Семінар - тренінг "Психологічна кав'ярня"

Про матеріал
Семінар з елементами тренінгу «Психологічна кав’ярня» Мета тренінгу: Формування позитивного ставлення до себе та інших, усвідомлення себе. Завдання: Зняття напруження та створення позитивного психологічного клімату.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Семінар з елементами тренінгу«Психологічна кав’ярня»Практичний психолог. Шишко Інна Володимирівна. Пилиповицька гімназія

Номер слайду 2

Мета тренінгу: Формування позитивного ставлення до себе та інших, усвідомлення себе. Створення позитивного психологічного клімату. Завдання: Зняття нервово-психічного напруження, скутості, зниження тривожності.

Номер слайду 3

Вправа «Ранковий напій». А яку каву зранку п'єте Ви?

Номер слайду 4

Вправа «Як ви тримаєте чашку?». Чи звертали ви колись увагу на те, як ви тримаєте чашку в руці, коли п’єте чай чи каву? Якщо відповідь на це питання негативне, то дарма! Ця маленька хитрість розповість про вас багато чого, а точніше якою ви являєтеся особистістю. А тепер уважно подивіться на картинку і виберіть номер, який найбільше підходить для вас.

Номер слайду 5

Вправа з елементами терапії «Подаруйте усмішку». У Вас є заготовки чашок. Намалюйте їм емоції!

Номер слайду 6

Вправа «Чашка з кавою». Пропонуємо на кілька хвилин відволіктись та пройти простий тест у картинці. Для цього потрібно обрати одну із чашок кави, яка сподобалась найбільше.

Номер слайду 7

Кава №1. Ви прагнете бути у всьому найкращими та першими. Вам необхідно бути лідером, ви докладаєте чимало зусиль для цього. Не дивно, що люди навколо вас дуже поважають та цінують. Особливим вашим умінням є те, що ви ніколи не здаєтесь та вірите у себе. Кава №2. Ви людина, яка боїться самотності. Хоч своя домівка та своя сім'я у вас у пріоритеті, але вам подобається спілкуватись з новими людьми та проводити час цікаво. Вашим найкращим умінням та рисою є правдивість. А "солодка брехня" викликає у вас відразу і внутрішній супротив. Кава №3. Ви вважаєте трійку своїм щасливим числом. Вона символізує і минуле, і майбутнє, і теперішнє. Вашим особливим умінням є вміння любити. Ви здатні кохати людину, а не себе поряд з нею. Рідкісний тип, який готовий на шалені вчинки та досягнення заради інших.

Номер слайду 8

Кава №4. Вам подобається дотримуватись гармонії та золотої середини у всьому. Вам не потрібні золоті гори, але й відсутність благ вас бентежить. Вашим особливим умінням є сила слова. Завдяки мудрості та харизмі, кожна ваша розмова може стати доленосною для інших. Ви можете заспокоїти, надихнути, а також підібрати влучні слова. Кава №5. Ви у захваті від порядку у всьому. Він вам щиро необхідний для гарного самопочуття, адже вам подобається створювати власні правила, контролювати ситуацію. Вашим особливим умінням є здатність розгледіти бажання інших, зазирнути людям в душу. Все через уважність до деталей та ясність мислення у будь-якій ситуації.

Номер слайду 9

Вправа «Чотири стихії». Поділіть аркуш паперу на 4 частинки. В кожну частинку намалюйте образ-символ (як ви собі уявляє) 4 стихій: - Вода;- Повітря;- Вогонь;- Земля. (у когось це може бути озеро, у когось склянка з водою, у когось свічка). Під кожним малюнком пропишіть 2-3 ресурси, які людина сьогодні може узяти собі від цієї стихії (прогулянка до водойми, романтична вечеря при свічках і т.д.

Номер слайду 10

Земля: діяльність, працелюбність, витривалість, терпіння. Вогонь: активність, рух, творча енергія, внутрішня сила. Повітря: легкість, товариськість, захоплення, оптимізм. Вода: чутливість, спокій, відповідальність, гармонія, завзятість.

Номер слайду 11

Майстер-клас «Картина із кавових зерен».

Номер слайду 12

Для того, щоб зробити кавову картину із зерен кава знадобиться:- картон 13х18см або(розмір, який вам подобається);- клей;- мішковина;- кавові зерна та прикраси для картини.

Номер слайду 13

Починаємо поступово одне за іншим приклеювати кавові зерна на вже намальовану чашку.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Тепер наклеюємо кавові зерна на намальований контур рамочки або заповнюємо зернами всю рамочку.

Номер слайду 17

Результат:

Номер слайду 18

Притча про каву: Прийшла дочка до батька і каже:– Батьку, я втомилася, у мене таке важке життя, я не бачу в ньому ніякого сенсу! У мене постійно труднощі і проблеми … Я весь час пливу проти течії .. У мене просто немає більше сил !!! … Що мені робити ???Батько замість відповіді поставив на вогонь три однакові каструлі з водою, в одну кинув моркву, в іншу поклав яйце, а в третю насипав кави. Через деякий час він вийняв з води моркву і яйце, і налив в чашку кави з третьої каструлі.– Що змінилося? – Запитав він дівчину.– Яйце і морква зварилися, а зерна кави розчинилися у воді. – Відповіла вона.

Номер слайду 19

– Ні, доню моя, це лише поверхневий погляд на речі. Подивися – тверда морква, побувавши в окропі, стала м’якою. Крихке і рідке яйце стало твердим. Зовні вони не змінилися, вони лише змінили свою структуру під впливом однакових несприятливих обставин – окропу. Теж саме відбувається і з людьми – сильні зовні можуть розклеїтися і стати слабкими, тоді як крихкі і ніжні лише затвердіють і зміцніють.– А кава? – Запитала дочка.– О! Це найцікавіше! Кава повністю розчинилась в новому ворожому середовищі і змінила її – перетворивши окріп в чудовий ароматний напій.Є особливі люди, які не змінюються під тиском обставин – вони самі змінюють обставини і перетворюють їх на щось нове і прекрасне, отримуючи користь і знання з будь-якої, навіть найбільш несприятливої ситуації. Я хочу, щоб ти припинила вести себе як “морквина”, згадала про те, що ти людина, щастя якої – в її власних руках!Будь як кава. Будь сильнішою за каву!

Номер слайду 20

«Жінка – кава»Жінко, знаєш, а ти як кава: Бува, що гірка, бува – солодкава. Буває, що пінишся, так, без причини,Немов щойно зварене капучино. Буває, що холод морозний несе. Від тебе, ніби від кави глясе. А ближче до ночі, як тільки стемніє,По-віденськи кавою станеш і вієВід тебе корицею і шоколадом. Даруєш коханню ванільні принади. Як треба – міцна і швидка, мов еспрессо. В життя поринаєш, ніби у плесо. Гарна і пишна, немов би конпанна. Завжди бадьориш. Хоча трохи й романо…

Номер слайду 21

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Майстер-класи
Додано
26 лютого
Переглядів
279
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку