливу на фізичні і психічні властивості людини та вдосконалення якості її виконання.

Номер слайду 5

• фізичні вправи впливають не тільки на морфо-функціональний стан організму, але і на психічний стан особи;• фізичні вправи є предметом навчання у фізичному вихованні з метою використання у процесі самовдосконалення. Іншими словами, вони "спрямовані на себе", тоді як інші рухові дії спрямовані на предмет виробничої діяльності;• фізичні вправи задовільняють природну потребу людини в руховій діяльності. Тільки комплексна система фізичних вправ забезпечує можливість для розвитку всіх органів і систем організму людини в оптимальному співвідношенні.

Номер слайду 6

ПОСИЛАННЯ ПІДГОТУВАЛА https://studfile.net/preview/5456586/page:2/НАДІЯ БІРУК МУЗИКАВИКОНАВЕЦЬSWEETLi. QWYD

pptx
Додано
29 березня 2023
Переглядів
1053
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку