СЕРВІРОВІКА СТОЛУ 4
29 Скло (кришталь) ставимо: а) правою рукою по правій осі
столу;
б) правою рукою
перпендикулярно центральній
осі столу;
в) лівою рукою по лівій осі
столу.
х
30 Першим при сервіровці
склом (кришталем)
ставимо:
а) бокал для шампанського;
б) чарку для червоного вина;
в) фужер для мінеральної води. Х
31 Фужер ставимо: а) напроти кінчика столового
ножа або по центру мілкої
столової чи закусочної тарілки
на відстані 2-4 см;
б) напроти кінчика закусочного
ножа або по центру мілкої
столової чи закусочної тарілки
на відстані 2-4 см.;
в) напроти столової вилки або
пиріжкової тарілки на відстані 2-
4 см.
Х
32 При замовленні одного
алкогольного напою від
фужера ставимо:
а) справа бокал або відповідну
чарку;
б) зліва бокал або відповідну
чарку;
в) напій у чарці зліва.
х
33 При замовленні двох
алкогольних напоїв
(крім води) робимо так:
а) рядом з фужером ставимо дві
ємкості для напоїв праворуч;
б) фужер пересуваємо на одну
позицію вліво, а потім поряд з
ними дві ємкості для напоїв;
в) фужер пересуваємо на одну
позицію вліво, а потім за ним під
< 30-45 ο праворуч ємкості для
напоїв.
Х
34 При великому асортименті
замовлених напоїв (на
банкетах) всі ємкості для
напоїв ставимо:
а) «п’ятикутником» або
«трикутником»;
б) «колом»;
в) «у два ряди». Х
35 При банкетній сервіровці у
«шість» кришталів бокал
для шампанського ставимо:
а) справа від фужера;
б) першим у другому ряді;
в) останнім у першому ряді.