Семестровий диктант для 9 класу

Про матеріал
Семестровий диктант для 9 класу, який включає: пряму мову, складносурядне речення, початкові знання про безсполучникове та складнопідрядне речення
Перегляд файлу

9 клас. Семестровий диктант

 

Робінзон

      Єдиного пасажира, який вижив після корабельної аварії, викинуло на безлюдний острів. З уламків корабля, що прибилися до берега, він так-сяк збудував собі житло, заніс туди все, що викинуло море й могло стати йому у пригоді.

      Він подякував Богові за свій порятунок.

      Минуло багато днів, але поряд з островом не пропливало жодне судно. Щоранку він обходив острів, шукаючи їжу. Якось під час такої мандрівки спалахнула пожежа – і полум’я пожерло всі дерева навкруги. Житло чоловіка й усі його речі згоріли дочиста, тільки чорний дим підносився до неба.

       Повернувшись і знайшовши згарище на місці житла, бідолашний заволав до неба. Він нарікав на те, як Бог міг з ним таке вчинити й за що! Чоловік зовсім занепав духом, але раптом почув незвичний шум і побачив корабель, що наближався до острова. «Як вони мене знайшли?» - поцікавився він у моряків, а ті відповіли: «Ми помітили вогнище, яке ти розклав».

         Навіть у тому, що по-особливому важке й болісне, треба вбачати надію. Чорний дим на попелищі житла може бути сигналом, на який відгукнеться спасіння.                                                                                     

166 слів.

Нормативи оцінювання диктанту

Бали

Кількість помилок

1

15-16 і більше

2

13-14

3

11-12

4

9-10

5

7-8

6

5-6

7

4

8

3

9

1+1(негруба)

10

1

11

1 (негруба)

12

 

docx
Додано
27 грудня 2021
Переглядів
7411
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку